חמות

חמות

אני מוצאת את עצמי בזמן האחרון כל היום חושבת על חמותי.[ לא מאהבה]זה ממש מטריד אותי. עברתי איתה תקופה קשה בעבר מפני שהיא לא קיבלה אותי,היום אני נשואה לבן שלה ויש לי בן מקסים. היא מתגוררת במרחק חצי שעה מאזור מגוריי, ויש לי בעיה שהיא לא קשורה לבן שלי, לא מזמינה אותנו אליה רק פעם בחודש. ההורים שלי גרים קרוב וכל הזמן עוזרים לי וקונים וכו. אוכל אותי מבפנים מדוע היא לא עושה את זה.לא קונה, לא מזמינה. היא קרובה לבת שלה , ולבת שלה נולדה תינוקת חדשה היא טוענת שהיא עסוקה מאוד. לא קיבלנו הזמנה להגיע.. הדברים הללו מפריעים לבעלי אך הוא לא מדבר. לי זה יותר מפריע מאשר לו ואני מתוסכלת. אני לא רוצה את היחס שלה מצד אחד אך מאידך אני מתץרגזת שאין. במקום ללמוד ולהתעסק בעינייני אני רק חושבת עליה. איך אני מוציאה אותה מהראש שלי?מה קורה לי? האם זה תקין? כאשר היא מזמינה אותנו פעם בחודש במדוייק- אני ממש בדכאון חסרת חשק ללכת וסופרת את הדקות כאשר אני אצלה. אני מרגישה מבולבלת וחסרת אונים.

miriblank

New member
נראה לי את נהנית מהאנשה עצמית...

למה את מכניסה את עצמך? הרי את מבינה שאת מייצרת את זה לעצמך? אם לבעלך היה איכפת – הוא היה מדבר איתה על זה, הרי זו אימו. איך את יודעת שמפריע לו? הרי הוא לא מדבר...(או שהכוונה שהוא לא מדבר איתה ורק מוציא את זה עליך?...) האם הוא אמר לך את זה? לפי מה שאני שומעת ממך, את לוקחת על עצמך את התפקיד של בעלך בתקשורת עם אימו? לך איכפת יותר ממנו? אם באמת היה מפריע לו כל כך – כבר מזמן היה עושה משהו בנוגע לזה. למה את צריכה שחמותך תעזור לך או תקנה לך? הרי את במילא לא רוצה להיות בקרבתה. ואם היא תהיה בקרבה את זאת שתסבלי ולא תדעי איך להתמודד עם זה (אני מבינה את זה ממה שכתבת כאן : " כאשר היא מזמינה אותנו פעם בחודש במדויק- אני ממש בדיכאון חסרת חשק ללכת וסופרת את הדקות כאשר אני אצלה"). חוץ מזה שזה טבעי שהורים שלך עוזרים לכם יותר, את סומכת עליהם יותר.... ואת בעצמך אומרת שלבת של חמותך נולדה נכדה. אז לפי מה שאני מבינה היא עוזרת לביתה כפי שאימך עוזרת לך.... מה את צפה? האם תהיה שקטה כאשר חמותך תהיה עם ילדך? לא נראה לי.

גרא.

New member
ליל13 היחידה,במקרים רבים,וודאי לא בכולם,החמות

המצוייה,נמצאת בק"סח כזה או אחר עם אשת בנה.בדרך כלל בגלל התחושה שהיא לקחה ממנה את הבן שלה והיא הפכה ליותר חשובה בעיניו מאימו.כדאי שתשאלי את הבת שלה,איך חמותה,כלומר אמו של בעלה,מתייחסת אליה.כדאי גם שתכנסי לפורום הממוקד בנושא הזה,"חמותי ואני",ותביני,עד כמה הבעייה שאת מתארת שכיחה ונפוצה.בלא מעט מקרים,חמות היא צרה הכרחית,כיוון שקבלת אותה בעיסקת חבילה עם הבן שלה.במקרים לא מעטים,בעיקר כשהיחסים טובים,אפשר להעזר בחמות,כשומרת/מטפל בנכדים שעה שאתם בני הזוג, יוצאים לבלות,,ולכן לא תמיד חמות היא רע הכרחי,אלא אפשר להעזר בה.העובדה שאינך אוהבת אותה,אינך סובלת אותה,והיא מהווה ממש מטרד עבורך,עלולה,מה שקורה לפעמים לגרום לקשיי הזדהות או אולי נאמנות של בעלך,הנקרע כנראה לפעמים בין מחויבותו לאימו,כבנה,לבין מחוייבותו לך כאשתו ואם בנו.ולכן בכדי לא ליצור קונפליקט ביניכם,אין לך ברירה לפי שעה,אלא להענות להזמנה החודשית,שלה,שאת כל כך שונאת,לבוא לשחק את המשחק,ולספור את הדקות שנשארו עד לכתכם בשקט.יש זוגות במצבים כאלה שפתרו את הבעייה על ידי התרחקות פיזית לעיר אחרת,כך שהרבה יותר מסובך לוותר,והביקורים פחתו.אבל אז,מה עושים אם צריך סבתא מחליפה" כשלא מוצאים ביביסיטר?

למעלה