חממה ביתית

חממה ביתית../images/Emo42.gif

אני מעוניין להקים בגינה שלי חממה ביתית. בתחילה חשבתי לבנות מבנה ולעטוף אותו בניילון, אבל נראה לי שזה לא רציני כ"כ. האם מישהו מכיר מקום שבו אני יכול לרכוש חממה מוכנה? אשמח לקבל מידע ועצות. תודה.

itu1

New member
חממה ביתית

הנושא בער בעצמותי זמן רב והגעתי למספר אפשרויות מעבר לבניה עצמית 1. חממה מיובאת - שלד אלומיניום + זכוכית או פולי-קארבונט מגיעה כקיט להרכבה עצמית או בניה על ידי היבואן איכות טובה עד טובה מאד יקרה מאד. 2. חממה מיצור מקומי שלד P.V.C. משוריין + פולי-קארבונט החממה מגיעה כקיט להרכבה עצמית איכות טובה עד טובה מאד לא זול (בסביבות -1000$--- 800$). פועלת אצלי למעלה משנתיים ומתפקדת טוב מאד. 3. חממה מיצור מקומי שלד אלומיניום + לוחות יצוקים שלד פלסטי משוריין ופלסטיק שקוף החממה מגיעה כקיט להרכבה עצמית איכות טובה מחיר סביר מאד (350$). הרכבתי לאחרונה נראית טובה יתרון משמעותי בשל גורם המחיר. אוכל לתת פרטים נוספים אם מעוניין בדואר אישי אפשר לראות אותן אצלי אריה

hadash1

New member
חממה ביתית

נושא החממה הביתית מענין. אשמח לקבל פרטים נוספים כגון הדרך לחימום בחורף, אורור בקיץ , סוגי הצמחים הגדלים בחממה וגם מיקום החממה בגינה הביתית. שטח הגינה שלי הוא קטן יחסית רק כ 200 מ"ר וחלק מהשטח מוצל במשך שעות היום על ידי הבית. אני גר בעמק יזרעאל ולנו יש את בעית הקרה בחורף. בתודה אלי

itu1

New member
בנוסף למידע ששלחתי לך במייל אישי

חימום בחורף אפשרי במספר דרכים החל ממפזר חום מחובר לטרמוסטאט עד תנור חימום הפועל על פרפין (לא נפט או סולר בגלל גזי השריפה ואם כן רק בתנור ארובה) אוורור בקיץ מאוורר השואב אויר חם החוצה ואויר קריר שיכנס דרך מזרון לח דרך מזגן או טוב יותר מצנן (desert cooler) כדי לשמור על הלחות. אם השמש חזקה מדי ניתן להצל ברשת צל או לצבוע בלבן את הלוחות השקופים. חממה ביתית גודלה כ 5 מ"ר (כמובן שניתן להגדילה) כך שאינה תופסת שטח רב. בברכה אריה

למעלה