חנוכה הבא עלינו????????

אורי בר

New member
חנוכה הבא עלינו????????

חנוכה מדבר עלינו ועל סימבוליקה מענינת, דומה מאוד לעבודה במודעות עצמית, בריאת העולם נעשתה בשבעה ימים ביום השביעי נח וינפש, ובחנוכה יש לנו שמונה נרות, השמיני הוא החיבור המושלם בין רוח לחומר, כמעט סוף תהליך, ובחנוכה יש לנו שמש שהוא למעשה מדליק את הנרות,מדליק האור. כמה שאלות ????????????? מי השמש ביום יום? מה תפקידו? הרי בחנוכה יש לנו סדר הדלקת נירות מהיום הראשון וכן הלאה,לפי הסדר נכון, אלו הם השלבים בעבודה רוחנית הסדר, וכול פעם להדליק עוד אור אחד בתוך חיינו, אבל צרתינו היא שלא הולכים לפי הסדר רוצים קודם מה שדחוף ואחר כשנרגעים חוזרים לאיזהו סדר, כמה שאלות עוד פעם????? כשיש רק שמונה נירות ושמש? אם הדלקנו נגיד את החמישי מה אנו עושים אחר כך? איך מדליקים אותו בתורו? ואם נחזור לבריאת העולם תארו לכם שהיום החמישי היה בראשון מה היה קורה? אם כול דבר קורה בזמנו ואנחנו מקדימים את זמנו האם הוא מפריע לקודמו למצוא את מקומו?????. אם הסבלנות משתלמת וכול נר נדלק בזמנו ותורם את הארתו לכלל היה לנו משעמם לאאאאא?

Shar0ni

New member
השמיני הוא האין סוף

האלמוות אם תרצה... אין לי תשובה על כל השאלות ששאלת אבל זה מה שעלה לי...

orli997

New member
פרדוקס ה 8?

אם השמונה הוא אין סוף, מהו ה 9? אנו יודעים שאחרי ה 8 יש 9 למה הוא האין סוף? 8 מבטא לדעתי את החיבור בן רוח לחומר שזה העולם הזה, אנחנו הסימן הכי מובהק לכך, שבעה ימים נברא העולם ואנו ב 8 כבר נמצאים באין סוף? ואולי בחרנו לא להמשיך? 9 = סוף תהליך וסגירת מעגל, איפה אנחנו סוגרים מעגל? לדעתי איפה שהו אנחנו נתקעים בעבר מעבדים את שבעת ימי הבריאה עד אין סוף ולא ממשיכים את הלופ הזה, ואולי ה 9 מפחיד מידי אז החלטנו להשאר דקה לפני באין סוף?

ואולי 9 הוא פתיחת מעגל חדש ?

8 מסמל אין סוף. 9 מסמל אין סוף מנותק, מעגל אחד סגור ומעגל אחד פתוח, מנותק. האם יש כאן רמז, לבראשית חדש...

orli997

New member
נכון גם

עדיין אם 8 זה אין סוף איך אתה מגיע ל 9 בכלל? הוא נראה כסיום מעגל ותחילת מעגל חדש מעין תחילתה של ספירלה, אך אם לוקחים את המשמעות של חיבור רוח לחומר אז הנתק בין שני המעגלים יהפוך למעגל שלם ומכאן ניתן לעבור ל 9 סוף תהליך סגירת מעגל מסמל התחלה חדשה , ואני שמה לב שהרבה נימצאים בסגירת מעגלים דוקא אבל נשארים במודעות באין סוף כזה כאילו מין תהיה על הרוח הניסתר וכו..אז מהו בעצם האין סוף הזה? אולי אותן שאלות ללא פתרון שאנו תוהים בהם? אולי הנסיון לגלות מהו הניסתר או מה מאחורי הוילון? יש איזה אחיזת עיניים או הטעיה בקשר לזה, זו הרגשה שלי בכל אופן הרבה פעמים נוכחתי שהדברים פשוטים הרבה יותר מאשר הם נראים משום מה.

orli997

New member
ואאלה אורי?

אז ככה , השמש יכול לסמל את סוף התהליך למרות שהוא עוקב מתחילתו, כל מעשה במחשבה תחילה מדבר לדעתי על מימוש כוונה, כאשר יש כוונה ויוצאת לעשיה העשיה תימשך עד מימוש הכוונה, אולם הכוונה היא כבר בתחילה ומתבטאת בסוף המעשה בתוצאה, 9 = סגירת מעגל ולכן המטרה היא לסיים את כל השלבים וגם את השבת אולי לסגור מעגל עם כל הסימליות הזו הכה חוזרת על עצמה? ולהגיע כבר לישועה או להוה שיותיר סוף סוף את העבר בעבר?

ולי עולה שאלה../images/Emo13.gif

הרי בסדרי בראשית ברא הקב"ה ביום הראשון את האור, ואילו רק ביום הרביעי הוא ברא את שאר המאורות- השמש והכוכבים,,,אז מהי בעצם מקור האור הראשון? מאיפה היא הגיעה?
אשמח לקבל תובנה בין לבין,,, תודה

orli997

New member
איזה שאלהחחח

באמת מעניין, השמש והירח והכוכבים אולי הם מסמלים את האור הסינטטי הנאון או אור חיצוני שאנו מגייסים על מנת להימנע מהחושך? ואנו בכלל כמהים לאור הבריאה ולא לתחליף מדומה, גם אני ממתינה לתובנה בנושא,

מעורר מחשבה אורלי- תודה

הלכתי לחפש קצת את בראשית,,,ואחרי שאני קוראת שוב ושוב אני מגיעה למסקנה שלמעשה האור שנוצר ביום הראשון ,למעשה לא תלוי במאורות האחרים על מנת להאיר, אלא שהן נוצרו בכדי שכל אחד מהם יתפקד כמושל על היום ועל הלילה (האור והחושך שבמילא כבר קיימים),,,וגם שלפיהם נוכל לספור את מועדי החגים ולוח השנים,,, אז אם הבנתי נכון, זה מחזק את העניין שיש אור אחר מלבד אותם מאורות שאנחנו נוטים לחשוב שהם היחידים שמאירים,,, אולי האור הרוחני שנמצא בתוכנו? או כמו שאמרת אור הבריאה,,,, ביום הראשון: בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ. ב וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְחֹשֶׁךְ, עַל-פְּנֵי תְהוֹם; וְרוּחַ אֱלֹהִים, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם. ג וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי אוֹר; וַיְהִי-אוֹר. ד וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת-הָאוֹר, כִּי-טוֹב; וַיַּבְדֵּל אֱלֹהִים, בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ. ה וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם, וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה; וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם אֶחָד. ביום הרביעי: וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי מְאֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהַבְדִּיל, בֵּין הַיּוֹם וּבֵין הַלָּיְלָה; וְהָיוּ לְאֹתֹת וּלְמוֹעֲדִים, וּלְיָמִים וְשָׁנִים. טו וְהָיוּ לִמְאוֹרֹת בִּרְקִיעַ הַשָּׁמַיִם, לְהָאִיר עַל-הָאָרֶץ; וַיְהִי-כֵן. טז וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים: אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם, וְאֶת-הַמָּאוֹר הַקָּטֹן לְמֶמְשֶׁלֶת הַלַּיְלָה, וְאֵת הַכּוֹכָבִים. יז וַיִּתֵּן אֹתָם אֱלֹהִים, בִּרְקִיעַ הַשָּׁמָיִם, לְהָאִיר, עַל-הָאָרֶץ. יח וְלִמְשֹׁל, בַּיּוֹם וּבַלַּיְלָה, וּלְהַבְדִּיל, בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ; וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. יט וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם רְבִיעִי.

ואחרי שחיפשתי עוד קצת ,,,

מצאתי שהיה אור ראשון באמת, אלא שהוא נגנז לאחר כמה ימים,,,וכמו שמספרים שהוא כנראה מיועד לצדיקים העתידים לבוא,,, אולי זה מתקשר למושג "האור הגנוז",,,

orli997

New member
אצלי זה מתחבר לאחיזת עיניים

אולי לתחושת הרצון להיות מאושרים לקבל אישור להיות ראויים, למרדף אחרי הרוח אחרי עוצמה רוחנית מצד אחד ומצד שני לסיפוק אלטרנטיבות רדודות, זה כלכך לא מחדש כלום כשהכל כביכול נתון מלבד העוקץ הפואנטה שנותנת את המשמעות האמיתית,

אור וחושך הם לא בהכרח דבר שרואים בעיניים...

בראשית מספר את סיפור הבריאה, אסור לנו לשכוח, שהבריאה מורכבת לא רק מחומריות.

למעלה