חמין אטריות

רובנס

New member
חמין אטריות

ח` מקרונים מס 7-9מקמח דורום מים לבישול כפית מלח כף שמן לחמין 2 בצלים קצוצים דק 2 כפות שמן זית כפית מלח כפית פלפל שחור 3 תפו`א גדולים ישרים פחות או יותר ,לפעמים מספיקים רק שניים פרוסים דק בערך 1.1/2-2 מ`מ וזה אפשרי( לפעמים וירטואלי זה לא מספק) אנסה להסביר כיצד לפרוס בלי להפצע מניחים את כף היד על תפו`א חותכים מה שיותר קרוב לכף היד או שפורסים לאט ובשימת לב 4-6 ביצים רחוצות היטב 6 חלקי עוף=כרעיים,שוקיים ,ירכיים ההכנה ממלאים סיר רחב במים עד לגובה שלושה רבעים מוסיפים מלח ושמן מביאים לרתיחה מוסיפים מקרונים ומבשלים כ-7 דקות ====חשוב מאוד שיהיה זה חצי בישול מסננים ושוטפים מתחתלמי ברז מטגנים בצל בשמן זית עד לגוון זהוב מסירים מהלהבה מוסיפים פלפל ומלח ומערבבים עם המקרונים משמנים סיר גדול או סיר חשמלי לבישול איטי מסדרים את תפו`א כאשר חלק קטן מהתפו`א על התחתית ורוב הפרוסה על דופן הסיר מסביב על החלק הנמצא בתחתית מניחים פרוסה וכך מסדרים מסביב וכלפי פנים כאשר את הפרוסה האמצעית מניחים על הקרקעית ועליה את השאר ועוד אחת באמצע מעל כולןמעל תפו`א שמים מחצית מכמות המקרונים מניחים מבביב את הביצים מכסים במחצית השניה של האטריות לקערת האטריות מכניסיםאת חלקי העוף מגלגלים אותן ברוטב ובבצל שנותר בקערה מסדרים מעל האטריות מסביב כמו קישוט לעוגה שצריך לפרוס מכסים היטב דואגים שלא יברחו אדים שמים על הפלטה או אופים בחום נמוך מס`3 מהשעה 5-6 הטעם אלוהי העוף מקבל איכויות חדשות וסילחי לי אם אומר אבל אני חייב עצמות העוף כה נימוחות שאם אכלת מהן אפילו לא הרגש כל כך נמוחות הן וזהו מקור לסידן והכי חשוב לפני ההגשה לקחת צלחת הגשה שטוחה לשים על הסיר להפוך את הסיר עם הצלחת להוציא את הסיר ולהגיש תפרחת חמין

נשמע מעדן, מנסה את זה כבר מחר

לארוחת צהריים של שבת. וסליחה על הבורות, אופים על ישירות תחתית התנור או שעדיף על רשת?

רובנס

New member
לאמירה ואמא של צילי ואופק

לא אין צורך באף טיפת מים אחרת האטריות יהיו עיסה וכן להניח על רשת התנור בחום 100 -120 מעלות לא יותר לאטימה טובה של הסיר למקרה שבכל זאת בורחים אדים להכין בצק ממים קמח ושמן ולהדביק אותו מסביב לחיבור של הסיר עם המכסה

אמירה

New member
אפשר גם לקחת רצועת בד ולטבול

אותה בתערובת של מים וקמח, נותן את אותו אפקט .ומאפשר להוריד בקלות .דרך אגב, סבתי נהגה להשתמש ברצועת הבד כשהכינה קוסקוס, בחיבור בין הסיר למסננת.

עושה כבר מחר

שני שאלות אם אפשר 1 מה עושים עם הבצל רק טובלים את העוף או גם מוסיפים את השאריות לסיר . ובנושא החצילים הממולאים עושים ``סירות`` או מנסים להשאיר שלם. תודה

דפדפ

New member
לרובנס משופע הרעיונות

אולי תזרוק איזו עצם (סמלית, לא נימוחה) לצימחוניות שביננו אם יש לך איזו גירסה צמחונית לעסק הזה?

רובנס

New member
דפדפ פטריות =ערך לבשר

שקדים יכולים ללכת יופי רעיון שאנסה בהקדם ואדווח

droli

New member
רובנס שאלות לי אליך..

אטריות מקמח דורום- חובה? אפשר ספגטי רגיל, פשוט... ולגבי השעה 5-6, הכוונה ל??? האם אפשר להכין הערב, ויהיה מוכן לארוחת צהרים? (בהנחה שאפשר פסטה רגילה..)

מאפין

New member
droli - אנו כנראה משדרת על אותו

הגל, ראי את שאלותי לרובנס למטה

droli

New member
שאלות, שאלות - ותשובה איין...

חשבתי להכין הערב עכשיו.. מאוחר מדי, לילה טוב הולכת לישון. שבת שלום

droli

New member
קצת לחץ מהבעל להרגע

אבל אל תדאגי ``הצצתי`` לכם מדי פעם. הבעייה שהזמן הפנוי הוא בערב. ועד שאני כותבת הודעה היא נתקעת אז אני פשוט מוותרת. נסיון אחרון להיום. מיכל

רובנס

New member
למחר בצהרים או לשבת בצהרים זו שאלתך

מהיום לשבת זה המון זמן מהיום למחר בצהרים כן מקסימום שעה לפני ההגשה הגביהי מעט את חום התנור

droli

New member
והפסטה ...

יכולה להיות פשוטה? אגב מהיום - למחר בצהרים, לא לשבת בצהריים מיכל

למעלה