חנון בכיתה

פלגיה

New member
חנון בכיתה

מכירים מבית הספר את החנון הזה, שכולם מארגנים הברזה קבוצתית משיעור, והוא מסרב לשתף פעולה, ונשאר יחיד בשיעור? מה תעשו אם סרבן ההברזות הזה הוא הילד שלכם? תשבחו אותו? תגנו אותו?

הילד בחר להישאר-

זו זכותו המלאה , מקווה שהוא חשב לפני על האפשרויות העומדות בפניו ועל התוצאות. אשבח את היכולת שלו לקבל החלטות גם אם הן נוגדות את דעת הרוב ולעמוד מאחוריהן.

ענתר

New member
קודם כל לא אתפלא

מה יצא לאבא חנון ולאמא חנונית? אברר מדוע עשתה זאת אשאל איך הרגישה אשאל אותה אם לקחה בחשבון תוצאות אפשריות ואשבח אותה על הבחירות שלה

pf26

New member
אין סיכוי שזה יהיה הילד שלי

אמנם אף אחד מהם לא ייזום הברזה, אבל הם יצטרפו בשמחה. אם במקרה אחד מהם יחליט שלא להבריז, אני אבדוק מה הסיבה ואנסה לשכנע אותו להסתלק עם כולם בפעם הבאה. בינינו - מה ישאר לו כזכרון מביה"ס? השיעור בספרות או ההברזה לחוף הים/לקיוסק השכונתי ?

קרקלה

New member
לא לשבח

אמנם לא אם בעצמי, אבל אם תרשו לי, אחרי גיל מסוים שוכחים כמה החברה בכתה משמעותית. הדרך שלי היתה להגיד לו שיפה שהוא לא מושפע מלחץ קבוצתי, ויחד עם זאת, לא כדאי להיות מתחסד. לא רק בגלל שזה מעורר אנטגוניזם, אלא כי זו תכונה א-חברתית לא נעימה, כמעט פנאטית, שלא כדאי למשוך אותה גם לבגרות. מעבר לכך, האקט מעיד על חרדה מדמות הסמכות - המורה. הרי הוא לא בחר להיות אינדיוידואל באמת, אלא בחר לציית לדמות סמכות בכל מחיר, גם בלי תמיכת חבריו. זה עבר את הגבול של להיות דבר חיובי.

ענתר

New member
את נשמעת כמדברת מנסיון אישי

המשפט הזה: האקט מעיד על חרדה מדמות הסמכות - המורה מנתח מקרה, ללא שום בסיס. מדוע את חושבת שהו מפחד מהמורה? אולי דווקא לא מפחד מהתלמידים? מדוע את חושבת שילד לא בוחר להיות איבדיוודיואל? את נותנת יותר מידי דברים לא נתמכים בכתוב, רק השערות שלך

קרקלה

New member
דווקא לא מנסיון, מהתבוננות

אלה שאלות שצריכות להישאל, כי מקרה כזה מעיד בעיני על פן שלילי, ולא חיובי. בכל אופן, שבח לכל התנהגות היא בוודאי לא הדרך.

ענתר

New member
שבח בכל זה דבר לא ממולץ

שבח זה כל הכבוד ללא הסבר לעומת זאת פידבק חיובי, כולל אתההסברמדוע אני משבח את האחר.

ולא קרה לך אף פעם שבחרת לציית לדמות

סמכותית על פני הליכה כחלק מהעדר עם החברים שלך? הסיבה - תהיה אשר תהיה להישארות של הילד בכיתה - היא הסיבה שהוא בחר. בדרך כלל הברזות מהכיתה לא נעשות בכיתה ג' או ד כי כל הילדים עדיין חוששים מהמורה, אני מניחה שמדובר פה על ילדים בני עשרה. לילד יש כבר תובנות משלו לגבי הזולת - חברים או מורים (או בעל סמכות אחרת) מה שאת אומרת שאם פעם הבאה החברים שלו יבחרו לגנוב משהו קטן מהסופר הוא צריך להצטרף אליהם למרות שהוא חושש מבעל הסופר?

קרקלה

New member
לא אמורים לא לגנוב בגלל פחד מבעל הסופר

אלא בגלל הכרעה ערכית. במקרה של המורה והברזה, אין שוויון מוסרי בין "לא תגנוב" ל"לא תבריז". לפחות לטעמי, אולי אחרים רואים את זה אחרת... אם החלטת להשאר בכתה בגלל צווי פנימי (להבדיל מציות עיוור למורה), זה יפה שיש בך את המוסר הזה, צריך לעודד גילויים כאלה. אבל זה גם בדיוק הרגעים האלה של כיוון לחוש מידה, ה"פיין טיונינג" של המוסר. כי להיות אדם מוסרי זה מצוין, אני מאחלת לכולם, אבל להיות צדקן או מתחסד - זה כבר יותר מדי.

אז אני יכולה למצוא השוואה אחרת - לא גניבה מול

הברזה. אבל אין פעמים שילד שלך יכול לעמוד מול החברים שלו ולהיות בעל דיעה שונה - ולא תמיד חייב לרצות את החבר'ה כדי להרגיש שייך?

קרקלה

New member
בוודאי שלהתנגד ללחץ חברתי זה חשוב מאוד.

אבל אני הייתי רוצה שיקול דעת לא רק בלבחור מתי להתנגד - אלא גם בלבחור מתי להצטרף. זה הכל.

פלגיה

New member
בוודאות זה לא המצב במקרה הזה

אין כאן שום חרדה מדמות הסמכות, ובוודאי שאין כאן התחסדות. יש כאן רצון אמיתי לשבת וללמוד ולקבל את כל מה שבית הספר נותן בחינם, כדי לא לשלם על זה מאוחר יותר.

בהחלט קודם כל אשבח

אבל אחר כך אסביר לו שאם כל הכיתה רוצה לעשות משהו והוא חלק ממנה הוא צריך לעשות כמו כל הכיתה גם אם אינו מסכים (אני חנונית לא קטנה ובעברי הייתי כמו התלמיד למעט פעם אחת ואחרי אותה פעם כל הכיתה פתאום נהייתה חברה שלי אחרי המעשה......). ובכל מקרה אם מישהו יעניש אותו אני תמיד אהיה גב מאחוריו.

אביבקיץ

New member
הוא צריך לעשות כמו כל הכיתה גם אם אינו מסכים?

את תעבירי לו בזה מסר מאד מאד בעייתי. המסר הנכון לדעתי הוא שהוא תמיד צריך להפעל שיקול דעת. בואי לא נלך לקצה של "מה אם כל הכיתה תקפוץ מהגג", אבל אם כל הכיתה רוצה כדורגל והוא לא אוהב- הוא חייב? כל הכיתה צוחקת על הילד השמן - גם הבן שלך חייב להצטרף? יש כלכך הרבה מקרים בהם עדיף לבחור לא להיות כמו כולם.

../images/Emo45.gif צודקת לחלוטין.

לדעתי אין שום סיבה שבעולם לגרום לילד להרגיש לא טוב בגלל שהוא לא מוכן להיות חלק מהעדר. אני דווקא הייתי משבחת ילד רגיש וחושב, אינדיווידואליסט, מן הסתם בוגר לגילו, שלא נכנע למוסכמות מטופשות רק כי כולם עושים ככה. הבת הגדולה שלי היא כזו, ואני מאוד מעריכה אותה על כך. אולי כן כדאי להסביר לו שהוא משלם מחיר על הבחירה שלו, ואולי הוא כבר מבין את זה בעצמו.

למעלה