חמוס ראשון

lironm88

New member
חמוס ראשון

שלום לכולם!
זו הפעם הראשונה שלי בפורום- וזאת בעקבות רצוננו לאמץ/ לרכוש חמוס לראשונה בחיינו.
לפני שכולם קופצים עלי עם "צריך לקרוא הרבה" ו"זה לא עניין פשוט" (ראיתי שלא מעט חטפו כאלה)- אתחיל ואומר שקראנו ה-מ-ו-ן, בעברית, באנגלית- באתרים מהארץ ומחו"ל.
עד כאן הכל נשמע טוב ויפה...
אבל אולי תוכלו לעזור לי עם מספר שאלות בתחום (אני בטוחה שתוכלו):

1. מישהו מכיר מגדל חמוסים באזור הצפון? זה מרגיש לי כאילו זה בלתי אפשרי למצוא! כל המודעות ביד2 הן מתל אביב דרומה, ולא מצאתי אפילו אחד בחיפה. יש עוד מקום שבו מפרסמים חמוסים למכירה?

2. בחלק מהמקומות מאוד מזהירים מהריח של החמוסים, ובחלק אומרים שזה בכלל לא נורא אם הוא/ היא מסורס/ת. אני לא אשקר שאני רגישה קצת לריחות ואוהבת נקיון. יחד עם זאת, אנחנו כן מתכוונים בעוד כמה שנים (כשיהיה לנו מספיק זמן ומקום) לגדל גם כלב- כלומר עם ריח של כלב- אני בסדר. עד כמה ריחו של החמוס חריף/ חזק ביחס אליו? זה יישמע מצחיק, אבל האם אתם חושבים שלבוא "להריח" חמוס אצל מישהו יהיה מוזר? הכוונה לריח של הבית, ושל החמוס עצמו..

3. אני מבינה שחמוס זה עוד בן בית לכל דבר בעל לא מעט צרכים. אז שאלה נוספת היא (כדי לודא שנעמוד בזה)- מה ההוצאות החודשיות השוטפות פחות או יותר לגידול של חמוס אחד? (אני לא מתכוונת לחיסונים חד פעמיים וכו').

אני מצטערת על החפירה אבל ממש אשמח אם תוכלו לענות לי מניסיונכם- אנחנו מאוד נלהבים מהרעיון!!

תודה רבה והמשך סופשבוע נעים,
לירון.

laalaalalala

New member
תשובות לשאלות ..

היי, ברוכה הבאה לפורום .
ראשית, כל הכבוד שקראתם לפני שהבאתם חמוס, חמוס זו חיה מאוד עדינה ומורכבת .. והטיפול בה הוא לא פשוט (אך אכן שווה כל מאמץ)
ובקשר לשאלות .
1) אני לא מכירה מגדל באיזור חיפה, אבל חשוב מאוד לקחת חמוס ממגדל שעניק להם מגע יד של אדם ומטפל בהם טוב כי אם לא החמוס פשוט יהיה מאוד מאוד תוקפני ואגרסיבי (לא חסרים מגדלים שאפילו לא מתקרבים לחמוסים המסכנים ועושים זאת רק בשביל הכסף) , בנוסך לא רצוי לקחת מחנות מאותה הסיבה, החמוס לרוב יושב בכלוב קטנטן ויהיה אגרסיבי ותוקפני . מה שכן אני יכולה להגיד בנושא הוא שאני מאיזור באר שבע ,ומצאתי מגדלת (שבמקרה גם גולשת בפורום) והיא מאיזור המרכז .. ככה שאני אישית נסעתי שעתיים כדי להביא את ג'וני שלי אליי הביתה.
מחיפוש קצרצר ביד 2 - http://www.yad2.co.il/Pets/Pets.php...ealID=&Age=&Sex=&fromPrice=&untilPrice=&Info= (חשוב לפני שלוקחים לראות את התנאים בהם חיו הגורים והאמא, לראות שיש אוכל ומים זמינים, שהכלוב נקי , ושהם לא תוקפנים)

2)הריח של החמוס באמת לא כל כך נעים (לחלק מהאנשים) יש לו ריח דומה לריח דבש וכמובן בלוטות הריח המפורסמות שממוקמות לו באיזור הטוסיק
, לרוב אחרי הסירוס/עיקור 90% מריח הגוף נעלם, אך עם בלוטות הריח אין מה לעשות (יש ניתוח להוצאת בלוטות הריח אבל הוא מחוץ לחוק והוא נטו התעללות בחיה כי הוא לא מועיל לה בכלל) החמוס משחרר את הריח החזק כשהוא מרגיש מפוחד/מאויים ואין מה לעשות עם זה .

3)אני מגדלת חמוס אחד , ובהתחלה זה באמת הוצאה גדולה - חיסונים + סירוס/עיקור + כלוב גדול (חובה!) + ארגזי חול (אחד בכלוב וכמה בשביל לפזר בבית+ חול לארגז (אסור חול רגיל, חייב חול לחתולים) , לי יש 2) + אוכל (איכותי חובה) + משחקים .
אך לאחר ההוצאה המשמעותית הזאת אין כל כך הרבה הוצאות, אני קונה לו אוכל פעם ב4/5 חודשים (160 ש"ח רויאל קנין 34 , שזה אוכל איכותי לחתולים והוא מתאים גם לחמוסים) , ופעם ב5-6 חודשים אני קונה לו חול של חתולים שעולה 60 ש"ח . לפעמים אני גם מפנקת אותו במשחקים לחמוסים (באיביי הם עולים הרבה יותר זול מאשר בארץ) וגם קניתי לו שמפו לחמוסים מאיביי .. החמוס שלי עדיין צעיר (בן שנה) אבל לרוב מגיל 3 החמוסים מתחילים לחלות ויהיה צריך לקחת את החמוס לוטרינר לעיתים תכופות יותר ככה שבהמשך זו כן תהיה הוצאה כספית גדולה יותר .

ובכללי, חמוס ישן 18 שעות ביום , וחייב להיות משוחרר לפחות 4 שעות ביום. בשביל לשחרר אותו בבית חייב למגן את הבית- לאטום כל חריץ שהוא יכול להכנס אליו , לסגור את כל הדלתות ולהשגיח עליו שלא ימצא משהו לנשנש (הם מאוד אוהבים גומי!!!) אפשר לתת לחמוסים צ'ופרים מידי פעם כמו עוף מכובס בלי תבלינים ,פירות וירקות כמו גזר מלפפון תפוח .. צימוקים , ביצה מבושלת . ושהכמות לא תעלה על כפית אחת ביום . בנוסף החמוסים נוטים לפתח סכרת ככה שכמה שפחות פירות.

מקווה שעזרתי
ובהצלחה

kushicat1

New member
נראה לי שלכל חמוס יש ריח קצת שונה

וכל בן אדם מריח קצת אחרת.
פשוט צריך לפגוש חמוס ולראות אם את מסתדרת עם הריח שלו. מניסיון בהתחלה מריחים אותם, אבל מתרגלים לריח מהר מאוד וכבר לא מריחים את זה כ"כ
אם החמוס שלך בריא, ההוצאות מאוד נמוכות. הבעיה בגיל מאוחר יותר שמתחילים לפתח כל מיני בעיות ואז ההוצאות לוטרינר יכולות להיות אלפי שקלים. גם לא בטוח שהחמוס שלך יסתדר עם חיות אחרות...

The Shablool

New member
שלום :)

הי לירון,

טוב לשמוע שקראת הרבה וזה מעולה שאת שואלת שאלות ובודקת את העניין לעומק. אני חושבת שזה באמת חשוב מאוד לפגוש אנשים עם חמוסים בביתם כי יש הרבה צדדים לגידול חמוס שלא מבינים מקריאה אלא רק מהתנסות, לטוב ולרע. צריך לקחת בחשבון שזו מחוייבות גדולה יותר מכלב או חתול, למרות תוחלת החיים הקצרה, מכיוון שקשה יותר לחיות עם חמוס וקשה למסור חמוס לבית טוב במקרה שלא עומדים במחוייבות. רוב החמוסים צריכים טיפול רפואי תוך כמה שנים וזה קשה ומאוד לא הוגן למסור חיה חולה. לי אפילו קשה מאוד למצוא מישהו שישמור עליהם ויתן תרופה בזמן חופשה... לכן בשנתיים האחרונות לא נסענו ליותר מלילה אחד (פרסומת סמויה: אני מחפשת חמוסיטר נואשות, כל עזרה תתקבל בברכה).

לשאלותיך:

1. סורי, לא מכירה. המקום שבו כדאי לחפש פרסומים הוא כאן וביד2. מה שלא יהיה אל תקני מחנות או פינת חי בשום מקרה אפילו אם הם נראים מתוקים ומקסימים. עדיף לחכות לעונת ההמלטות ואז יצוצו המון גורי חמוסים למסירה. ושווה לנסוע בשביל זה. תקנו רק חמוס פעיל שאתם יכולים להחזיק ולנסות לשחק איתו והוא מגיב, לא אפטי, לא מפחד ולא תוקפני. בשום מקרה אל תקנו חמוס נושך.

2. לריח סביר להניח שתתרגלו אבל לאנשים אחרים (בני זוג, משפחה וחברים) זה יכול מאוד להפריע. לבית שלכם תמיד יהיה ריח של חמוסים וגם לבגדים שלכם. לדעתי זה שולי אבל אם זה נראה כמו משהו שעלול להפריע לכם, תשקלו היטב ותרחרחו בתים עם חמוסים.

3. ההוצאה החודשית לא גבוהה, אני אפילו לא יודעת, לא חושבת שיותר מ-200 שקל כולל אוכל מיוחד, חול ותרופות אבל הבעיה היא ההוצאות הבלתי צפויות והוצאות רפואיות עם הגיל. גם אני קראתי הרבה לפני שאמצתי חמוסים אבל תמיד רפרפתי על כל החלק של הבעיות הרפואיות של חמוסים כי חשבתי שזה משהו שקורה בגיל מבוגר יותר. ואז החמוס שלי נהיה חולה בגיל שנה, דבר שדרש הוצאה פתאומית של אלפי שקלים בנוסף לטיפול השוטף ולאוכל המיוחד. אני חושבת שכמעט כל החמוסים מעל גיל 3 חלו במשהו, אבל זה גם יכול לקרות בשלב מוקדם הרבה יותר, ואת זה צריך לקחת בחשבון. גם אם מדובר במחלה "רגילה" האופיינית לחמוסים שאפשר לחיות איתה, רק בדיקות לאבחון הבעיה אצל וטרינר מומחה יכולות להגיע לאלפי שקלים.

עוד עצה חשובה - חמוסים וילדים מתחת לגיל 10 זה לא רעיון טוב. גם חמוס מקסים יכול לנשוך ילדים ואלו יכולות להיות נשיכות נוראיות. כבר קרה שחמוס מחונך ואוהב ילדים תקף תינוק חדש שהצטרף לבית. אם אתם חושבים על הרחבת המשפחה בקרוב אולי כדאי לחכות עוד כמה שנים עם החמוס (עד הפנסיה למשל).

בהצלחה

micl33

New member
היי

אני רכשתי את החמוסה שלי מקיבוץ העוגן. זה יכול להיות קרוב לחיפה.אני לא אגיד שהתנאים אידיאליים שם אבל הם יותר טובים מחנויות וממגדלים חסרי נסיון. את טושה שלנו לקחנו משם כשהיא היתה קטנה מאוד. לא באשמתי. לא הייתי שותפה לתהליך. זו היתה הפתעה.אבל בדיעבד אני מאוד מאושרת ממנה. היא הביאה שמחה ואושר למשפחה.אני אישית התרגלתי לריח שלה וגם שאר בני הבית. גם כל מי שנכנס אלינו הביתה לא מבחין בריח. יש לה כלוב אבל במרבית הזמן היא משוחררת בבית ומוצאת פינות אחרות לישון בהן חוץ מהכלוב. היא עדיין מחרבנת בכל פינות הבית כמובן שבאשמתי כי לא עבדתי על חינוכה. בסה"כ זה מאוד מאתגר וכמובן מחזיר אהבה.בהצלחה!

Sweet Fantasy

New member
קיבלת מגוון תשובות, מודה

שלא קראתי אותן אבל בטוחה שהחברים פה כתבו וענו מעולה,
אז נשאר לי רק לאחל המון בהצלחה, ואף פעם אין דבר כזה "יותר מדיי" לקרוא ללכת לראות וללמוד על חמוסים, תהנו

למעלה