חמוס סטודנט

gray wolf

New member
חמוס סטודנט

שלום חברים וחברות,

קוראים לי %₪#@, וכשגרתי בחו"ל לשכנים שלי היו חמוס וחמוסה הכי מדהימים בעולם, מיותר לציין שזו היתה אהבה ממבט ראשון שנמשכה לאורך השנה, וכשהם היו חודש בחול אני הייתי הבייביסיטר הרשמי
בעוד חודש אני מתחילה אונ, הולכת לגור בבית קרקע עם חצר בבאר שבע, והחלום שלי הוא לגדל חמוס.

אני יודעת שכל חיית מחמד, ובמיוחד חמוס זו אחריות עצומה, ואני חושבת שאני בוגרת ואחראית מספיק כדי לקחת את זה על עצמי. אבל איכשהו זה נראה לי כמו חוויות משנות חיים אחרות (גיוס, חו"ל, ילד וכו) שלא משנה כמה תתכונן, תקרא, תלמד, תבין, תכין את עצמך ואת הסביבה עד שזה לא יקרה לך אתה לא יכול לדעת איך זה באמת

אבל באמת באמת באמת בא לי חמוס. יש קשר עם בעלי חיים, עוד עוד נשמה, עם עוד יצור חי, שאתה בשבילו והוא בשבילך שזה קשר מעבר למה שאפשר להסביר.

והשאלה שלי, איך אתם חושבים שחמוס יכול להתאים לחיים סטודנטיאלים (מותר להכניס בעח לאונ', כבר בדקתי)? איך חמוס ירגיש באקלים בבאר שבע? האם אתם יכולים להעריך כמה עולה להחזיק חמוס? מה עוד חמוס צריך חוץ מחום ואהבה, טיולים, אוכל מיוחד וציוד? האם יש צורך בביקור קבוע אצל וטרינר, ויטמנים, מתקנים מיוחדים?

אני מאוד מאוד רוצה להיות מסוגלת לחמוס כל מה שהוא צריך, יהיה לי מאוד קשה לדעת שאני מגדלת חמוס שיכול להיות לו בית טוב יותר במקום אחר
תודה

gray wolf

New member
כמה הבהרות ותשובות

הממ, עוד כמה דברים שחשבתי שכדאי לציין
ראיתי פה הודעה של כמה חברים סטודנטים שמחפשים בעל חיים קל ומגניב שיתאים לדירת סטודנטים שלהם.
אז זה לא אני ולא מה שאני מחפשת, ברור לי שחמוס זה סוג של תינוק וברור שהוא חלק מהמשפחה ושהוא התחייבות, בתקווה ל8 שנים.
ברור שצריך לעשות הקרבות וויתורים והרבה מאוד סבלנות ואהבה כדי לגדל אותו, ואני מרגישה מוכנה לכל זה

ובכל זאת אני רוצה לדעת מה דעתכם על הנושא.
תודה.

so be it

New member
בקשר לבעלי חיים וחמובים באונ בן גוריון

היי,
אני לא יכולה כל כך לענות לך על השאלות המקצועיות
אבל חברה טובה שלי מגדלת חמוס בבאר שבע ומבחינת מזג האוויר והאונ' שניהם מסתדרים לא רע. הוא נמצא חלק מהימים בכלוב בבית, כשקיץ יש גם מאוורר על הכלוב שלו, ובחלק מהימים הוא הולך ללמוד באוניברסיטה.
במשך רוב השנה הם הולכים לטייל בחוץ לטיולים אורכים ומשחקים, מה שבריא לשניהם,
ובקיץ הוא במקום לטייל משחק בעיקר בבריכת תינוקות הרדודה מאוד שבחצר, ומוציא שם אנרגיות בהנאה.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, חמוס זו חייה לא קלה אבל נראה לי שאת מסוגלת להתמודד עם זה יפה!

nikita5s1

New member
באמת אפשר ללכת עם חמוס לאוניברסיטה???

ואיך תיקח אותו עם רתמה? תיק? איך תכניס לשיעורים?
הרי הוא ירצה להיות בתנועה ופעילות רוב הזמן....

שאלת הרבה שאלות בסיסיות, אני מציעה שתיקרא קצת בפורום ובאתרים. בגדול חמוס זו חיה זולה לתחזוקה חודשית, אוכל ב120 שקל כל שלושה חודשים בערך, חול כל חודשיים בערך ב90 שקל. הוצאות ראשוניות גדולות 600-1000 לכלוב, עיקור או סירוס 300, חיסונים (כי אתה מוציא אותו החוצה,לא חובה למי שמחזיק בבית) בערך 300 בהתחלה ואז 150 כל שנה.

אני מגדלת את פנדה החמוסה שלי כבר כמה שנים, ויש לי ניסיון עם גידול גורי חמוסים. אם תירצה יהיו לי גורים מוכנים למכירה עוד שבוע בערך. אתה מוזמן להגיע ולהתרשם. יש פה כמה בפורום שאימצו ממני.

בכל מקרה בהצלחה

WTR

New member
שלום

את נשמעת בית אחראי ומעולה שחמוס ישמח לגדול בו

מבחינת האוניברסיטה הייתי בודקת 2 דברים:
1. מה תעשי בתקופות לחוצות כלכלית? לחמוסים יש הוצאות גבוהות יחסית, במיוחד בגיל מבוגר יותר, או כשהחמוס חדש (לקנות את כל הציוד שהוא צריך, אוכל, חיסונים, סירוס/עיקור וכו')
2. את צריכה לקחת בחשבון שאולי תצטרכי לנסוע לוט' מומחה רחוק - באזור המרכז, אם חלילה הוא יצטרך בדיקה מעמיקה או שתהיה לו בעיה רפואית כלשהי.

למעלה