חנוכה וגבורה

חנוכה וגבורה

חבבים וחבבות יקרים ויקרות,
!!!!!!! היום, למי שלא מעודכן עם כל בלבולי השביתה למינהם, נר ראשון של חנוכה, החג המולאם (הפך לחג "לאומי", מחג "יהודי") ביותר של העם היהודי... יש לא מעט דברים שיש להגיד על החג ועל ניסים וכד', אבל בזכות שיחה מעניינת שהייתה לי איתי קפסוטו, הרכז של מבשרת, עלו לי כל מיני מחשבות בראש: - מהי גבורה? האם זה המיתוס הזה שאנו מכירים כה טוב של "מעטים מול רבים"? - האם זה נצחון הרוח על החומר? - מה החשיבות של ניסים בחיים שלנו?... טוב, לא מעט תהיות, ויש עוד די הרבה, ובכל זאת- לגבי גבורה- מה גבורתו של האדם שחי כאן ועכשיו בחיים שלנו? הרב קוק כתב " צריך שכל איש ידע ויבין, שבתוך תוכו דולק נר, ואין נרו שלו כנר חברו ואין איש שאין לו נר. וצריך שכל איש ידע ויבין שעליו לעמול ולגלות את אור הנר ברבים ולהדליקו לאבוקה גדולה ולהאיר את העולם כולו". א.ד גורדון כתב שיש להגביר את האור בכדי לנצח את החושך, ואני שואל- מהי גבורה? האם זה האדם הכובש את יצרו? האם זה האדם שמייצר אור במקומות חשוכים? מהי הגבורה שלכם, שאתם רואים ופוגשים בחייכם...? יקרים, דווקא בתקופה בשנה בה מוכתב לנו שהימים מתקצרים, והחושך הפיזי גובר על האור, מוטלת עלינו החובה לייצר אור, להגדיל ולהרחיב אותו... אז מי הוא גיבור...? העושה... חג שמח וטעים ומואר ומיוחד... נתראה בשבתנועה! יאיר

למעלה