חמותי המרשעת...

חמותי המרשעת...

אז ככה... חמותי היא ממש חמות מהאגדות ! לא מספיק שהיא ממרידה תמיד את בעלי נגדי, כשהיא מדברת איתי היא משחקת אותה חמות חמה ודואגת ואין זכר לכל מה שהיא מדברת מאחורי גבי פשוט מרשעת. היא מרשה לעצמה להגיע לביקור אצלנו כי היא מצאה נעליים חמודות לקטן והיא החליטה שזה מה שהוא ילבש ואז ממחשבה למעשה היא דופקת בביתי אומרת שלום ונכנסת לחנוך את הנעליים החדשות לקטן והיא עוד מעיזה להתלונן לבעלי שאני תמיד עם פנים זועפות ! פשוט חלאה !

ניני51

New member
כלת המרשעת שלום, אם היית כלתי

לא הייתי באה אליך בכלל. את היית צריכה להתחנן לשאבוא, כי הנכד ממש ישאל היכן סבתא שלו. הנכד אוהב את הסבתא שלו שמביאה לו זוג נעלים. מה קרה? את לא יכולה קצת לפרגן? לשמוח? קשה לך? לדעתי את לא צריכה לדבר איתה בטלפון. יש המון תירוצים, הילד בוכה, חייבת לצאת, האוכל גולש ומה לא. אני לא אומרת שחמותך צדיקה, רחוק מכך. רק מזה שהיא ממרדיה את בעלך נגדך זה כבר רע. אבל אם לא תעשי מזה עניין, היא תרד מזה. ונכון יש אנשים מרעילים. כאלה שפשוט רעים ואוהבים לעשות נזקים. אז לא כולנו טלית שכולה תכלת. יש גם כלות מרעילות. אחת שלא נותנת לבעל ולילדים להפגש עם הוריו. שמעת על זה? כן גם זה קיים.

אם את היית חמותי...

יתכן שכל ההודעה שלי לא היתה נכתבת... נכון הנכד שמח עם המתנה אבל למה שלא תתקשר לפני שהיא מגיעה ? ועדיין לא סיפרתי על ההערות ה´בונות´ שיש לה על כל צעד ושעל...

למה ממרידה אותו?

חבל שיחסים כאלה לא בודקים קודם. כמובן, שתמיד תסתכלי איפה מקומך בכל עניין לטוב לרע. אני למשל, הזמנתי את חמותי ערב אחד לארוחה רק אני והיא ע"מ להכיר את הנאדם ןלא את עטיפת ה"אמא/חמות" ושלוש שעות היא רק דיברה על בעלי- כמה הוא מוצלח, יפה, מוכשר... (הבנתי את מוסר ההשכל
) שאלה לי אליך- האם הנעלים שהיא קנתה הן הראשונות של הילד? כי חוץ מזה, מה רע בשלום? ואני הייתי שמחה אם היו קונים לילדי (שיהיו...)דברים חדשים ומפנקים. ואגב, נעלים נועלים- לא לובשים.

לא הם לא היו הראשונות

היא החליטה שמגיע לו לנעול נעליים חדשות וזה בסדר גמור ויפה אבל למה שלא תשאל אותי אני לא צד בעניין ?

מה שלא עושים לא טוב../images/Emo28.gif

הלכה החמות קנתה נעליים.מרוב התלהבות החליטה להפתיע וגם על זה קיבלה מים רותחין כשרוצים להתפס בקטנות-מוצאים במה

מנורה

New member
הבעיה היא לא נעלים הבעיה

היא חוסר תקשורת וכעסים. אם פעם אחת היו יושבות ומדברות ומקשיבות אחת לשניה הכל היה נראה אחרת אבל לצערנו כל אחת מתבצרת בדעה שלה ומרגישה פגועה וזה חבל.

ניני51

New member
רוצה, מה היה לא בסדר שאמא שלו

על בעלך שהוא בנה. לדעתי זה היה צריך מאוד לעניין אותך. איך היא יכולה לדבר עליך? הרי את לא בתה? את הבן שלה היא מכירה מאז שנולד ואותך היא מכירה מספר שנים. לדעתי היא פנתה אליך כמו אמא לאמא. ואת רצית בעצם שתדבר עליך כאילו היית הבת שלה. אני דוקא מאוד אהבתי לשמוע את הסיפורים של חמותי על בעלי. ככה למדתי יותר על בעלי, ובעיקר למדתי על חמותי. על ההתיחסות שלה לדברים שהבן שלה עשה ואיך היא תפקדה. זה עזר לי להתייחס אחרת לבעלי. האמת אני לא מבינה ממה נעלבת? מה ציפית להיות חברה שלה? או להיות הבת שלה? הדבר היחידי המשותף ביניכן הוא שאתם שתיכן אמהות. ובמקרה הבן שלה הוא גם בעלך. לגבי זה שהיא קופצת אליכם מבלי להודיע. זה כנראה מקובל אצל חמותך שבני משפחה קופצים אחד לשני לביקור מבלי להודיע. פעם כשהייתי צעירה גם חברים היו קופצים לבקר מבלי להודיע פשוט כי לא היו טלפונים. כלתי למשל מאוד מופתעת שאני קודם מתקשרת לשאול אם אפשר להגיע, היא נורא נעלבת שאני בכלל שואלת אם אפשר להגיע, "ברור שאפשר להגיע" היא עונה לי, כאילו בכלל מדוע התקשרתי. היא רגילה שהוריה קופצים אליה מתי שמתחשק להם ואני רגילה להתקשר קודם. אמרתי לה שאין לה מה להעלב, כי אני רוצה לדעת אם הם בבית שלא אבוא סתם לדלת נעולה. אם אני קונה בגדים לנכדים, אני רוצה שימדדו מייד. אני רוצה לראות אם זה מתאים להם. זה נותן לי המון אושר לראות עליהם את הבגדים שבחרתי. זה הכייף של הסבתות. אז למה לא לתת את הכייף הזה לחמותך? מה לא בסדר בזה? אולי את רוצה שהיא תאהב אותך כמו שהיא אוהבת את הבן שלה. זה אף פעם לא יקרה. כי אותך היא מכירה כמבוגרת, ואת הבן שלה היא ילדה וגידלה. יש הרבה סבתות שאוהבים את הילדים שלהם יותר מאשר את הנכדים. כי עצם הטיפול קושר אותם יחד. וזה גם בסדר ולא ממעיט מערך הסבתאות. תשאלי את אמא שלך אם היא אוהבת את בעלך כמו שהיא אוהבת אותך. ברור שלא. אותך היא אוהבת יותר. הגיע הזמן שתפרגני לה. היא נשמעת לי כמו סבתא ספונטנית ונחמדה מאוד. ואוסיף עוד משהו. הנכדים אוהבים את הסבא והסבתא ללא קשר לאיך הם מתנהגים או איך הם נראים. אהבת הנכדים לסבים היא טהורה ולא תלויה בשום דבר. כך שגם אם חמותך לא הייתה קונה לבנך נעליים הוא עדיין היה אוהב אותה. את יכולה להסתייג ממנה והכל, והוא ימשיך לאהוב אותה.

12אניהיא

New member
סלחי לי כלת המירשעת...

מי כאן המירשעת????????? אז מה? היא קנתה לנכד נעליים כי ככה כייף לה מה זה אמור להפריע לך? את לא חייבת לנעול לו אותם אבל את חייבת להזעיף פנייך אליה. מתנות מקבלים לא מבקשים!

Night Light

New member
למה אתם קופצים עליה?

היא אמרה שהחמות ממרידה את הבן שלה נגד הבחורה, לא הבחורה את הבעל נגד אמא שלו. לגבי הנעלים אני מסכימה עם כולם: זה הנכד שלה, היא רוצה לקנות לו מתנה. את יכולה לבקש בנימוס שתודיע לפני שהיא באה, אבל למרות שמערכת היחסים שלך איתה לא משהו, אל תפגעי במערכת היחסים שלה עם הנכד שלה או שלו עם הסבתא שלו.

צודקות לא הסברתי את עצמי מספיק

אתן צריכות להבין את הרקע שלי לי לא איכפת שהיא קונה מתנות להפך כמו כולם גם אני שמחה לקבל מתנות אבל אני חושבת שמתנה כמו נעליים אני גם צריכה להיות צד בעניין ואולי בגלל שאני כועסת עליה בגלל דברים אחרים אז כל דבר שהיא עושה אני חושבת שהיא נגדי. כבר אין לי כח למצב הזה אני חושבת שאנחנו צריכים לגור לתקופה רחוק ממנה ואז להתחיל הכל מחדש.

נאמר תחשבי טו יהיה טוב../images/Emo24.gif

הפעם באמת היא עשתה מעשה טוב אך כמו שאת אומרת מרוב שאת טעונה עליה קשה לך ללמד עליה זכות נראה לי שכדאי לך כי הי לא נשמעת כל כך רעה

geni1

New member
גם אני חושבת

שאתם צריכים לעבור רחוק ממנה. לגבי המתנות הלא רצויות : קחי את זה בקלות , תשמחי שהיא לפחות יודעת להעניק , מקסימום תגידי לה שזה לא התאים לילד ותחליפי את הנעליים בחנות.

צודקות לא הסברתי את עצמי מספיק

אתן צריכות להבין את הרקע שלי לי לא איכפת שהיא קונה מתנות להפך כמו כולם גם אני שמחה לקבל מתנות אבל אני חושבת שמתנה כמו נעליים אני גם צריכה להיות צד בעניין ואולי בגלל שאני כועסת עליה בגלל דברים אחרים אז כל דבר שהיא עושה אני חושבת שהיא נגדי. כבר אין לי כח למצב הזה אני חושבת שאנחנו צריכים לגור לתקופה רחוק ממנה ואז להתחיל הכל מחדש.

Night Light

New member
את זה אני בהחלט מבינה

אני לא מוכנה לקנות נעלים לילדים שלי בלי שהילדים ימדדו בחנות ואני אוודא שהנעל נוחה ותומכת טוב ברגל ויש בה קשת תמיכה אורטופדית לקשת הרגל.

גאולה1

New member
תאמיני לי

מוכנה להחליף איתך לשבוע חמה. תלמדי קצת מה זה חמה מרשעת באמת. דרך אגב חמתי לילדים שלי לעולם לא קנתה אפילו סוכריה.

ניני51

New member
גאולה1, תתפלאי כמה הילדים שלך

אוהבים את הסבתא המרשעת שלהם שלמרות שלא קנתה להם סוכריה אחת הם לא מרגישים נעלבים כמוך.

גאולה1

New member
תתפלאי אני לא ניפגעת

מזה שהיא לא מביאה כלום. אני ניפגעת מזה שהיא לוקחת בגדים מהזבל לילדים שלי. הילדים שלי באמת אוהבים אותה.

למעלה