חמץ? קופות? איסור?!!?

חמץ? קופות? איסור?!!?

אליכם אני פונה, נכבדי הדתיים, וזאת בעקבות הפרסום הבוקר. "שלושה חודשים לפני פסח תש"ע חושף הרב הראשי יונה מצגר את תוכנית הפעולה המהפכנית של הרבנות לשמירה על קדושת החג – תוכנה מיוחדת שתותקן בקופות המרכולים ותגרום להן שלא לזהות מוצרי חמץ בשבעת הימים האסורים" הרי יש פה כמה צדדים, וביניהם גם משאבים כלכליים!! לא עדיף להשקיע את הכסף במקומות שבאמת צריך את הכסף במקום פיתוח תוכנה טיפשית שעוצרת אותנו, אלו שלא שומרי כשרות. אולי במקום לסגור לנו את הפה, תכניסו לאחרים אוכל לפה? עם כל הכבוד, ויש כבוד! כל אחד יחיה ויאכל מה שהוא רוצה. אני מאוד נסער!! לא יתכן שיאסו עליי לקנות מוצרי חמץ בפסח. אני צמחוני, מה אוכל כל פסח? אני גם חייבת לציין סנובף לכל כי ראיתי במו עיניי, שיש מספר לא מבוטל של חובשי כיפה אשר מטיילים בין לבין ב"טיב טעם" וב"מעדני מניה", עם עגלות מפוצצות (להזכירכם, החנויות אינן כשרות!!). יש לי רעיון, בואו נגיע לפשרה, אנחנו פשוט נשאיר קופה אחת לאלו שרוצים לקנות חמץ, אנחנו נכבד אתכם ואתם את החופש שלנו, מדינה דמוקרטית, לא? אנ מבטיח לכם שאם לא תסתכלו על הפה שלי, אני לא אביט לעברכם....
חג שמח (וכשר?) לכולם!

הבעיה כנראה יותר בסיסית -

הרי בחנויות כשרות, עד כמה שאני זוכר, מכסים את המדפים עם מוצרי החמץ, כך שלא תוכל בכלל לראות אותם, וקל וחומר לקנות אותם. התוכנה בקופה היא, לכן, רק מן אמצעי עזר למקרה שמישהו בכל זאת הרים את הכיסוי ולקח מוצר שהוא לא היה אמור לקחת (משהו כמו מערכת נגד "גניבות"...). הבעיה הבסיסית, ונראה לי שהיא זו שמציקה לך באמת, זה האיסור האידיוטי הזה לאכול "חמץ" שבעה ימים בשנה - שזה די הרבה, בסך הכל - במטרה "לחגוג" איזו מעשיה שלא היתה ולא נבראה. כמובן שאני מסכים עם כך שמדובר בבעיה - בטח כשזה נעשה במידה כזו או אחרת של כפייה על ציבור גדול מאוד שלא מאמין במעשייה הזו - אבל זו, כאמור, כבר בעיה הרבה יותר שורשית מהנושא של התוכנה בקופה.

אליחי 1

New member
בערב פסח כנס רבי לוי יצחק מברדיצ'ב

שניים מתלמידיו והטיל עליהם משימה. מהראשון הוא ביקש שילך מבית לבית ויספר שיש חולה שחייב לאכול חמץ. התלמיד השני נשלח לאסוף עבור החולה טבק טורקי, שבאותו הימים ייבואו היה אסור ברוסיה. אחרי שעה קלה, חזר השליח הראשון והתנצל על כך שהוא לא הצליח לאתר שום חמץ, ואילו השליח השני חזר יחד עם תהלוכה של אנשים נושאים שקי טבק. רבי לוי יצחק הסתכל על שני תלמידיו והרים את מבטו כלפי מעלה ואמר : "רבונו של עולם, ראה כמה בני ישראל אוהבים אותך, הצאר שם בכל פינה שוטר כדי לבדוק שאין טבק מטורקיה, ובכל זאת לכולם יש בלי סוף. לך אין אפילו שוטר אחד לבדוק שאין חמץ, וכל הבתים נקיים ממנו". אפילו סינגור יפה כזה בזכות,או יותר נכון לחובת הרב הראשי יונה מצגר, אי אפשר לסנגר יותר על בני ישראל ! כמה שוטרים ופקחים שישימו וכמה תוכנות מחשב שימציאו , מי שירצה לאכול חמץ בפסח ימצא לו את המקום והזמן לקנות.

למעלה