חמוס חדש...

shimritbj

New member
חמוס חדש...

היי, קניתי חמוס ביום שישי וזה פעם ראשונה שלי עם החיה המשעשעת הזאת... הוא בן חודשיים וחצי, כל הזמן שמרימים אותו זה עם כפפות והוא תמיד מנסה לנשוך, הבעיה היא שהוא לא נושך ועוזב הוא ממש ננעל על הכפפה ולא משחרר אני מפחדת להכניס ידיים לכלוב שלו :) מה עושים???

nikita5s1

New member
חשוב מגיל צעיר לחנך אותך לא לנשוך

הם אומנם עושים את זה מתוך משחק אבל זה עלול להפך להרגל. אחת השיטות שממליצים עליה היא לתפוס את הגור מהעורף (בדומה לאיך שהאמא תופסת). לא להרים אותו אלא לגרור קלות על הרצפה (החלקה כדי שלא ישרט או יפגע). בעקרון ככה חמוסים קובעים בניהם דומיננטיות הם תופסים בעורף וגוררים וזה מחנך אותם. את יכולה לראות דוגמה בסרטון הזה כאן : http://www.youtube.com/watch?v=FV8OJ5s28nM

לפעמים אין מה לעשות

מנסיוני, הנשיכות הללו לא ימשיכו והחמוס יפסיק להינעל ככה. אבל הם בד"כ ממשיכים לנשוך כמשחק גם כבוגרים ולפעמים אין מה לעשות.

Sweet Fantasy

New member
ברוכים הבאים ..בנוסף למה שנכתב

חשוב לא להשתמש בכפפה שיבין ויקשר מה מותר ומה אסור, כפפה יוצרת אנטי ועלולה לגרום למצב הפוך שהחמוס רואה את הכפפה ונושך בכוונה, צריכים לקחת בחשבון שהחינוך יכלול כמה נשיכות חלקן עלולות להיות כואבות נורא אבל זה משהו שצריך לעשות ללא כפפה. יש במאמרי הפורום מאמרים לחינוך החמוס. ונשמח לתמונות

latch

New member
קודם כל לא לפחד :)

הוא כרגע גור וזה נורמלי לחלוטין. נשיכות של גורים הן הרבה פחות גרועות מנשיכות של חמוסים בוגרים אז יש יש לך מספיק זמן ללמד אותו. יש כמה שיטות. תראי מה עובד עליו הכי טוב, ותהיי עקבית. אם את נותנת לו להסתובב בחדר שימי לב לאצבעות הרגליים! חלקם מאוד אוהבים אותם.

Sweet Fantasy

New member
לא בהכרח פחות גרועות

כשהם ננעלים הם ננעלים חזק ושיניים של גור זה לא נעים, כדאי להיות מוכנים אבל צריך להתמודד עם זה וכמו שאמרת להיות עיקבי

nikita5s1

New member
גומי או בד מעודדים אינסטנקטיבית נשיכה אצל

חמוסים. בגלל זה הם אוהבים צעצועים מחומרים כאלה. אני מציעה להימנע מכפפה למרות הקושי

mikonww

New member
אני מנחש שאת החמוס קניתם בחנות ?!

אם זה נכון ישנה אפשרות שהחמוס מורגל לנשוך משני סיבות. א-הגנה (פחד) כי מליון ידיים ניסו לגעת בו ב- דומה לאלף רק מהצד השני פחד שהידיים יברחו לו. בדדו את מקור הבעייה ונסו להבין מאיזה סיבה היא א/ב, ועל פי זה יהיה ניתן לתת רעיונות טובים יותר לטיפול. בהצלחה

shimritbj

New member
סיכום שבועי

אז ככה.. את החמוס קנינו ממשפחה שמגדלת כמה חמוסים.. הוא ממש לא נחמד כמה שאנחנו מנסים לשחק איתו הוא כל הזמן מנסה לתקוף... ואם הוא נושך הוא ממש נתפס ולא מרפה וזה לא נעים בכלל!! ניסנו כמה פעמים להוציא אותו לשחק הוא לא משחק ולא כלום רק נושך, ממש מבאס ההתנהגות שלו..חמוס אמור להיות חמוד וחביב מה שנראה לי שיקרה זה שהוא יחזור לבעליו הקודמים כי אנחנו פשוט לא מסתדרים, נישאר עם השני כלבים החמודים שלנו :)

latch

New member
כל כך מהר מוותרים?

רוב החמוסים נושכים בהתחלה, גם הם חביבים וחמודים. הם בסך הכל צריכים קצת הבנה ועזרה. אל תשכחי שאת חדשה לחמוס כמו שהוא חדש לך. נשיכות זה משהו שיעבור עם הזמן. חבל שלא קראת באינטרנט על הנושא הזה לפני שהבאת אותו. זה לא טוב לאף חמוס לעבור מבית לבית מסיבה שהיא לא סיבה...

למעלה