חמישי בערב - טרסה...

איריסג

New member
חמישי בערב - טרסה...

אז אחרי ששמעתי כל כך הרבה על הטרסה בפיתוח (ננה, זו את, נכון? ) ואחרי שהרגשתי שאם אני לא יוצאת לראות קצת אנשים בערב אני אשתגע, וגם היתה סיבה לחגוג (חתמנו על ההסכם לחיים משותפים, ועכשיו אנחנו רשמית נשואים....) - הזמנתי מקומות בטרסה. לפני שנדבר על האוכל - נדבר (איזו קרציה אני) על ענייני העישון וההפרדה... המרפסת, באופן הגיוני למדי - היא אזור עישון. שאלתי מה הוא האיזור ללא עישון ונענתי שהחלק הקרוב לחלונות בפנים המסעדה. שאלתי "ממוזג"? ענו לי - בוודאי. כשהגענו שמחתי לגלות שאכן החלק של העישון בתוך המסעדה מופרד לגמרי (ונטוש....). לטעמי, ובהתחשב בעובדה שהמסעדה היתה חצי ריקה - ושהזמנו מקום מראש - לקח להם הרבה יותר מדי זמן להושיב אותנו, אבל ניחא... ואז הגענו לבלוף הגדול - נכון שהאזור לאל עישון הוא בתוך המסעדה, ליד החלון - אבל מה הועילו חכמים בתקנתם - אם החלונות כולם פתוחים - ולידינו ממש יש רצועת מרפסת צרה שבה העישון - סופרייז סופרייז - מותר???? למזלנו, ישבו לידנו רוב הזמן אנשים בלתי מעשנים כך שנחסך מאיתנו הסבל, אבל איפה האמת בהבטחות???? ולאוכל - למנה הראשונה חלקנו אני ואישי חציל קלוי בשלושה רטבים - יוגורט, טחינה ירוקה ופלפלים קלויים - שהיו ממש מעולים. ממול, הוזמנה מנת קלאמרי מטוגנים ברוטב איולי (שהיה יותר מיונזי אבל לא נורא). הקלאמרי היו טעימים ופריכים, אבל בחייאת - על מנה ראשונה, לא מאד גדולה (בלשון המעטה) לדרוש 43 ש"ח???? במנות העיקריות: אני לקחתי פסטה קון קרנה - פסטה פנה, ברוטב טעים שהיתה בו נגיעת שמנת - נדמה לי שבתפריט היה כתוב שהוא עם עגבניות מיובשות ובפועל היו שרי רטובות למדי - אבל לא נורא. (ואולי אני טועה בכלל) - הפילה בקר, כך אני משערת, הוא הדרך של המסעדות לנצל את זנבות הפילה - חתיכות קטנות, לא מאד משובחות של פילה בכמות די מצחיקה. מנה לא ממש ענקית, אבל טעימה למדי. האיש שלי לקח פרגיות בסילאן עם תוספת של אורז בר. שוב - הפרגיות היו מצויינות. האורז בר היה אורז לבן פושט, מעורב במעט אורז בר - והמנה בכללותה היתה בינונית ומטה בגודלה (מזל שלא היינו מאד מאד רעבים). ממול: המבורגר בלחמניה (57 ש"ח? הם קצת נסחפו, לא?) עם צ'יפס תעשייתי (מזן הצ'יפסים של ברגר קינג) - מנה סטנדרטית, אבל הבשר (לטעמו של החבר שלנו) היה משובח. עדיין נראה לי שהמחיר קצת היה מוגזם. חזה עוף ביין וחמאה עם פסטה פנה היה טעים ועסיסי. שילמנו 445 ש"ח לפני שירות לארוחה שכללה גם בירה 1/2 אחת, סן פלגרינו גדול, דיאט ספרייט ושני קינוחים (הפרפה חלבה היה נהדר, הדום פרלינה כבד מדי). מסקנה - אולי צריך לאמץ את השעות שננה מגיעה לשם - לארוחת בוקר או לעיסקית בצהריים. כי בערב, כמו שאומר האיש שלי , יש להם "מחירים של ים" - מנות לא גדולות במחירים שגדולים עליהן בכמה רמות.... אה - והשירות היה קצת איטי מדי, אבל מכיוון שלא מיהרנו ונהנו מהחברה - זה לא מאד הפריע.

ננה f

New member
למה יש לי הרגשה ש...

רף הציפיות שלך היה בשמיים. אני אשמה בחיי שרק אני... זה לא מרפה את ההמלצה שלי, לצהריים, ספיישלים בקומבינציה עם תפריט הצהריים זהו סידור משתלם מאוד. להגיע לקראת תום מועד, להשאר עד קרוב או בדיוק לשקיעה, ואחרי... ועוד מעט זה יסתדר בדיוק. אני לא מבינה את מהות רוב ההערות שלך, כולן ב"כאילו, אם לא היינו רעבים, אם היו מעשנים,אם היינו ממהרים. בשורה התחתונה כתבת שהאוכל היה:"חצולים=מעולים, קלמארי-טעימים ופריכים, פסטה קון קרנה- מנה טעימה למדי (וברור שהם ישתמשו למנת הפסטה בזנבות הפילה ולא בחלק שמיועד למנת פילה שמחירה לא באותו יחס כלל), כתבת שהפרגיול מצויינות, וההמבורגר בשרו משובל, והחזה עוף ביין ן]פסטה פנה טעים ועסיסי, והפרפה חלבה נהדר. היתה רק מנה אחת שלא אהבת זה היה הדום פרלינה כי היה כבד מדי, עדיין לא רע. לדעתי- בשורה התחתונה האוכל היה טוב, היתה לך בעיה אולי עם התמחור, ואת זה יש לבדוק בתפריט לפני שהולכים. אז אני מסכימה שבוקר נחמד מאוד למי שפנוי, וכמובן שבערב אני מגיחה רק לנישנוש 2 ראשונות וקפה+קינוח. זו ההמלצה שלי, אני חושבת שזה גם היה כתוב בכל הביקורות. רק הדיל של ימי ראשון בחורף היה משתלם שם יותר, ואז הוא היה מן השעה 1700 והלאה... בכל מקרה תפריט ערב תמיד יותר יקר. אגב, מה הפירוט של השתייה והקינוחים, תוכלי לפרט יותר? עדיין השורה התחתונה לדעתי- הכי משתלם על הים זה שם.

איריסג

New member
הבעיה המרכזית היא היחס גודל-מחיר

אני לא מחפשת מנות בסטנדרט האמריקאי.... אבל אני כן חושבת שהמנות היו יכולות להיות מעט יותר נדיבות. זה הכל - למשל - ליד הפרגיות אפשר היה לתת קערית אורז קצת יותר נדיבה (ואם כבר אומרים אורז בר - שזה יהיה אורז בר ולא אורז לבן שמעורבב בו אולי 10% אורז בר). לגבי השתיה - היה חצי ליטר טובורג, סן-פלגרינו גדול ודיאט ספרייט. לא ממש משהו לכתוב עליו הביתה... קינוחים - כאמור - פרפה חלבה טעים (במיוחד השערות חלבה שעליו) ודום פרלינה מתוק נורא. אגב - הסתכלתי על המחירים מראש - אבל מהתפריט לא ניתן לדעת מה גודל המנות ולכן אי אפשר להחליט מראש אם המחירים נראים לנו או לא...

ננה f

New member
האם ביקשתם תוספת ונעניתם בשלילה?

כשביקשתי את פירוט השתיה התכוונתי לחשב סה"כ נטו ללא שתיה כמה יצא לאדם. אם הבנתי נכון הייתם ארבעה, כל זוג חלק ראשונה+אחרונה ועוד עיקריות לכל אחד מכם ו**כולל שתיה**. במחיר של 110 ש"ח לאדם בערב, עם הנוף שלהם, והאוכל שאת עצמך כותבת שהיה טוב+ , סליחה.... אבל ממש לא נראה לי יקר! אני לא זוכרת מנות קטנות, בדיוק להיפך, אבל באמת ביקשתם תוספת אורז ולא קיבלתם?

איריסג

New member
מעולם לא ניסיתי...

פרט לארוחות בוקר פה ושם שבהן הפינכות של הגבינה היו קטנטנות או שניגמרה סלסלת הלחם וביקשנו עוד - לא יצא לי לבקש תוספת במסעדות. זה נראה לי משונה.... אני אגב לא חושבת שהאוכל היה טוב + - אמרתי שהאוכל היה בסדר גמור. אכלתי טובים ממנו ואכלתי (הרבה) גרועים ממנו... אבל מה זה משנה, בעצם? העברנו ערב נעים, יתכן שאפילו עוד נחזור לשם - כי באמת חסרים מקומות שאפשר לשבת בהם על הים ולהנות מאוירה. רק שישפרו טיפה את השירות....

ננה f

New member
כדי לא סרבל את השרשור אגיב לכל פה

1. העתקתי לך את המילים המפורשות שכתבת. זכותך כמובן לתקן זאת... 2. לא נראה לי משונה לבקש תוספת לתוספת שבצד (כלומר תפ"א, אורז ירק וכו' בתנאי כמובן שאין המדובר במנת ריזוטו או שתפוח האדמה הוא המנה עצמה...). 3. לא, מטאטאית חמודה, א. אין לי ,לצערי, אינטרסים וגם לא מניות וכו' שם. ב. כשיש מקום שאני חושבת שהוא שווה אני אוהבת לשתף אחרים... (ע"ע אנדרסן אורקה או לחילופין אמורה מיו ולהבדיל הקופי בר , וסבסטיאן, ועוד.) ג.כשאני רואה מסקנות שאינן נובעות,לעניות דעתי,מהמפורש בטקסט,אני מגיבה., או כמו במקרה הזה מבקשת פירוט מחיר השתיה כדי להבין כמה האוכל. ד.גם כשאני לא מסכימה עם ה"עובדות" הנאמרות. ומה בכך? זוהי מהותו של פורום, לא ? 4. המבורגר מחירי ערב:

ננה f

New member
אופס ברח.

המבורגר מחירי ערב- אודיאון- המבורגר+צ'יפס 50 ש"ח, עם תוספת- 55 ומעלה.

את מתחרה בד"ר היס ?

מה חקירת הפוסטמורטום הזו ? בסך הכל אנשים מנסים להעביר חוויות והתרשמויות. לא צריכים לשפד ולענות אותם. .... וזה תמיד כשדנים בטרסה .... (לא, אינני חושדת באינטרסים סמויים).

Merav B R

New member
אני לפעמים מבקשת תוספת, למה לא?

זאת בושה? התוספת שאת גודלה קבע השף חייבת להספיק לכל אחד? ונ.ב. תגובות אישיות נוספות ימחקו.

איריסג

New member
מרב, שלחתי לך מסר.

אבל אני לא יודעת אם הוא עבר או לא - כי המערכת מסרים החדשה הזו קצת מתחרפנת לפעמים. קיבלת?

Merav B R

New member
לא ../images/Emo10.gif

נראה לי שהמסרים עוברים רק אם את עושה עותק לעצמך...

Forum User

New member
לגמרי מזדהה עם ענייני העישון

ומבינה לגמרי איך חרדת העשן מעיבה על יפי השקיעה והכיף מהאוכל. מצד שני גם אני מחובבי טרסה, אלא שאנחנו מתזמנים את הגעתנו לשם עם הגעתה של השמש קרוב קרוב למים, מזמינים שולחן על המרפסת, צמוד למצוק, מתהפנטים אל מול כדור האש, ומפנים את הגב לעולם ולעשן. בד"כ הבריזה עוזרת לעשן הסיגריות לא להגיע אלינו. מזמן מזמן כתבתי פה כך: "זה מסוג המקומות שבהם הנוף והאווירה מחפים על שירות לא מושלם ואוכל נחמד, לא מדהים. להקפיד להזמין שולחן בשורה הראשונה לחוף." מסכימה ש-57 ש"ח למנת המבורגר, משובח ככל שיהיה, הוא מחיר מוגזם.

למעלה