חמות לעתיד

אז מה24

New member
חמות לעתיד

אני עוד כמה חודשים מתחתנת ורציתי לשתף אותכם במשהו שמעיק עלי. יש לי חמות לעתיד שלא גרה בארץ. עד כמה שאני מכירה אותה היא ממש אחלה וכשאנחנו מדברות בטלפון היא מאד נחמדה, לא סתם נחמדה נימוסית אלא ממש נחמדה. הבעיה שלי מתחילה ברגע שהיא מדברת עם הבן שלה בטלפון ואני שומעת את הדיווחים. יש לה טענות על כל דבר כמעט. ואני מרגישה שהיא ממש מתחילה להתערב יותר מדי. הבעיה שלנו היא שההורים משלמים עם החתונה, וזה היה בסדר גמור אם המצב הכספי היה טוב. אבל הוא לא. לפחות אצל המשפחה שלי. אמא שלו לא רוצה שנשתמש בכלל בכסף שנקבל מהחתונה, ז"א שההורים שלי, כיוון שהם נמצאים בארץ- עוזרים הכי הרבה. היא גם משלמת על החתונה, אבל רק על דברים מסוימים. והם פשוט לא מבינים שלכלה יש הרבה יותר הוצאות. אני לא יודעת מה לעשות! מצידי לקחת הלוואה ולהשתמש בכסף שנקבל מהחתונה כדי להחזיר אותה. אבל אמא שלו מתעקשת שלא. והוא מקשיב לה ומספר לה כל דבר... כבר הגעתי למצב שאני אובדת עצות ממש. במיוחד משגע אותי הדו פרצופיות שלה...

מושית10

New member
לא ברור על מה היא כן משלמת.

לדעתי היא צריכה להתחלק שווה בשווה בהוצאות הגלובליות. ז.א. צלם די ג'י המנות לחברים המשותפים שלכם וכל צד משלם עבור המנות למוזמניו. היא לא רוצה שתשלמו את החתונה מהצ'קים שתקבלו (למרות שזה מקובל אצל רבים) כנראה משום שהצד שלה בעל יכולת כלכלית גבוהה יותר והיא רוצה שהבן שלה יהנה מהכספים שתקבלו(לפחות מהצד שלו) ושלא ילכו לפרעון ההוצאות של החתונה. נכון, הוצאות הכלה גבוהות יותר אבל יש גם הוצאות למשפחת החתן, במיוחד אם יש בנות ועלות הביגוד והאיפור שלהן גבוהה, במיוחד כשהספר והמאפר יודים שמדובר בחתונה וגובים הרבה כסף. את לא יכולה לצפות שמשפחת החתן תשתתף בהוצאות האיפור וכו' של הכלה. לכן עצתי לך לקחת שמלה במקום זול יותר (למשל באיזור המרכז יקר יותר מאשר באיזור הצפון למשל. שמעתי שיש מקום בו אפשר לקבל שמלה במחיר מאד מוזל (מה שנקרא גמ"ח). אפשרות נוספת היא שהורייך יקחו הלוואה (אפשר לעשות מו"מ עם הבנקים לגבי תנאי ההחזר) לא גדולה ולדאוג לכך שיגיע לאוזניה של חמותך עניין ההלוואה על מנת שתראה השצד שלך מתאמץ ואולי היא עצמה תציע לבנה שחלק מכספי המתנות יילכו לפרעון הוצאות החתונה. מקווה שעזרתי ולו במעט חמות "טרייה"

בוקר טוב ../images/Emo15.gif

מה הכוונה "לא להשתמש בכסף" ואם צריך ?? אז לתת לו לשכב מתחת לבלטות? יפה מצידה לשלם משהו לחתונה, ובנות, לא חשוב כמה ולאיזו מטרה! הורים לא חייבים!!! מניסיון!!! מה נותנים, תודה רבה. אבל מכאן ועד להכתיב מה עושים?! זה בשום פנים ואופן לא!!! זה בפירוש לא עניינה!!! תעמדי על שלך ומהר כי אחרת זה יהפוך לדפוס התנהגות. בהצלחה.

מי משלם וכמה זה באמת לא משנה

העובדה הכי מציקה היא נושא - ההתערבות!!!! קצצי לה כעת את הכנפיים (וגם לבן זוגך!!!) כי היום היא מתערבת בנושא החתונה ומחר רק ההוא למעלה יודע במה תתערב. התערבות בחיים היא אופי וכדאי מאוד להסביר לאישך העתידי שזה מאוד חשוב לך לנהל את חייך איתו בלבד. בכלל כדאי שתבדקי עם אישך אינו מחובר לסינרה יתר על המידה ותסבירי לו שכל עוד והורייך עם העוזרים הבודדים בהקמת פרוייקט החתונה אזי רק להם תהיה הזכות להתערב!!!!!!!.

למעלה