חניה תפעולית

ציפי ג

New member
חניה תפעולית

בהיתר בניה כתוב שהחניה תהיה תפעולית ותופעל רק לפריקה ולטעינה. איך יודעים אם חניה היא לפריקה ולטעינה או סתם חניה?

dan laufer

New member
האם יש חנות או מחסן?

תראי, חניה תפעולית נועדה למנוע מצב שמשאיות עוצרות באמצע הכביש, סמוך לפתח החנות, חוסמות נתיב וחצי לנסיעה,ונעמדות עד פריקת אחרון הקרטונים. חניה תפעולית דרושה לדעתי רק כאשר פועלים חנות או מחסן או עסק שזקוק לשינוע של סחורות. אם החנות או המחסן הפכו, לדוגמה, למספרה, אני לא רואה כל צורך בחניה תפעולית. במקרים שהפכו לפורמליים, הבעיה היא ברמה של אכיפה ושכל ישר.

ציפי ג

New member
יש חנות ויש מחסן

החניה התפעולית הוצמדה לקומת הקרקע. בעלי החנות המצויה בקומת הקרקע, מחנים במקום רכבים של סוכנים שנכנסים ויוצאים מהחנותוגם מכוניות של עובדים קבועים של החנות. השכן תובע אותם על שימוש לא כדין בחניה.

dan laufer

New member
אני חושב שהשכן צודק

תראי, ציפי, אם החניה התפעולית מספיקה גם לחניית עובדים ללא הפרעה, עדיין זה לא בסדר, אבל גם לא אסון גדול. לא ברור לי איך ההתכתבות בנושא תסתיים. נדמה לי שלעירייה הסמכות לתבוע לדין או לקנוס את בעל החנות. אם העובדים חונים ובגלל זה משאיות מפריעות לחניה ולתנועת כלי רכב, אז הדייר יכול לחייב את הרשות המקומית לאכוף את החוק, ובצדק.

אם מדובר במרכז מסחרי ...

אם מספר חנויות/מחסנים התב"ע מכתיבה תקן חניה והתקן דורש בדרך כלל חניה תפעולית למשאית בהתאם לגודל השטח המסחרי. אני לא בטוח שהצמדת החניה התפעולית הינה דבר תקין וחוקי וכדאי לבדוק זאת בוועדה המקומית. אם למשל נדרשת חניה תפעולית לכל 300 מ"ר מסחר - זה לא נראה לי הגיוני שהיא תוצמד לחנות של 50 מ"ר. היא אמורה לעמוד לרשות כל ה-300 מ"ר. לכן יתכן שניתן לתקוף זאת משפטית.

למעלה