חנוכה שמח...

חנוכה שמח...

בס"ד ובהשתדלותנו חג אורים שמח... חשבתי לכתוב כאן שיעור יפה ששמעתי מהרב אלישע אבינר בישיבתנו הק' אך ראיתי אותו ב'כיפה'- הנה. במקום זאת... אולי יצא לכם לחשוב על כך. מה זה 'חנוכה'?! מאיפה צצה המילה הזו??

זה 'וורט' נחמד...

אני שואל על המובן היותר עמוק... למה לכתחילה קראו לו כך. ואם נחדד את השאלה- מדוע 'חנוכת הבית'?! לכאורה היו צריכים לומר- חניכת הבית... מלשון חינוך. אנו חונכים את הבית... מכאן נסב את הפועל לשם העצם 'חנוכת הבית'?! היינו צריכים להסב אותה ל'חניכת הבית'!

../images/Emo60.gif אוו שלום לך

אני לא יודעת מאיפה באה המילה חנוכה. אבל אם אני מסתכלת על אותיות המילה חנוכה אז יש שם את אותיות השורש של ח.נ.כ וחנוכה זה שיא הרעיון של לחנך וכו'. אולי אני ארחיב בהמשך. : )

../images/Emo60.gif המומינים../images/Emo3.gif

שלומי ב"ה בסדר, וואי איך בשמינית? זה שנה כל כך מורכבת אבל בכללי אני נהנית. : ) ויופי השורש ח.נ.כ אבל צריך עכשיו הסבר לא? אז עכשיו הגיע תורך...

דווקא השמינית כ"כ מורכבת?

אצלנו היא הייתה בנויה בעיקר מחופש ולפעמים בגרויות. ב"הצלחה בכל מקרה. התשובה קצת מורכבת... אך ממש בקצרה (הרב זצ"ל כותב על זה ב'עין איה' על דף כ"א במסכת שבת)- חינוך הוא דבר משפיע (או לפחות אמור להיות כזה). מחנכים עכשיו כדי להשפיע על העתיד... כרגע אין תוצאות של ממש... אך הן אמורות להתגלות עם הזמן. בית המקדש לעומת זאת- הוא דבר שקדם לעולם (כמו ישראל, תורה, א"י וכו'), כח זה- ברגע שהוא יוצא אל הפועל הוא משפיע על המציאות העכשווית, לפני שנברא העולם עדיין לא יכל לצאת אל הפועל וגם זמן מה לאחר בריאת העולם בגלל סיבות מסויימות, אך מתי שהיה קיים- הושרתה שכינה בעולם באופן הרבה יותר בולט (ובנו לי מקדש ושכנתי בתוכם...). לכן, המציאות העתידית הזו של מקדש מושפעת בעצם מאותו הכח שקדם לעולם, זהו לא דבר שהולך ונבנה ורואים תוצאות בעתיד, אלא מציאות שמשפיעה כעת מכח אותו דבר שקדם לעולם. ומלבד זאת- אנו חונכים את הבית, והבית עצמו לא משפיע אלא ה'רעיון' של המקדש, אותו הכח שקדם לעולם... ולכן לא שייכת חניכה במובן של להשפיע, כיוון שהבית מושפע, מושפע מהכח שקדם לעולם. חנוכה- לשון נפעל, מושפע, וחינוך לשון פועל, משפיע. שבוע טוב וחנוכה שמח.

../images/Emo60.gif מבחינת בגרויות וכאלו

אז בקטנה, אם שרדנו את י"א נשרוד גם את זה. אני יותר מתכוונת מבחינת מחשבות, המשך הדרך וכו'. וואי וואחד הסבר, סחתיש אני רק מקווה שהבנתי : )

חחח...

כן... פעם אחת שהדריכה איתי אמרה לי שלבחור ש"ל יותר קשה מלבחור ישיבה. עוד לא הבנתי למה, סה"כ זה לא דבר שאמור לבנות או לקדם כ"כ לשנים הבאות. מה שכן חשוב זה לבחור מקום שתוכלו ללמוד לבשל בו, כי תכלס זה הדבר היחיד שאפשר לצאת איתו...
הצלחה רבה.

../images/Emo60.gif היא צודקת

לבנים זה פשוט לבחור ישיבה שמתאימה להם. לבחור ש"ל הרבה יותר מתוסבך, זה צריך לעמוד במלא תנאים כגון: איפה אני אוכל לתרום הכי הרבה? מה מתאים לי? לבחור בתחום חברתי או דווקא תחום דתי? ילדים או בני נוער? ישוב או עיר? קרוב לבית או רחוק? מקום חדש או ישן? שנה או שנתיים? ש"ל ואז מדרשה? או להפך? וזה רק חלק קטן מהשאלות שמטרידות אותנו. בשביל ללמוד לבשל לא צריך ש"ל פשוט עוברים קורס בישול
תודה : )

אחחח..

איזה טעות. ישיבה זה דבר הרבה יותר מורכב. צריך לבחור ישיבה מתאימה? נכון... השאלה היא מה מתאים. ישיבה גדולה או קטנה? בעיר או ביישוב? סגנון כזה או אחר? איזה סוג רבנים אני רוצה, איזו חברה, ישנם כאלה שאולי בודקים גם אוכל וכד', איך הסדרים בישיבה, 2 גמרא ואחד אמונה? 3 גמרא ואמונה בהפסקות? ואל תשכחי שישבה זו בחירה הרבה יותר מהותית. ש"ל לכאורה זה רק עניין של אאיך להעביר שנה אחת- בתרומה למדינה כמובן, אבל בכל זאת.
סתם, אל תקחי אותי ברצינות.. אני מאמין ששנים קשים באותה מידה... הכל תלוי באדם.

../images/Emo60.gif טוב טוב נקבל גם את דעתך

אבל בוא נסכם שקשה לבחור ישיבה וקשה לבחור ש"ל אבל עדיין לבחור ש"ל יותר קשה

../images/Emo60.gif יא סחטן../images/Emo46.gif

מסכימה שהבנות מייחסות לזה יותר מדי חשיבות. לא מסכימה שזה פחות חשוב מלימוד בישיבות : )

למעלה