חנוך דאום ואני

dkey

New member
אני מזהה מצוקה רבה

לא רק הומוסקסואלים דתיים חשים התנגשות בין דת נוקשה ובלתי מתפשרת לבין התבונה והקדמה. אחותו של דאום אף היא שואלת היום כיצד יתכן שנשים היום שלא צופות מהצד בשום תחום בחיים (הן עובדות, חברות בוועדות ביישובים, לומדות ומלמדות תורה, מרצות באקדמיה) מדוע דווקא בבית הכנסת הן לא יכולות לבטא את מה שיכולות בחוץ? לדעתי דאום לא הולכת רחוק מידי. לי כלל לא ברור מדוע הנשים לא מורדות ומורות על סדר חדש על פיו הגברים ישבו לסרוגין למעלה ויצפו בנשים מנהלות את התפילה. כל הכקביעה שרק גברים רשאים ללמוד מקוממת וכל נושא קול באשה ערווה נועד להנציח את זקיפותה של האשה מתחת לשולחן.

zeevik30

New member
יש בינינו חילוקי דעות עקרוניים

כיצד ראוי לנהל את המאבק האם לעלות על הסולם מדרגה מדרגה או ישר לקפוץ למעלה

dkey

New member
השאלה היא מה אתה רוצה להשיג בחייך

לדעתי ההסטוריה לרבות היהודית מגלה שהדרך בה אתה דבק לא תעלה דבר. לצערי אתה ורבים כמוך מסתכלים על הבעיה של ההומוסקסואליות כנקודתית בלבד ואם לא היתה אז הכל בסדר בעולם האורתודוכסי וכמובן שזה לא כך (והדוגמא שמביאה דאום רק ממחישה זאת). תמיד גרסתי שהומוסקסואליות היא התאונה הכי "מצערת" של הדתי שבלעדיה הוא לעולם לא היה שואל דבר ביחס לאמיתות העולם אליו חונך וממשיך כמו כל הסובב אותו. לכן לדעתי הומוסקסואליות היא ברכה שמאפשרת דרך חדשה. הבעיה היא שגם אז, כל מה שמנסים לעשות זה לעקור את הקוץ המציק ולא לעשות ממש בדק בית חשיבתי. לדעתי אפשר להשתעשע עם מדרגה מדרגה כל עוד אין לאדם זוגיות ומשפחה. אין במצב כזה כל נראות להומוסקסואליות. כשאלה ישנם, הבעיות והעימותים מוחשיים וקיימים.

yaroni1980

New member
הי

תוגל לנסות לבסביר לי למה התכוונת שכתבת שזו ברכה .... אולי סוף סוף אצליח לסגל לי דרך הסתכלות קצת שונה עלהדברים...(תשתדל שהסברך יהי תואם את עקרונות הדת כמובן)

dkey

New member
מצטער

אבל כיון שאיני אדם מאמין לא אני הכתובת לתת הסברים שתואמים את עקרונות הדת.

למעלה