חמש ההסכמות
של אלכס

חמש ההסכמות ../images/Emo179.gif של אלכס ../images/Emo68.gif

זוהי בקשה-הפצרה-דרישה לת ר ג י ל י ם בחמש/שש ההסכמות. אז קדימה, שרשרו בלי להתבייש.
כמה שיותר תרגילים, אני יותר עסוקה, וזה יותר עדיף.
למי שלא יודע על מה אני מדברת
, אז הנה: התהוות החליטה להפוך אותנו אישית
לברי-מזל במיוחד ולשתף אותנו בחמש ההסכמות שלה עם עצמה (או בשש ההסכמות, תלוי איך סופרים, נחכה לעדכונים ונדע
):
אני מתחייבת לאהוב אותך.
אני מתחייבת לכבד אותך.
אני מתחייבת להכיל אותך.
אני מתחייבת להדריך אותך כמיטב יכולתי.
אני מתייבת לנסות כמיטב יכולתי לראותך, תמיד, כפי שאת באמת.
מתחייבת לוותר על הרחמים העצמיים, חוסר הכבוד והבזבוז.

חיל החלוץ ../images/Emo68.gif ../images/Emo66.gif ../images/Emo22.gif

אני אוזרת אומץ לטבול ראשונה במים (ולתת דוגמה אישית בתור השמלה הלבנה הכחולה) ולספק תרגיל אחד להסכמה הראשונה ("אני מתחייבת לאהוב אותך") למרות החשש (לא מזדהה איתו!) שאני לא מבינה כלום ב"לתת תרגילים" ("מיום ליום אני משתפרת יותר ויותר בכל מובן!") אז קבלו את התרגיל הראשון בשרשור: לתפוס את עצמי ברגעים הכי לא נעימים/מביכים/מלאי שיפוט עצמי שלי, ודווקא בהם לשלוח לעצמי אהבה ולהפוך אותם בלי פשרות לרגעים הכי אוהבים שלי, אפילו בצורה מלאכותית (ללטף את עצמי, להגיד לעצמי "את נהדרת", לצ'פר את עצמי, או כל דבר אחר). אני מבטיחה לנסות. וגם לא להזדהות עם: "אוי, הקדמה כזאת ארוכה ותרגיל כזה פיצפון.
" --- דהה
לא מזדהה
לא מזדהה
לא מזדהה
לא מז ---

charlila

New member
התרגיל בגירסתו המתוקנת

1. תפסי את עצמך בכל פעם שאת פוגעת במישהו\משהו - גם בעצמך, אבל לא רק. 2. עשי החזרת כוחות עם כל מי\מה (גם עצמך) שקשור לאירוע. 3. אם זה לא קרה עדיין באופן ספונטני (הרבה פעמים זה יקרה) - חשבי על מה שקרה, והביני א. מה הנזק שנגרם לכל אחד מהנוגעים בדבר (כולל עצמך, אבל לא רק) ב. מאיפה זה בא ולאן זה הולך - כלומר, מה גרם לך להתנהג כך. (לא, אני לא משכיבה אותך על ספת פסיכולוג לשארית חייך - עשי זאת ברמה שזמינה לך בקלות באותו רגע. עם הזמן יעמיקו התשובות.) 4. תכנני איך לתקן את הנזקים כמיטב יכולתך (במקרים רבים די בכך שתאמרי ברור למי שנפגע שלא היית בסדר ובמה. בעוד מקרים רבים, תצטרכי להוסיף שאת מוכנה לתקן במידת האפשר את הנזק. יהיו מקרים שזה יהיה עניין של הוספת הסכמה, והבטחה לנפגע\ת שמעתה והלאה תשני התנהגות\התייחסות. ויהיו מקרים שזו תהיה פעולה פיסית כלשהי - חיבוק, אפיית עוגה, תשלום פיצויים... ) 5. במקרים שאינך יכולה לתקן את הנזק או את חלקו, תוכלי להבטיח לפעול באיזשהו אופן כללי למען הנפגע, או קבוצה שהוא משתייך אליה (כך ילד שהרג צרצר סתם כך הבטיח להיטיב עם כלל הצרצרים ככל שיזדמן לו). (ולעצמך - חשוב יותר שתבטיחי הגינות מאשר אהבה. הגינות אפשר להבטיח, אהבה לא, כי היא לא תלויה בנו. אפשר להתאהב לפי החלטה? לא. אפשר להפסיק לאהוב לפי החלטה? גם לא.) 6. עכשיו עברי לטפל בעצמך. הפעולות הקודמות תהיינה מרפאות ביותר לגבייך - ויגרמו לך להעריך ולאהוב את עצמך יותר מכל ליטוף או הבטחה ריקה. אבל, בכל זאת, התעכבי עכשיו לתת לעצמך אהבה, ליטוף ומחמאה - והן תהיינה אמיתיות! לא תהיה בכך שום מלאכותיות! ואני חושבת שאת נהדרת. בהצלחה!

שלום שימלה . . .

אני לא מבין בזה אבל יש לי תרגיל שאני אישית נהנה ממנו-סתם לאהוב להיסתכל על משו -נניח צמיג ולאהוב פשוט לתת לאנרגיה מהלב להתפשט אילו , לא להגזים זה עדין צמיג ! ! !

רשף כשף

New member
גם אני

אני אוהבת לבהות בדברים שקשים לי, פשוט מתמכרת לזה ולרגע מאבדת צלילות אבל מקבלת משהו אחר לגמרי, מעין חיבור לקיום. לא יודעת אם זה קשור, אבל זה מרגיש טוב, ממלא באהבה.

לגבי מה ששאלת . . .

בהודעה ההיא -אילוף שליטה חינוך . . . או כל מיני כאלה הם פעולות ברמות שונות שמטרתם לאגד את הרצונות הפשוטים העזים תחת רצון על שניקרא אידיאל . . .

תישאלי עוד כדי שאוכל ל . . .

להמשיך לצקת תוכן מופשט לתבנית של תשובות לשאלות . .

למעלה