חמוס נשכן

ponzik

New member
חמוס נשכן

יש לנו 2 חמוסים (אחים) אוטוטו בני שנתיים שגדלו אצלנו ביחד מאז גיל חודשיים בערך. הם תמיד היו שונים באופי לחלוטין ואחד מהם היה גם קצת נשכן. ניסינו לחנך אותו לא לנשוך בכל מיני צורות אבל זה לא ממש הועיל ודיי התרגלנו לזהות מתי הוא מתכוון לנשוך וזה היה בעיקר שהוא היה רעב ורצה לקבל את האוכל שלו מורטב במים (הוא גם ממש מפונק בנוסף לנשכן)
לאחרונה הוא התחיל לנשוך הרבה יותר וגם אחרי שנותונים לו אוכל הוא לא ממש נרגע. הוא גם ממש חדור מטרה בתקיפות שלו ואם אני יושב על הספה הוא יקפוץ לשם ויעשה הכול כדי להרים לי את החולצה ולנשוך אותי בבטן/בגב ואם זה לא מצליח הוא ינסה למצוע מקומות חשופים אחרים כמו העורף או או הרגל...
אנחנו ממש לא יודעים מה השינוי הזה באופי הנשיכות שלו ואיך להתמודד איתו מכיוון שהוא לא ממש מגיב לניסיונות החינוך שלנו

אשמח לקבל עצות...

ponzik

New member
לא חושב

הם רגילים לגיוון באוכל ואוכלים בדר"כך אוריג'יון או רויאל קנין
לא חושב שמשהו אחר השתנה
עשינו ריסוס בבית לא מזמן אבל ההתנהגות שלו הייתה גם לפני הריסוס
מה שמוזר זה שזה בא והולך
כלומר הם תמיד נשכני קצת, אבל יש ימים שהוא ממש תוקף והתיאוריה היא בעיקר רעב אבל כשנותנים לו אוכל הוא פשוט מחביא אותו אז אני לא יודע בדיוק מה עובר עלו...

Sweet Fantasy

New member
הם לא אמורים להתנהג ככה

מרעב, ובכללי חמוס לא אמור להיות מורעב, מז"א נותנים לו אוכל? הקערה צריכה תמיד להיות מלטה

ponzik

New member
הם ממש לא מורעבים...

יש להם אוכל זמין כל הזמן
אבל כמו שציינתי הוא מפונק והוא אוהב שמרטיבים את האוכל
את האוכל היבש הרגיל הוא אוכל בעיקר בכלוב - ככה הוא...

WTR

New member
ממש לא בריא להרטיב את האוכל

כדאי להפסיק לפנק או להעביר לאוכל שהחמוס יותר אוהב כדי שלא תצטרכו להרטיב
אוכל מורטב גורם לבעיות שיניים ולהרבה חרקים וזבובים... מה גם שהוא מתקלקל מאוד מהר וזה גם יכול להזיק לחמוס

ponzik

New member
אני רק רוצה להבהיר

האוכל העיקרי שהחמוסים אוכלים זה אוכל איכותי יבש (בעיקר אוריגי'ן או רויאל קנין הם לא ממש בררנים)
לגבי האוכל הרטוב, אני לא מדבר פה על אוכל ספוג במים שהופך לעיסה מגעילה אלא על מעט מאוד מים על האוכל (עדיין שומעים אל קול הפצפוץ שלו בפה שלהם גם במצב הרטוב) ובכל מקרה הם מקבלים את זה מדי פעם וזה רק לאכילה באותו הרגע - אני לעולם לא משאיר להם קערה עם אוכל רטוב זה אכן נהיה מגעיל...
אבל תודה על העצה

WTR

New member
אה אם זה ככה אז אין בעיה

חשבתי שאתה מרטיב להם את האוכל

latch

New member
אולי זה משעמום

אתה משחק איתו מספיק? נותן לו מספיק יחס?

כמה רציניות הנשיכות?

גם לי יש חמוסה שאוהבת להשתעשע מידי פעם בנשיכת חלקי גוף חשופים אבל לא בכזאת קיצוניות שהיא נכנסת לי לבגדים ומחפשת את החלקים האהובים עליה.

ponzik

New member
אני לא חושב שהוא משועמם

הם זוכים ליחס חם בבית
והוא כן אוהב לשחק (גם לנשוך תוך כדי זה אם כי זה יותר מקובל)
חוץ מזה ברגע שהם יוצאים מהכלוב הם משתוללים בכל הבית ככה שלא חושב שזה חוסר יחס או שעמום.
זה ממש נראה כאילו הוא רוצה משהו - אבל השאלה מה...

WTR

New member
עשיתם בדיקות?

שללתם מחלות? מחלת "אדרנל" לדוגמא יכולה לגרום לתוקפנות
כשונוס שלי (ז"ל) הייתה חולה בזה אחד הסימפטומים היה תוקפנות יותר מהרגיל (גם היא הייתה תוקפנית יחסית ביומיום)

WTR

New member
כל דבר חריג

איך התיאבון?
המצברוח כרגיל?
כמה שעות הוא ער ביום?
איך הצרכים?
לעקוב אחרי המשקל - שהוא לא יורד
דברים כאלו....

למעלה