חמסה
עלינו

חמסה../images/Emo57.gifעלינו

דפדפתי בין הדפים של הפורום, נברתי בארכיון ונתקלתי בהודעה על חמסות.... כן כן החמסות האלה שאנחנו תולים/נושאים איתנו במחזיק מפתחות. הסוגיה היתה- האצבעות. אלה של החמסה- לאיזה כיוון צריך שייפנו:למעלה או למטה???? אז אביבה את ענית שכדאי להתיחס לכיוון, שכלפי מעלה זה כמעט תמיד יותר טוב (ואני לא מצטטת בדיוק אז סליחה..) ואני- אני ישר רצתי אל אוסף החמסות שלי ו-אויה! כל החמסות על האצבעות כלפי מטה!! אז עד שהחלטתי אם להתבאס או להוריד את כולן או לעבור דירה
נזכרתי.. נזכרתי שאצלי לא תהיה חמסה עם האצבעות למעלה...והיו לי הרבה שנפטרתי מהן והסיבה מייד תגיע.....

הנה הנה זה בא....

אתם תרגישו בעצמכם את הסיבה..... תרגיל קטן לשחרור כף היד: נסו להעמיד את היד עם האצבעות למעלה, כן ככה.... כמו שוטר תנועה שעושה "עצור!" כמו שאם אתם לא מעשנים ומציעים לכם סיגריה אתם עושים תנועה של "לא תודה, לא בשבילי" הבנת גם אתה ברוך? יופי.איך ההרגשה? עכשיו לחלק השני של התרגיל: עכשיו עם העצבעות למטה..... כן ככה כאילו אתם מגישים משהו, כף היד מופנית למעלה- החוצה, כאילו יש לכם פרפר ביד ואתם לאט לאט משחררים אותו.... כמו שעושים בקבלת שבת ב-"פותח את ידיך ומשביע לכל חי רצון"..... הבנתם גם את זה נכון ? יוספה? מה נרדמת? ואיך ההרגשה עכשיו? אז זהו. מחכה לתגובותיכם המבורכות........

hayapollak

New member
במבי חמסה עלייך...../images/Emo57.gif

אני אוהבת את התכונה שלך להכנס לפרטים...... דעתי היא כזו - בעיקרון תרבות החמסה באה מהמזרח לא מתכוונת לסין הודו וכו- אלא ארצות ערב. אני לא יודעת - הערבים, הדרוזים המוסלמים נדמה לי שהם משתמשים בחמסה וגם היהודים כמובן מארצות אלו. אז אני באמת אתחיל לבדוק איך מציירים את החמסה במקורות אלו. דווקא נראה לי הגיוני לצייר חמסה עם האצבעות כלפי מעלה - משום שכאשר עושים תנועת יד של "חמסה עלייך" עושים אותה עם האצבעות כלפי מעלה.... אם תהייה לך תשובה יותר מוסמכת אודה לך אם תעדכני אותי גם.... מחשבה נוספת - אצל היהודים מארצות ערב עושים חמסה עלייך עם אצבעות כלפי מעלה - ויש גם ברכה ששמים כפות ידיים מעל ראש ילד או איש ומברכים אותו "הבן פורת יוסף"וזה גם מעל הראש עם כפות למעלה....

רק למעלה, הכל למעלה

ולא לשים לי פה את החמסה הזאת של תפוז...
(טפו...טפו...טפו) לפעמים בהרצאות שלי אני אומרת שנראה לי שאם אצא בקול קריאה רמה בכל רחבי הארץ להרים את החמסה תבוא לנו הישועה, ולציון הגואל... הרוב הגדול ביותר של החמסות מופנה כלפי מטה...לצערי כך גם עם פסלים, תמיד הראש למעלה, גם אם זה פסל של חיה תמונות, חפצים, הכל מסתכל למעלה... הכל למעלה... נו, זה בטח יהיה לילה טוב...

אני מתלבטת

בענין החמסות שלי...... למעלה........למטה........לצדדים......הורד. נראה אני נותנת לעצמי זמן להרגיש ולהחליט.

למעלה