חמץ ומצה

חמץ ומצה ../images/Emo157.gif

ביום ראשון יוצאים מבית הספר כיתות א' לפעילות אפיית מצות... וביום שני חוגגים סדר כיתתי ללא הורים
זה בתכנון לבינתיים, נשמע נחמד

אתי77

New member
אצלנו הולך כך...

ביום שישי אופים מצות, ביום א' מגיעים לבושים בבד לבן, חגורה ומקל, יויצאים עם המצות בתיק ליציאת מצרים. זה אומר גם 2 החטיבות הצעירות יחד (100 ילדים לבושים לבן), הצוות מחופש לדמויות השונות והם יחוו שם קריעת ים סוף (מעך הנהר הקטן של גן העצמאות בירושלים), גם הליכה ארוכה ע חורשת הירח שם יהיה מתן תורה. בדרך, אם יהיו צמאים משה יכה בסלע וכו'... בקיצור מסע שיחזור של שלוש שעות... ביום שני יחגגו עם הסדר... רק מקווה שלא ירד גשם...

אתי, נשמע מאוד מיוחד..

את מתלווה אליהם?? אין סיכוי שבעולם שהייתי מפסידה כזה דבר, במיוחד ששני הילדים שלך שם..

אתי77

New member
עשיתי את זה כבר...

כשאני הייתי מורה לכיתה א' שם... אמילי תהיה שם רק בעוד שנתיים, זה לילדי חובה +א' מאד הייתי רוצה להתלוות, אבל אני מפחדת שהלל לא ישתף פעולה...רוב הזמן הולכים אז זה אומר בוקר בעגלה או במנשא מבחינתו... קצת מפחיד...אם הוא יצרח עלול לפגוע בטיול...

אתי77

New member
ממש לא...ההיפך...

זה בית הספר הניסויי ואת יכולה להיות עדיין ירוקה... אני על הכביש כל יום שעתיים בגלל בית הספר, וזה ממש שווה את זה...

אתי77

New member
אז זה בהחלט מה שזה...

בית ספר שהיה פעם פתוח, אך הגיעו למסקנה שילדים לא ככ מסתדרים עם כל החופש הזה, והיגיעו לדרך אמצע. בכל כיתה 27 תלמידים ו2 מורות. 2 שיעורים ביום, וושאר הזמן, עבודה דו גילאית בסדנאות חווייתיות. השיעורים הם תמיד בחצאי קבוצות. המון חוויתיות, המון יצירתיות. לפעמים אני מתחננת למחנכת של הבן שלי להיות יותר נוקשה
("אני לא מאמינה בילד עצלן. אם הוא לא עושה, אחריות שלי לגלות למה ולעזור לו להתגבר" היא אומרת לי...זה מסוג השיחות שאני מנהלת איתה...) באמת בית ספר חלומי...אבל כל כך רחוק לי מהבית...

נשמע מושלם.

ובכל זאת, קיבלתי החלטה לא לנתק את זיו מהשכונה המאוד קהילתית שלנו. המחיר הוא בית ספר סתמי, ללא ייחוד, או כמו שזיו אומר "בית ספר זה סתם".

אתי77

New member
זו החלטה מאד לא פשוטה

כשאני רואה את הילדים בגיל שלו משחקים יחד בגן שעשועים והוא לבד אני תמיד שואלת את עצמי אם עשיתי את הדבר הנכון. המזל שלי שהבית ספר השכונתי שלנו ממש גרוע מהרבה בחינות אז זה קצת מפצה...

למעלה