חנה חנה חנה

a r t h e m i s

New member
חנה חנה חנה

תשמעי רעיון מעולה ששמעתי היוםֱ! חברתי הטובה, עו"ד ליאל אבן זוהר, הרימה פרוייקט בראשל"צ: הוא נקרא "שישי חופשי" והוא למען סביבה ירוקה.. וכו'..מאוד פשוט: בימי שישי הילדים הולכים לביה"ס ברגל! לא מביאים אותם עם רכב! בדרך לביה"ס מי שמגיע ברגל מקבל מדבקה ובלון או משהו אחר וככה מעודדים את הילדים לעשות פעילות גופנית,, ולהרגיש שהם לוקחים חלק בשמירה על זיהום האויר בעיר יום אחד בשבוע. איך אפשר לעשות את זה ברעננה?? זה נשמע לי רעיון מעולה!

ארזS

New member
איזה רעיון מעולה ! ../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

כשהייתי ילד הלכתי לבית ספר ואף פעם לא הסיעו אותי ! כיום הפינוק גדול ואפילו למרחקים קצרים ההורים נהיו נהגי טקסי פרטיים...

אכן רעיון יפה.

כמתאם עיר ירוקה בעירייה אעביר את הרעיון לועדת ההיגוי שמתכנסת אחת לחודש. על פניו נראה רעיון ראוי ויפה. אשמח לקבל רעיונות נוספים בענייני "עיר ירוקה" מכל תושבי השכלתי. המייל שלי מופיע באתר העירוני [email protected]

הרעיון מקסים ואני משוכנעת

שאם אביא אותו לישיבת ועד ההורים המרכזי של ברטוב שתערך בסוף אוגוסט - יהיה לו הד חיובי. בסה"כ, למעט ימי גשם סוחף, יש בימי שישי זמן להורים לצעוד עם הילדים לבי"ס. אני עושה את זה מתי שרק אפשר. תענוג.תודה, ארתמיס. דורון - תודה גם לך. הדרך היא כנראה להעביר את הרעיון דרך ועד ההורים היישובי.

מנהל המוקד איש אשכולות , וגם מוכשר

בתפקידו, לטובתנו תושבי רעננה. ישר כח לך דורון!!!!!!

פשוט לא יאמן..

האם יש עוד עיר בארץ שמישהו זורק איזה שהוא רעיון / אמירה / דעה והרשות מתייחסת / מתערבת / מאמצת ומטפלת ? וכל זה קורה בכלל בפורום אינטרנטי חיצוני שלא קשור לעיריה... ישנן ערים שתגיד ל"נותני השירות" בעיניים ובמשרד שלהם איזה שהוא רעיון / אמירה / דעה והם לא יתייחסו - וכאן זה בכלל מבלי לראות את האנשים ובלי שעות "קבלת קהל"... מדהים. (לספקנים - כל הנאמר פה נאמר לחיוב ובפרגון אמיתי - הלוואי כולם ככה.)

אכן, ראוי לציון

הן מנכ"ל העירייה, והן גורמים נוספים כמו מנהל המוקד ואחרים, ערים לרחשי לב שעולים כאן בפורום ונותנים להם מענה. אני מסכימה שאין הרבה ערים ועיריות כאלו. אני מסתובבת היום גם עם חווייה נהדרת מסוה"ש בברטוב וטרי טרי: מהחינוך המשלים - שעקב דחיית מועד פתיחת הקייטנות, דאגו לשלושה ימי צהרון במחיר שווה לכל נפש. שאפו.

אכן דורון בכר דוגמא לאיש שירות מהמעלה הראשונה

אני לא מעט משוטט בפורום ולא מעט כותבים ומשבחים אותו. אכן ראוי להערצה. מנהל שרות אכפתי, קשוב, ראש גדול. הלוואי על כל הערים אנשים כאלה

a r t h e m i s

New member
מצוין!

אשמח לקשר אותך ישירות עם עו"ד אבן זוהר להבין בדיוק איך זה בוצע בעירה (ראשל"צ). בנוסף- אני יודעת על עוד פרוייקט שהיא הגתה וקשור בתחרות איסוף חומרים למחזור- בין כיתות התלמידים. נושא המחזור הפך ממש להיט ופעם בשבוע או חודש גודשים את הכיתות תלמידים עם בקבוקים-סוללות-ניירות מהבית וכו' וביה"ס מעביר את החומר באופן מסודר למחזור. הכיתה הזוכה מקבלת ___ אין לי מושג. בבקשה תברר איתה את הנושא הזה גם! לדעתי זה מקסים שהחינוך לסביבה ירוקה מתחיל מהבית (ומגיל צעיר) ובית הספר מעודד אותו!

נא להגדיל את הפרס! חחח

הרעיון קצת לא פייר כי יש ילדים שלא יכולים להגיע בלי אוטו...לא כולם גרים רחוב אחד מהביה"ס... אבל לא משנה... קיצר...ילדים של היום לא פראיירים! חחח מה זה בלון ומדבקה?? ילדים של היום מפונקים בגלל ההורים! איזה הורה יגיד לילד: אני לא מסיע אותך כדי שתקבל בלון? אם כבר פרוייקט כזה חמוד אז אפשר להשקיע יותר. אם יש דרך לדעת מי הגיע ברכב ומי ברגל, אז צריך שכל ילד יקבל איזו שקית עם מאפין כזה בפנים. או חטיף קטן! :) וכמובן... לא לשכוח ליידע את ההורים שילוו את התלמידים! תיקים כבדים (חובה לפתוח על זה שיחה אחרת), אנסים ופדופילים בכל מקום, כבישים (ילד מתחת לגיל 9 לא חוצה לבד ומשמרות זה"ב אין בכל מקום...) סה"כ רעיון מצויין!

אני חושבת שהסיפא של דבריך חשוב

בשמחה הייתי מגיעה להסכמות עירוניות באשר למשקל התיקים, למשל. לגבי ביטחון אישי - כאם, אין לי כוונה או אפשרות להגביל את ילדי. יע"ז המיפגעים שאתה מתייחס אליהם מדאיגים אותי (ביחוד לאור תפקודה הלקוי של המשטרה - עוד לא ראיתי שפתרו כאן ולו מקרה אחד של תקיפה חמורה של ילדים). זו ההזדמנות להזכיר לנו לצייד את הילדים בטלפונים ניידים וטיפים של איך לנתק מגע (לברוח!) מאנשים שנראים להם חשודים. וללכת בקבוצות גדולות. Better safe then sorry.

a r t h e m i s

New member
או- אז הנה לכם תשובה לנושא הבטחון...

כשחייתי באנגליה, היה שם פרוייקט מקסים שנקרא "בית בטוח" SAFE HOUSE. בית בטוח הוא בית שבד"כ גרים בו פנסיונרים (אבל לא חובה..) שנמצאים בבתים בשעות בהם הילדים הולכים לבי"ס וחוזרים ממנו. זה בית שדייריו עברו בדיקות של מוסדות הרווחה ושהמשטרה מאשרת שבעליו ללא עבר פלילי . ילדי בית ספר X למשל, מקבלים מפה של הבתים הבטוחים הנמצאים לאורך הדרך שלהם לביה"ס. הם משננים אותה בעל פה. אם הם נקלעים לצרה כלשהי (מישהו עוקב אחריהם, מציק להם וכו') הם מצלצלים בדלת של הבית הבטוח. יושביו מקבלים הנחיות ברורות למי להתקשר אם מגיע אליהם ילד כזה. כל זה בהתנדבות כמובן. הפרוייקט נחל הצלחה עצומה והוא משמש עשרות ילדים והורים, בתי ספר והעירייות מטפחים את המתנדבים, מנחים ומדריכים את הילדים וההורים יכולים להיות קצת יותר רגועים כשהילדים הולכים לבד (ו LETS FACE IT, מחלון ביתי אני רואה עשרות ילדים שהולכים לבד). זהו...אני מעבירה את השרביט אליכם. באופן אישי, אני מוכנה להיות בצוות שנשלח לבדוק האם הבית הבטוח אכן בטוח..זו ההתנדבות שאני יכולה להציע בתחום. אמא שלי הפסיכולוגית בטח תשמח להצטרף אלי
אז מי מרים את הכפפה?

אחלה רעיון ../images/Emo45.gif

זכור לי שדיברת על זה פעם. כדאי להציגו לוועד ההורים הישובי, אולי תמי תוכל?

a r t h e m i s

New member
קדימה.. כל אחד יכול להצטרף

ולהרגיש חלק ממעט השפיות והבטחון שאפשר לתת לילדים ולהורים בימינו... חשוב! חשוב! חשוב!

ההורים מקפיצים את הילד, על הדרך לעבודה -

הם ממהרים, הילדים שלהם ממהרים - וכך בבוקר הלחוץ מאוד, שולפים להם את פתרון הטרמפ... - לא משנה העובדה שאת הזמן שהם 'שורפים' בפקקים בדרך לביה"ס עשוי להיות כפול מזה שיעשו רגלית. אגב, זה זמן רב שאני ובני ביתי אימצנו את הרעיון כחלק מאורח חיים בריא, ולו רק למען כושרינו הגופני... אין ספק כי הרעיון אם וכאשר יאומץ ויונחל לילדים ולהורים... בצורה נכונה ומשכנעת (והוא משכנע ביותר...)- יהיו "הרבה קונים"...והעיר שלנו תתירק...(מלשון ירוקה...) - נוכל לדאוג לכושרינו הגופני באוויר פחות מזוהם... אשמח להעביר את הרעיון, לוועד ההורים היישובי בישיבתינו הבאה...

HayaBee

New member
רעיון מעולה, יאפשר להורים ולילדים זמן איכות

מפגש שבועי קבוע הורה+ילד, הליכה ושיחה, לצאת מספיק מוקדם ולהנות מהביחד.

למעלה