חמם מים מהיר

beckham17

New member
חמם מים מהיר

האם כדאי להשקיע את 90 השקלים שזה עולה ולהתקין חמם מים? זה עוזר במשהו? משתלם? ואם כן - משנה גודל החמם או שמה שמוכרים הכי בזול גם טוב? אם לא - האם כדאי להשקיע בדוד גז שמחמם את המים מיידית? תודה על התשובות

dify

New member
מניסיוני

אני לא יודעת למה הכוונה בחמם מים. אנחנו גרות בדירה שכורה, ובחרנו להשקיע ב"אטמור"- מחמם מים מיידי. הוא עלה לנו 220 שח ועולה גם ההתקנה שלו (צריך למשוך קו חשמל עד הארון ולרוב גם להתקין פיוז מיוחד בשבילו). אני לא בטוחה שזה חסכוני דווקא... אבל- היתרון הגדול שלו זה שיש מים חמים מיד... מצד שני "חמים" זה יחסית לנקודת ההתחלה... אם אין מים חמים בכלל (נניח אין דוד שמש ולא הפעלנו לפני זה את הדוד חשמל) הוא יכול לחמם את המים מקפואים לפושרים... ואם משתמשים בו בזרם מים חלש יחסית אז הוא ממש מחמם למים חמים ונעימים (אבל הזרם יחסית מאד חלש) אם יש דוד שמש (שזה לדעתי הדבר הכי משתלם כלכלית בעולם) הוא מחמם נ-ה-ד-ר אפילו בחורף את המים מהדוד שמש מפושרים לרותחים וזה הופך למשתלם ביותר (היה לנו בדירה הקודמת- לא הפעלתי את דוד החשמל מעולם בדירה ההיא). אז לדעתי אין ספק שהכי משתלם דוד שמש (על אף ההשקעה הראשונית הגבוהה הוא מחמם שנים בלי לעלות כסף בכלל) ואם צריך "לחזק" את חימום המים- האטמור עובד איתו בשילוב מעולה. מומלץ.

וכמה חשמל הוא צורך?

יש לנו דוד שמש +חשמל, והאיש שלי רוצה לשים גם אטמור וכך לחסוך את הדלקת דוד החשמל בחורף... נשמע לי קצת מוזר.... זה שווה את זה? אגב- ראיתי שיש כמה סוגים וכמה מחירים. החל מ-200 ומשהו וכלה ב-700. את אולי יודעת מה ההבדלים?

עוזר ומשתלם ../images/Emo45.gif

ובהזדמנות זו - שלום לכולם

mevav1

New member
גם אני נורא רציתי את המאיץ הזה

ובעלי אמר וצודק שהוא לא רוצה עוד גז בבית. נדמה לי שכל אלה בנויים על תשתית גז ושמעתי כבר על דליפות גז וכו' מדברים כאלה ולכן אני ממליצה אם יש משהו אחר שלא על גז,לעשות זאת ולא את הראשון. אבל אולי תתקנו אותי ואשמח ע"כ כי ארוץ לרכוש לי גם אחד כזה...החלום הרטוב שלי זה מקלחת רותחת מבלי להתחשבן

r i n i

New member
לי יש מחמם על גז שמותקן בחוץ

מחוץ לחדר כביסה כך שלא צריך לצאת מהבית בשבילו. הוא מצויין, מחמם בדיוק את כמות המים הרצויה, א-ב-ל וזה באמת אבל גדול מחירי הגז לא יותר נמוכים מהחשמל ולכן צריך לבדוק עלויות לפני שרצים להתקין אחד כזה. אנחנו גילינו את זה בחשבון הגז הראשון
ורק אחרי טלפונים רבים הוזילו לנו את מחיר הגז לתשלום. מאז גם צריכת המים עלתה - הילדים אוהבים להתקלח עם הרבה מים חמים...
אולי הייתי צריכה לותר על זה????

mevav1

New member
היי מירב..זו את?לא טעיתי?

עכשיו אני קלטתי שזו את לא? לאן נעלמת? מה שלומכן?

למעלה