חנוכה קרב ובא

keren1

New member
חנוכה קרב ובא

זהו החג הכי אהוב עלי ועל משפחתי (גם המורחב) זהו זמן לאירוח בלי סוף. ערב אחד אנחנו הזמנו עוד 4 זוגות ויהיו בבית איזה 13 ילדים בגילאים שונים. 1. יש לכם רעיונות לתפריט ילדים שגם מבוגרים יהנו ממנו (בבקשה דלגו על נקנקיות ושניצלונים) 2. יש לכם רעיונות למשחק חברה לילדים עם קישור לחנוכה

לאה_מ

New member
גם אני חובבת חנוכה. מי לא, בעצם?!

לגבי התפריט, אצלנו התפריט הקלאסי לארוח בחנוכה זה לביבות. אפשר לעשות לביבות מהמון סוגים - תפוחי אדמה, גבינה וצימוקים, גזר, תפוחי עץ, תירס... האפשרויות הן כמעט אין סופיות, וכל אחד יכול למצוא את הסוג שהוא אוהב (ולגבי הקלוריות, אחר כך תצומי יומיים...). לגבי משחקי חברה עם ילדים (שצריכים להיות בתוך הבית) - זה מאד תלוי בגילים של הילדים. אנחנו בדרך כלל מכינים חידון חנוכה (שאלות וחידות שקשורות בחג או במילה "אור" והטיותיה, וכיוצ"ב, למשל, לסמן על "מפה אילמת" של ישראל שמות של ישובים שיש בהם את המילה "אור"), יש את המשחק של להשחיל נר שקשור עם חוט למתניים של המשתתף לתוך פיה של בקבוק ריק, אפשר להכין יחד חנוכיות ואחר כך להדליק בהן את הנרות, אנחנו עושים כמעט כל שנה הצגה מאולתרת לפי "זה היה בחנוכה" של נתן אלתרמן, ואם הצגה, יש גם את השיר (שלבושתי אני לא יודעת מי כתב אותו) על כלי הבית שמטגנים לביבות במטבח ("הבוקר יפה וארצי נהדרת, כל כך מתחשק לי לטבול בכנרת... לא שמעת? לא ידעת? היום מטגנים לביבות במטבח..."). בילוי נעים!

nonana

New member
גם אצלנו זו מסיבה../images/Emo65.gif

אבל משפחתית. קודם כל כל הכייף הוא שכל הילדים עוזרים בהכנת הלביבות והסופגניות. וכולם רואים את הצורות העבמיות של הסופגניות. כל ילד מקבל את הסופגניה המוזרה שלו. (אם תרצי מתקון אתן לך). משחקים? בעיקר יצירה. אני מכינה שבלונות והילדים גוזרים ומציירים ומדביקים. נכון זה המון בלאגן- אבל בסוף עושים תחרות "מי יסדר ראשון". זה עובד נפלא. בהצלחה

חוה 1

New member
כל הילדים אוהבים פיצה

נכון שזה לא קשור לחנוכה אבל זה טעים . תכיני להם פיצות והם יהנו מאד. בקשר למשחקים , כן יש המון משחקים לחנוכה הקשורים לסביבונים. תמצאי את זה בקישור הבא משחקי סביבונים

למעלה