חנוכה ראשון "לבד"

חנוכה ראשון "לבד"

חווששת קצת.....התלבטתי אם "לברוח" להורים בשביל לא לעמוד מול החנוכיה ...עם הבנות ואני ..נטול "גבר" אצלנו ...הגרוש שלי מאד אהב לשיר...ובחנוכה גם שהיה ביננו מה שהיה ....לבנות היינו עושים כייף בהדלקת נרות. הסבא היה מגיע יושבים משחקים שרים ורוקדים..... השנה......חנוכה ראשון לבד. יש בי כזה חששוני קטן.....מאמינה שתהיה לי צביטה כזאת. אבל החלטתי להשאר בבית ולהתמודד. נשים דיסק עם שירי חנוכה.....נדליק נרות. נשחק גם נשיר ונרקוד.....אם עם הבנות. מקווה לשרוד:) חנוכה שמח והרבה אור לכולנו!

יהודי(ה) אפעם לא לבד ../images/Emo13.gif

נעה שחר

New member
../images/Emo24.gif תהיי חזקה..

מזכיר לי את חנוכה הראשון שלי...:) בדיוק אותן מחשבות ותהיות... יצאתי איתם לקניון, ואח"כ חזרנו להדליק נרות.... הילדים נשאו עיניהם אליי כשהכנתי את הנרות והדלקתי אותם.. ונתיי גם להם להדיק בחנוכיות שהכינו בגנים.. זו היתה תחושה הראשונה שאני באמת יכולה בלעדיו ולא תלויה בו.. הרגשה שאני חזקה ויכולה להוביל את ילדיי גבוה באמונה ובשמחה אפילו הצטלמנו עם החנוכיות.. זה היה רגע מקסים.. הדליקי עם בנותייך את נרות החג מתוך עוצמה נשית וגאוות אם.. מאחלת שה' ישלח לך אור בביתך כמו הנרות שתדליקו, ושתהיו שמחות תמיד.

אבישגי25

New member
אני מזדהה עם נעה..

חוץ מזה שאפילו חשוב לי להדליק חנוכיה בבית עם הילדה כדי להעביר את המסר שאנחנו משפחה. קניתי סופגניות גורמה כאלה ממאפיה טובה,הכנתי דיסק ויצירה, אני רואה בזה פשוט זמן איכות איתה ואני מאמינה שהתחושה הזאת תעבור אליה חנוכה שמח!!

"...כדי להעביר את המסר שאנחנו משפחה"

זה הדבר הנכון!! נהדר, מצוין, כל הכבוד לך

דוני אם

New member
../images/Emo4.gifגם אני לבד...

אבל אני כן הלכתי להורים שלי... יותר בשבילם מאשר בשבילי. קשה להם לחשוב עלי לבד עם שלושת הילדים... אבל מחר- אנחנו בבית אמא מדליקה נרות חנוכה ... מעניין אם הם ישאלו איפה אבא.. לי , פוטוגנית, לא תהיה צביטה כזאת בלב.. (הוא עדיין מלא ברגשות שליליים...) אבל כשאני חושבת על הילדים שלי, משהו כן נשבר בי. החרדה המטלטלת שאולי אני אשמה בהכל.. (אפילו שהוא הגיש תביעת גירושין ולא אני) השאלה הנוקבת שאף אחד לא מצליח לענות לי עליה... מה חטאו הילדים המקסימים שלי שמאבדים עכשיו את אבא שלהם... והספק המייסר שאולי הדברים היו יכולים להראות אחרת... ואז אני מתעשתת ומתמקדת בעצמי, לשם שינוי, ויודעת מתוך אמת ברורה שלא היה טוב..אבל עוד יהיה טוב בעז"ה... ובאמת שמגיע לי הרבה יותר טוב. וכשלי היה רע הילדים סבלו. וכשיהיה לי טוב- הם יהיו הראשונים שירויחו. (אבל, אל תתלהבי יותר מדי מהאומץ...חכי ללילה ותראי את הדמעות) המון אור וניסים לכל מי שזקוק להם... חנוכה שמח!!

נריה222

New member
ממש נכתב מהלב

לפני 5 שנים חנוכה היה ממש מותח איתי ועם גרושתי. זה היה החנוכה הראשון והאחרון שלנו ביחד. וממש היה אפשר לחתוך את המתח בסכין. במוצאי חנוכה היא הודיעה שהיא רוצה לעזוב. גם היום חנוכה לבד זה קשה. מכל מקום יש שירה של משפחה. משחקים . בישולים. ארוחות ואוירה של בית. נורמליות של בית. ולי אין. זה קשה חברים זה קשה

מזדההה

את יודעת נראה לי שיש משו משותף וזהה בתחושות ברגשות במחשבות שלנו הנשים הפרודות/גרושות זה כואב לקרוא אותך. כואב לי ממש. כי אני קוראת את מה שאת כותבת..וגם ובעיקר את מה שאת לא כותבת. לפעמים אנחנו חוששות מדברים ...שבסופו של דבר הם הפשוטים והקלים.....והדברים שלא חשבנו עליהם...מתגלים ככבדים... אגב, הדלקתי נרות...קניתי סופגניוןת ...רקדנו ושרנו והיה ממש כייף לבנות ולאם:) חנוכה שמח!!!

לי0712

New member
"אם אין אני לי מי..."

כמוני כמוך גם אני מלאה עדיין ברגשות מאוד קשים ואם אני מצליחה להתנתק רגע מעצמי גם כאשר אני חושת על הילדים הם מרוויחים יותר ממפסידים כמו שאמרת אני אמא הרבה יותר שמחה ונעימה מכילה ומייצרת חוויות, כי פשוט ראשי פנוי יותר ולא עסוק בעינייני "סרק", ודבר נוסף הוא לא היה אבא כזה נפלא ולכן לא נראה לי שהם מפסידים ואין לי סיבה לבכות (הלוואי והיה לי זה היה נותן לי תיקווה לפעם הבאה...) דוני
וחג אורים שמייח עם הרבה ניסים ונפלאות

לי0712

New member
כל הכבוד לך

התיכנון נשמע מעניין ומרענן זמן איכות נשי את והבנות, המסרים שאת מעבירה להן כה רבים ומעצימים אותן גם כנשים אך לא פחות מבני אדם טובים בריאים בנפשם ושמחים. מניסיון
תופתעי בעוד זמן לא רב לגלות מה מסקנותיהן מחוויות אלו......
חג אורים שמח

למעלה