חניה

קרן54321

New member
חניה

שלום, רציתי הסבר על חניה במקביל. אני יודעת שבמראות הצדדיות יש איזה סימן שלפי זה קובעים כמה ליסוע ברוורס או משו כזה... תודה מראש :)

קרן54321

New member
מקפיצה

ה=ק=פ=צ=ה

אמממ...

קשה להסביר בכתב איך עושים חנייה במקביל... אבל אני ינסה. גם תלוים אם את עושה ת'חנייה מצד ימים או שמאל ואם היא במישור עלייה או ירידה... בכל מקרה מתקרבים לרכב שרוצים לחנות ברורס ואז כל ההגה ימינה או שמאלה תלוי לאיזה צד ואז כניסה ברוורס ואת ההגה לכיוון ההפוך ממשעשית התחלה.. זה בגדול ! קפיש?

קרן54321

New member
את הטכניקה הזאת אני מבינה, אבל

הקטע שפחות ברור לי זה איך אני יודעת כמה אחורה אני יכולה לנסוע? =/

Mr Fender17

New member
...

עד שאת רואה במראה אחת את הידית של הדלת האחורית בדיוק על השפה של המדרכה.. אבל הכי פשוט -> תשאלי את המורה שלך.

רק תרגול

גם לי היתה את הבעיה הזו.. וגם לי הוא הסביר את מה ש Mr Fender17 בסגנון "עד שאת רואה שאת צמודה לשפת המדרכה" וכאלה.. אבל זה עדיין לא היה הולך לי, או שהייתי רחוקה מדי, או שהייתי קרובה מדי. פשוט צריך לתרגל את זה, עד שאת נכנסת ברוורס בדיוק במידה הנכונה.. אחרי כמה 10-20 חניות, את כבר תדעי כמה להכנס.. תבקשי מהמורה לתרגל איתך את זה..

להעמיד ....

מראה מול מראה לסובב הגה סיבוב אחד שלם בלבד! לעשות רוארס עד שרואים את המדרכה במראה הימנית במקביל לדלת מסובבים הגה עד הסוף שמאלה ומתישרים . כמובן שחניה לימין עושים הכל הפוך ... מקוה שהצלחתי לבטא את עצמי נכון . בהצלחה. ....

פרטנר

New member
עצרי ליד רכב במקביל

הגה ימינה , סעי אחורה , כל ההגה שמאלה, תמשיכי לנסוע לאחור, עוד ... עוד.. עוד קצת.. עוד טיפה.. עצרי!!! , תראי מה עשית!!!

lsd500

New member
אל תעשי שיטות של מראות/ ידיות וכו'.

זה שונה בכל רכב. השיטה הבאה פועלת בכל רכב: 1. להעמיד את הרכב מקביל לרכב שמאחורי את חונה, מרחק של מקסימום פתיחת דלת. 2. שילוב לרוורס, סיבוב אחד של ההגה ימינה. 3. גלישה אחורנית עד שהפגוש שלך מגיע לקצה הרכב שמאחוריו את חונה. 4. בשלב הזה- סיבוב כל ההגה שמאלה והמשך גלישה אחורנית. זהו...!

gold ayelet

New member
גם אני למדתי ככה אבל קצת שונה..

עוצרים לפני הרכב ואז מתחילים בנסיעה אחורה. ברגע שאת במקביל- מסובבים את ההגה ימינה אבל לא עוצרים ממשיכים לנסוע ואז מסתכלים בחלון הימני האחורי וברגע שאת עוברת את הפגוש של הרכב מסובבים את ההגה במהירות שמאלה, ונוסעים לאט. *שיט לא עשיתי חנייה כבר חודשיים ! (מאז הטסט)...ואצלי אני לא אוכל להתסכל בחלון האחורי כי האוטו שלנו ארוך והכיסא יסתיר לי... (חח מקווה שהבנתם) שיט!

F00D Is G00D

New member
הסבר מלא

ראשית מכדי לראות את האנימציה יש להכס לתמונה... והנה הנוסחא המנצחת.... 1)יש לכוון את המראה הימנית/שמאלית בעזרת הגויסטיק ככה שרואים את כל הגלגל אחורי ימני/שמאלי 2)יש להתקדם עם הרכב עד המראה של הרכב לפנייך/ידית דלת הנוסע האחרוית-תלוי מה רחוק ממך יותר... 3)יש להייות ישרים לגמרי עם הרכב ע"י נסיעה לאחור ולהתמקם בדיוק כך שהמראה שלך מקבילה לידית דלת הנהג/הנוסע הקדמי 4)יש לסובב את ההגה 360 מעלות ימינה/שמאלה(בהתאם). 5)יש להתקדם עם הרכב בפוזיציה הזו עם עוד הטייה קטנה של ההגה ימינה. העצירה תהיה בדיוק כשרואים במראה את "המפגש" בין המדרכה לגלגל (זה בערך מטר מהגלגל באמת) באותו רגע יש ליישר את ההגה לגמרי ולהמשיך בנסיעה לאחור תוך שביר חזקה לכיוון הנגדי. 6)יש לוודא שאת חונה לא יותר מ-40 ס"מ מהמדרכה.. כל הזמן להתסכל בשלושת המראות ובחלונות בצורה מעגלית מחזורית 360 מעלות..

M o l

New member
כל השיטות שנותנים לך הן לא יעילות.

הן אולי מתאימות לרכבים ספציפיים במצבים מסויימים. חניה = תרגול. תבקשי מהמורה שלך שיתרגל איתך, אם סיימת ללמוד אז פשוט סעי לתרגל עם עוד בן אדם כדי שלא תעשי נזק
.

קרן54321

New member
תודה לכולם!

היה לי שיעור, שאלתי את המורה והבנתי!! תודה לכולכם :)

למעלה