חנוכה פה!

noosh

New member
חנוכה פה! ../images/Emo213.gif

וזה הזמן לדבר על אור וכאלה. כמו בגן, כשהגננת אמרה שהשם השני של חנוכה זה "חג האורים". בכל מקרה. מעניין אותי לדעת איזה שירים טורי מדברת על אור, בדרך זו או אחרת, או איזה שירים שלה מרגישים לכם מוארים יותר. השיר היחיד שאני יכולה לעכשיו עליו משום מה, שמוזכר בו אור, הוא Mother, והקונוטציה שם לא כ"כ טובה. היא מבקשת מאמא להשאיר לה אור דולק בבית, שהיא תדע מאיפה היא באה. זה נשמע שהיא הולכת לקראת משהו לא-נודע, ומפחיד, וחשוך ובודד. אולי אפילו לא הולכת, נשלחת. והאור הזה, שאמא שלה תשאיר או לא תשאיר לה, הוא הנקודה שיש לה להאחז בה, השבריר שנשאר לה מהחיים הקודמים שמזכירים לה מי היא בכלל, שהיא לא תלך לאיבוד לגמרי. מה אתכם? על איזה שירים אתם חושבים?

המ

אני לא מצליחה כל כך לעמוד על זה, כי אני לא מצליחה למצוא אף שיר שהוא לגמרי, מואר. השירים של טורי הם לא מהסוג שיעלה לי כשיש משהו שמח (אני בספק אם יש בכלל שירים כאלה שעולים לי...) והם מתקשרים בד,כ לדברים אחרים. ויחד עם זאת, יש לכל שיר את סוג האור שלו, שאני לא בטוחה אם הוא לגמרי תואם את המשמעות הסימבולית של "אור", אבל בכל זאת: יש את ג'יופיטר שאני לגמרי יכולה לראות את האור העמום הזה, דרך אדים. צהוב כזה, ומעורפל. ויש את אייסיקל, שאני לגמרי יכולה לדמיין רק נקודה אחת על הרצפה מוארת. את בלוד רוזס עם האור האדום, ואת סורטה. ששם דוקא יש לגמרי שמש, דרך חלונות של מכונית או משהו כזה. אני חושבת שכל שיר מביא איתו סוג אחר של אור, ובמידה אחרת. כאלו שיכוונו אותנו בדיוק לנקודה של החיבור. לא ממש עניתי לשאלה, אבל עדיין...

אני בטוחה שזה בגלל הקליפ הבהיר

כי השיר כל כך לא... אבל Pretty good year. אני לא אצא מזה, אז אגיד אור נוגה. חג שמח.

חג שמח לכולם

ודרך אגב עלה לי עוד רעיון לגבי פיות בפורום,אני לא חושבת שיצא לנו אי פעם לדון בקליפים של טורי על כל משמעותם,הרי יש חשיבות עצומה לתוכן הקליפ ולעיוצב האומנותי שלו לשיר. יכול להיות רעיון מעניין.....

behappy

New member
SPARK

זה כזה אירוני, בתכנים שלו יש בשיר הזה הרבה מאוד חושך, אבל, יש את הניצוץ, ויש את הפחד שלה מהאור שבתוך החשכה, והיום זמזמתי אותו כל היום משומה

למעלה