חמוס

terra2

New member
חמוס

התחלתי להתעניין בחיה הזאת ולקרוא עליה מאמרים לטיפול. יש פה אנשים שמגדלים חמוסים ויכולים לתת לי המלצות וטיפים? מה המחיר של החמוסים? והמחיר של טיפול וטרינרי (סירוס חיסון נגד כלבת וכד')? תודה מראש ד"א דפדפתי בפורום קצת ואני רוצה להגיד שיש לכם אחלה פורום! ראיתי פה מלא עצות מועילות שלא ראיתי בשום מקום אחר

terra2

New member
שאלות

ראיתי את המאמרים והכל שאלות: חובה לקנות לחמוס אוכל מיוחד? (אם לא מה אפשר במקום- ז"א התפשרות זולה יותר) חובה לשים לחתול ארגז חול ? (מה זה בכלל נותן? לא היה לי אף פעם חתול )

Sweet Fantasy

New member
אי אפשר לתת להם כלום

אוכל חתולים זאת ההתפשרות, אמורים לתת להם אוכל מיוחד לחמוסים,אבל בארץ אין את כל הסוגים האיכותיים ולכן אפשר להתפשר על אוכל איכותי לגורי חתולים שמחירו נע בין 80-120 ₪ ל3-4 ק"ג אחרי גיל שנה אפשר לעבור לאוכל איכותי לחתולים בוגרים שלעיתים ניתן למצוא ביותר זול. תוכל לקרוא בשאלות נפוצות על ההוצאות הראשוניות, אם אתה לא יכול לעמוד בזה, אל תקנה חמוס. לשאלה השניה, אפשר למצוא משהו אחר שהוא לא ארגז חול, אם אתה שואל אם חוזה ארגז עם חול חתולים, אז אפשר להגיד שכן, אלא אם אתה רוצה שהחמוס יחרבן לך בכל הבית. מזה נותן? חמוס זה לא כלב, הוא עושה בארגז בפינה ספציפית (אם לא כמה) ואלו השירותים שלו, כמו שישאלו אותך למה בני אדם צריכים שירותים.

WTR

New member
תשובות..../images/Emo22.gif

לא, ניתן לקנות אוכל של גורי חתולים. אישית, אני מערבבת אוכל שמיועד לחמוסים (קוראים לו "MENU") ואוכל רגיל של גורי חתולים, אבל זה ממש לא חובה. אתה מוזמן לראות בטאגליינס את הסקר שוק הקטן שעשיתי בנוגע ל"מאכלים לחמוסים שלא נוסו על בעלי חיים"
כן. בארגז חול החמוס עושה את הצרכים שלו בצורה נקייה ומסודרת. אם תשים לו ארגז עם עיתונים, מה שיקרה זה שהעיתונים יירטבו והדיו ייהפך לרעל בשבילו.. לכן, צריך להשקיע כמה עשרות שקלים (50 ש"ח בערך, מספיק לחודש-חודשיים) בחול איכותי. וארגז רגיל ופשוט עולה 30 ש"ח בערך, הוצאה חד פעמית (אני ממליצה לקנות לפחות שני ארגזים) אם אתה מאזור השרון, תשלח לי מסר ואתן לך המלצה על מקום זול למוצרים לחיות מחמד.

terra2

New member
עוד כמה שאלות

מצטער על השאלות פשוט אני לא רוצה שהחמוס יסבול אצלי ויחיה חיים ארוכים ומאושרים
כל כמה זמן וכמה צריך להביא לחמוס מזון? והחול בארגז כל כמה זמן צריך להחליף?

Sweet Fantasy

New member
תשובות

1. אוכל נותנים כל יום, אני מביאה אוכל חופשי וממלאת שנגמר, אם החמוס שמן, רצוי ומומלץ לתת כמות אחידה ביום (לפי ייעוץ הוטרינר) 2. חול מחליפים פעם בשבוע (את כולו או חצי ממנו) ומנקים כל יום בסוף היום (יש כאלה שמנקים אחרי כל יציאת צואה)

למעלה