חנוכה על שום מה

חנוכה על שום מה

חג חנוכה הוא חג האור , זכר לנס שנצחנו את הייונים שהיו רבים מאיתנו, כידוע היונים לא רוצו להרוג את היהודים , אלא לגרום לנו להתבולל, לעזוב את התורה ולהיות ככל הגויים , ללא תורה וללא יהדות, והמכבים המעטים עמדו בפרץ לשמור על הגחלת היהודית. נלחמו במסירות נפש , רק שלא תשכח תורה מישראל. ולכן אנחנו חוגגים את חנוכה זכר לנס הגדול. (כמובן שיש גם את נס פח השמן שהספיק ל 8 ימים ). ןכן אנחנו אומרים בתפילות החג: "על הניסים ועל הפורקן ועל הגבורות ועל התשועות ועל הנפלאות ועל הנחמות שעשית לאבותינו בימים ההם בזמן הזה בימי מתתיה כהו גדול חשמונאי ובניו, כשעמד מלכות יון הרשעה על עמך ישראל לשכחם תורתך ולהעבירם מחוקי רצונך, ואתה, ברחמך הרבים עמדת להם בעת צרתם רבת את ריבם, דנת את דינם ,נקמת את נקמתם מסרת גבורים ביד חלשים ,ורבים ביד מעטים, ורשעים ביד צדיקים וטמאים ביד טהורים , וזדים ביד עוסי תורתך , לך עשית שם גדול וקדוש בעולמך,ולעמך ישראל עשית תשועה גדולה ופורקן כהיום הזה, ואח"כ באו בניך לדביר ביתך, ופינו את הכלך, וטהרו את מקדשך,והדליקו נרות בחצרות קדשך, וקבעו שמונת ימי חנוכה אלו בהלל ובהודאה. ונשית עמהם ניסים ונפלאות ונודה לשמך הגדול סלה"(מתוך תפילת שמונה עשרה ,בסידורים) יהיה רצון שיבנה בית המקדש השלישי במהרה בימינו ונזכה כולנו לעלות לירושלים להקריב קורבנות לבורא עולם אכי"ר

binbal3011

New member
תעבור פורום פה בונים בתים לא בית מקדש שלישי

ולא קורבנות!

אה והיו גם מתיונים

המתיונים היו יהודים שלא כלכך אהבו את התורה ואת הדת , בכל מקום ובכל הזדמנות , רק הפריעו לדת והלשינו ליונים על יהודים . המתיונים הם היו יותר גרועים מהיונים והמבין יבין

רוני1955

Active member
מתיונים?

"אדם באמונתו יחיה". זה משפט שרק החילונים אומרים. אצל הדתיים המשפט קיים, רק קצת שונה. "אדם באמונתי יחיה". אין לי כלום נגד הדת. יש לי הרבה נגד דתיים כמוך, שלא נותנים לאחרים לחיות לפי אמונתם. אני, וחילונים אחרים, תרמנו ונתרום למדינה הרבה יותר מאותם פרזיטים ואוכלי חינם שיושבים להם על התחת, ואני צריך לפרנס אותם. איך אמר פעם יוסי שריד? "מאחורי כל זקן של דתי, יש קופה רושמת" והמבין יבין.

binbal3011

New member
../images/Emo6.gif אגב קורבן...

אצלי הפסיקו עבודה בחג הקורבן, בהחלט מרגיז..

הבעיה היא

ששני הצדדים לא יודעים איך לגשת אחד לשני וחבל. לצערי החילוניים רואים את החלק שסרח בדתיים (וזה די מובן כי תמיד הרע נראה יותר לעין מאשר הטוב) והדתיים באים בגישה שלא מתאימה לחילוניים (דתיים שכל חייהם חיו במסגרת דתית, לא יכולים להבין בכלל את הראש החילוני) יחד עם זאת תמיד יש יוצאי דופן ולא חסרים כאלו דווקא. כחוזרת בתשובה רואה בדיוק איפה הקלקול של הדתיים ובדיוק איפה הקלקול של החילוניים. אני רואה ומכירה את שני העולמות. העיקר אל תשכחו, כולנו בני אדם, כולנו חיים פה יחד ולא צריך שתהיה שנאה בינינו, יש מספיק סביבנו. ובכל מקרה, זה פורום בניה כמו שאמר פה binbal3011 כל טוב לכולם

רוני רוני רוני מתי תתבגר כבר?

אין משפט בתורה שנקרא אדם באמונתו יחיה אלא יש פסוק בתורה שאומר"צדיק באמונתו יחיה " ואני אסביר לך מה הפרוש של הפסוק הזה. אדם יכול להגיע למדרגת צדיק רק על ידי האמונה . ואת המשפט ה"חכם" והלא מדויק שאמרת (המשפט המקורי שהומצא ע"יי הפורשים מהדת הוא " איש איש באמונתו יחיה") המציאו אותם אנשים שסילפו את משפטי התורה כרצונם. לגבי החלק השני במשפט שציינת שאצל הדתיים ישנו פתגם אחר אדם באמונתי יחיה, אז קודם כל אין לו שום מקור בתורה או אפילו בציבור הדתי/חרדי. אגב כתבת ש "יש לך הרבה נגד דתיים כמוני שלא נותנים לאחרים לחיות לפי אמונתם" איפה בדיוק הבנת שאני לא נותן לך לחיות לפי אמונתך? ולידיעתך הרבה מר רוני שנוהג לפסול אחרים , אני הייתי קרבי בצבא 3 שנים ועדיין עושה מילואים ואם הית יודע מה אני תרמתי למדינה ועדיין תורם למדינה , לא היית פותח את הפה שלך נגדי. דבר אחר החרדים תורמים למדינה הרבה יותר מאנשים כמוך מכיוון ש"עזר מציון , יד שרה , חסד של אמת ועוד המון גורמים, תורמים למדינה לא רק 3 שנים וחודש מילואים , אלא הם תורמים למדינה כל יום ויום. אני רוצה לראות אותך מר רוני שתלך לאסוף חלקי גופות עם שפכטלים לאחר פיגועים ועוד בחינם, אנשי חסד של אמת לא מקבלים כסף על כך. דבר שלישי אדון רוני אתה לא מפרנס אותי ובוטח לא את חברי, אתה אולי מפרנס את הפרזיטים שלא רוצים לעבוד וחותמים בלשכה , ד"א בלישכה לא נתקלתי בהמון חרדים , נהפוך הוא המון חופשיים ראיתי שם שחיים על חשבונך ועל חשבוני בתור עצמאי שעובד קשה בשביל הכסף . ויוסי שריד לא מעניין אותי ובטוח לא אימרותיו, ד"א אם אתה לא יודע אז אני אחדש לך משהו , גם המדינה חיה מתרומות של ארה"ב. רוני אולי במקום להכנס בי בכל תשובה שאני כותב הן על הנושאים המקצועיים והן על נושאי הדת(שפעם ראשונה כתבתי משהו על חג חנוכה ) אולי תתבגר ותלמד שלא צריך כל פעם להשמיע את עצמך. פעמים שהשתיקה מראה על גדלות האדם. אני יודע שאתה תגיב להודעתי , אך אני סיימתי להתיחס אליך .

פיטנגו4

New member
מה כל זה קשור לפורום ??? די כבר!!!!!../images/Emo46.gif

הגיע הזמן שכולכם ביחד תתבגרו שתפסיקו עם השטויות וההתנצחויות שהרסו כבר פורום אחד, ועכשיו גם גלשו לכאן, הפסיקו לחשוב שהבעת דיעה זו או אחרת, בפורום זה או אחר, משנה משהו למישהו... יש פורומים לויכוחים מכל מיני סוגים, יש פורומים לעניני דת , דת ומדינה, מדינה וממשל, ושאר פוליטיקה. זה לא אחד מהם. די !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fireman

New member
ההבדל הוא שאני מחכה להם כאן בפינה

שרק ילחצו על הכפתור הלא נכון.

goanin

New member
חס וחלילה

שלא יקום שום בית עבודת אלהים שיזין עוד חושך, גניבת דעת ומחלות נפש בדמות "דת". שום מקדש - לא לבודהה, לא לאלילים ולא ל"אלהים". תודה רבה.

למעלה