חנוכה ואימון אישי

tlingit

New member
חנוכה ואימון אישי

בימים האחרונים שאלתי את עצמי איזה קשר אני יכולה למצא בין חנוכה לאימון האישי כמו הקשר שמאד קל לראות בין ראש השנה, או יום כיפור לבין האימון האישי והנה קיבלתי ברכת חנוכה שנתנה לי את התשובה, אז אני מעבירה גם אליכם: (ובדרך אני מצטרפת לרעיון הנחמד כל כך של צביקה) צריך שכל איש ידע ויבין שבתוך תוכו דולק נר, ואין נרו שלו כנר חברו ואין איש שאין לו נר. וצריך שכל איש ידע ויבין שעליו לעמול ולגלות את אור הנר ברבים להדליקו לאבוקה גדולה ולהאיר את העולם כולו הרב קוק נר שלישי של חנוכה המון אור לכולנו

הנה הקשר שאני מצאתי

"להאמין בניסים" לכבוד חנוכה! לפעמים, כשהכל נראה חסר תקווה ואנו מרגישים לכודים וכבולים מכל צד, אין ברירה אלא "לקחת קפיצת אמונה" ולהאמין בנס. להאמין שבסוף הכל מסתדר על הצד הטוב ביותר. או לחילופין, להאמין שהדברים קורים כפי שהם אמורים לקרות, גם כאשר זה מאוד מעציב, מתסכל ומכעיס, ולפעול משם. להאמין שנוכל להתמודד עם כל מה שיבוא. להאמין בעצמנו, ביכולותינו ובעוצמה שלנו. האתגר הראשון נמצא ביכולת לזכור שיש לנו בחירה. האתגר השני נמצא באמונה שיש לנו בחירה. האתגר השלישי נמצא בבחירה עצמה - להעז לבחור. האתגר הרביעי נמצא באמונה עצמה - להאמין במה שבחרנו. האתגר החמישי נמצא בויתור על אמונות סותרות ופחות תורמות למצב ולהתמודדות שלנו עמו. האתגר השישי נמצא ביישום והתנהגות על פי האמונה החיובית שבחרנו. האתגר השביעי נמצא בהחזקה המשכית של האמונות החיוביות, התורמות והמקדמות. האתגר השמיני נמצא בהגדרת 8 שלבים לאמונה בניסים, כדי להתאים את הרשומה לרוח החג... ועכשיו ברצינות: האתגר השמיני הוא לחזור על זה בפעם הבאה שהחיים יזמנו לנו שיעור! חג שמח!!! זה מתוך הבלוג החדש שלי, שאתם מוזמנים להמשיך לבקר בו!

tlingit

New member
../images/Emo49.gif תתחדשי ../images/Emo132.gif

שתגדלי אותו לתפארת
הוא נראה ממש נחמד

נסים אינם קורים - הם נגרמים

חג החנוכה הוא חג שכולו מסר אימוני. האפשרות לנהל את חיינו ולהייטיב עם עצמנו היא האור הגדול שלנו האפשרות לעזור לאחר לעשות זאת - היא אור גדול אפילו יותר. היכולת לנוע קדימה מתוך אמונה בעצמנו היא מקור לחום ולאנרגיה בלתי נדלים הזכות לעזור לאדם למצוא את האמונה בעצמו - היא אחת המשמעויות לחום אנושי היכולת לכוונן, לכוון ולהתכוון - תביא את ה"ניסים" לחיינו הזכות לעזור לאחר לגרום לניסים בחייו היא נס גדול בפני עצמו.... האפשרות לסובב את "סביבון חיינו" וגלות בכל פעם שה"נס" הוא האפשרות להחליף את מה ש"היה" באפשרות להיות "גדול" - "פה". ואם הצלחנו להזיז את הקלוריות הצידה ולהנות מבלי להשמין אז אין ספק שחנוכה הוא חג של נסים ותקווה... חג שמח
ענת

כמו מגע של ../images/Emo28.gif קסם

לא יודע בדיוק מה יש לך שם בקצה האצבעות, אבל השילוב שלהן עם מקשי המיקלדת יחד עם מה שיש מתחת לכובע שצריך להוריד בפני המילים שכתבת, הם אור אחד גדול וחם ולא כדרך נס.. (שאפו ושוב.. שאפו) אהבתי את המילים, ואת ה
הגדולה החבויה בתוכם. חג שמח

נר ראשון

בלילה הראשון של חנוכה אנו מברכים ברכה שלישית מיוחדת בניגוד לשאר לילות החנוכה, זוהי הברכה שמזכירה לנו את הנס האמיתי הנס הגדול מכולם שמאפיל על כל נס אחר, זהו נס החיים. ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה. במרוצת הימים אנו שוכחים את העבר שלנו העבר הפרטי והעבר הכללי, כמה עברנו וכמה עשינו ותמיד מרגישים ריקים כאילו לא עשינו די כאילו מה שעשינו לא היה טוב מספיק ומיד רצים אל הגיבעה הבאה. לעיתים ברגעים מסויימים במקום של קדושה ניתנת לנו תזכורת, לעצור לרגע ולזכור את החיים, לזכור שאנחנו שוקדים על מנת לפאר את נצחון העבר לא לשם פאר הניצחון בעבר כי אם לשם מה שהניצחון בעבר מאפשר בהווה, חיים. בראש ובראשונה חיים, חיים המושתתים על חופש הבחירה. כל בוקר שאנו קמים עלינו לחשוב, איזה דבר מופלא נעשה היום עם המתנה שקיבלנו, מה נעשה היום עם החיים שלנו? ובסוף היום מה אנחנו רוצים להרגיש לפני שנישן ונקח הפוגה מהחיים? האם איזה חבל על...איזה עצבים עם....אני חושש לגבי..... או היום היה יום מוצלח ב....איזו אהבה גדולה, איזה אושר עם....אני ממש מרוצה מ.... כל יום הוא נס, נס שאנו יכולים לבחור מה נרגיש בלילה לפני השינה ויש לנו את היכולת להגשים זאת. "מי האיש החפץ חיים אהב ימים לראות טוב. נצר לשונך מרע ושפתיך מִדבר מרמה" (תהילים לד, יב-יד). היה חפץ חיים, לא רק במובן הביולוגי כי אם ובעיקר במובן הרוחני, היה חפץ ברוח החיה באדם, היה חפץ בהעצמתה של רוח האדם באשר הוא חי בנתינה ובאהבה לנס החיים, היה חפץ בחייך שלך ובהעצמתם, אל תרכל ואל תשקר חייה ביושרה כבד את החיים, ראה רק טוב בכל מקום וכל אחד, החיים ניתנו לך וניתנה לך הזכות לבחור לעשות בהם כל שיעלה ברוחך. בברכת ניסים ונפלאות בכל יום ולכל אחד

למעלה