חמוס

Sweet Fantasy

New member
שלום.

תסתכל מה כתבתי בהודעה למטה, תחת הכותרת "שלום לך"
"חמוס קונים ממגדלים פרטיים, לא תמיד יש באיזור מסויים, אם באמת רציניים נוסעים אפילו לצפון.. עונת ההמלטות של החמוסים מתחילה באפריל ואז יתפרסמו בלוחות באינטרנט הודעות מכירה, אתה יכול לחפש בלוחות כבר עכשיו (ולא ע"ג הפורום)" ולפני כל זה, לא משיגים חמוס סתם כך, צריכים ללמוד ולהכיר ולראות שחמוס זאתה חיה שמתאימה לך, חמוס זאת לא חיה רגילה, לא פשוט לגדל אותה כמו אוגר או אפילו חתול.. היא דורש תנאים וצרכים מסויימים שלא בטוח שתוכל לספק. קרא את המאמרים והשאלות בפורום.
 
דווקא בקריון של קרית ביאליק

יש חנות של בעלי חיים והם מוכרים שם חמוס - אני יודעת כי בדיוק היום הייתי שם ובהיתי בו כמה דקות ארוכות , כמו כן מעט ביררתי , ואותו חמוס עולה כ500 שקלים והוא ממין זכר .
 

mikonww

New member
ברור שמוכרים אותם בחניות !

את מפספסת את הקוונה. הקוונה שלחמוסים שמוחזקים שם יש תנעים ממש גרועים וזה יותר בעיות עתידיות בחינוך החמוס. בנוסף רואה בעל החנות כי טוב ומחזיק באותם תנעים עוד חמוסים שלאחר מכן נמכרים, רק שבעלי החמוסים החדשים לא מבין מה גדול ההכזבה שתיהיה לו כאשר ינסה לחנך/לאלף את אותו חמוס מסכן, בגלל מה שעבר עלב באותה חנות. דוגמה טובה זה ילד שהיה קורבן לאיזה פגיע זו או אחרת, לא מחייב שהוא יהיה פוגעה, אבל סריטה תיהיה לו לכל החיים, ולא משנה כמה פסיכולוגים יתפלו בו. במקרה אני מכיר את החנות, ואני אומר שהחמוס שם מוחזק למיטב זחרוני באקווריום, בכל אופן כך היה בפעם האחרונה שהייתי שם. גורלו של חמוס כזה לרוב הוא נדידה בין בתים במקרה הרע או מוות במקרה הטוב.
 

Sweet Fantasy

New member
קוראים את כל המאמרים

ואת השאלות הנפוצות, רואים מה התנאים מה הצרכים של החמוס, איזור מחייה זמן ביום הוצאות כספיות ניקיון סדר אורך חיים.. ובודקים אם הוא תואם לשלנו. אם חמוס זקוק לחברה של 5-6 שעות ביום, צריכים שהסדר יום שלנו יתאים לזה וכו'.
 
הבנתי

אני התכוונתי מפחינה פיזית אם קראתי את המאמרים ואמרתי לעצמי שאני אסתדר עם הכל ושאין לי בעיה להביא חמוס, הלכתי וקניתי חמוס ובסוף מסתבר שהטיפול דורש יותר ממה שציפיתי או שגיליתי שחמוס היא לא חיה כמו שחשבתי שתהייה. את זה אני לא אוכל לדעת ממאמרים
 
אני כן אוכל אבל זה לא חי

אף פעם לא הכרתי חמוס ואני לא יודעת את ההרגלים שלהם או אופן החיים אם כבר לטפל בו עז לפי הספר (מאמרים)
 

Seret Shel Sex

New member
../images/Emo71.gif../images/Emo160.gif../images/Emo198.gif ובכן, לא תוכלי..

בעיקרון, את יכולה לחטט קצת בפורום ולראות איך אנשים פה חיים עם החמוסים שלהם. אבל סה"כ לא מה שאני אגיד או מה שמיכל [sweet fantasy] תגיד יגרמו לך לדעת איך זה באמת לגדל חמוס, כי את זאת את [משפט עמוק.] ואורח החיים של כל אחד שונה. בכל מקרה, כל המאמרים וזה יעזרו לך להבין פחות או יותר מה חמוס דורש, ואם את באמת מסוגלת למלא אחר כולן ובאמת יש בך רצון להשקיע, וגם הבנת פחות או יותר איזה מן חיה היא חמוס *אהמ* בלאגניסט *אהמ*, לדעתי אין סיבה שתתקשי בגידול שלו [למרות שלפעמים בהתחלה זה קצת קשה להתרגל.] בהצלחה.
אל
 

skarlet ohara

New member
להתרגל למה?

מוסי ואני כבר חצי שנה ביחד ועדיין לא התרגלתי לזה שהוא מעיר אותי פעמיים בלילה בעודו מגרד לי דברים בחדר ועושה רעש מטורף שאני מפחדת שיעיר את השותפה שלי..... כמובן, אני אוהבת אותו בכל זאת, אמנם לא התרגלתי לקונצים הליליים האלה, אבל אני מתה על מוסי בכל אופן.
 
למעלה