חמוס חדש לבית

aviya1one

New member
חמוס חדש לבית

היי,
לפני כארבע שנים החלטתי שאני קונה חמוס..ואחרי הרבה הכנות מצאתי מגדל פרטי..קניתי ממנו חמוס די צעיר (הגיל המדויק לא ידוע לי) החמוס כמובן (שענה לשם צ'יפס) חי כמו מלך...כלוב מפואר משחקים ומלא תעסוקה..הבעיה היחידה הייתה שהתנהג כמו פרא..נשך אותי ואת השותף שלי..עד שהגעתי לבית חולים לזריקות...ואחרי הרבה התלבטויות השותף שלי מצא חברים שמעוניינים בו..ומסרנו אותו..היום אני ממש אשמח לחוויה מתקנת עם החמוסים..הווטרינר של החתולים שלי מנוסה וכתב המון מאמרים בנושא (עמיר מאורר) אז החלטתי שאני מוכנה נפשית (ופיזית)..השאלה היחידה שלי (מכיוון שבטיפול עצמו אני כבר התנסתי) זה איך להימנע מחמוס פרא שכזה..ואם יצא והחמוס מופרע-איך לגרום לו להתלטף ולהירגע?..כמובן שאתייעץ עם הווטרינר קודם..אבל אשמח לעצות :)

Snufkin Snuki

New member
מה שעובד אצלי

הרעיון הוא להרגיל אותם לליטופים מגיל מאוד צעיר.
כשחמוס על הידיים והוא נושך ואז אנחנו מורידים אותו אנחנו מלמדים אותו שאם הוא ינשך, הוא יירד. אסור לוותר בנושא הזה.
בכלל זה יותר דברים שאסור לעשות מאשר שמותר או אפשר.
רוב החמוסים לאחר גיל ההתבגרות וסירוס\עיקור נרגעים לבד כל עוד הם רגילים למגע שלנו ולליטופים. תחשבי שהדרך בה הם לומדים הכי טוב זה פשוט התנסות, ומה שהולך להם, זה מה שהם לומדים.
אפשר גם לעשות סקראף (החזקה בעורף) כשחמוס נושך חזק ולהגיד לו "לא" מאוד תקיף, ולהרחיק אותו ממך. אם הוא חוזר לפעם שניה, אז שוב סקראף + לא + לשים אותו בכלוב ריק בלי צעצועים או שמיכות. בזמן השהייה בכלוב להתעלם ממנו ולא לתת לו תשומת לב מיותרת. לאחר כחמש דקות אפשר לשחרר ושוב... רק כשהוא רגוע ולא מנסה לצאת בכח אחרת זה מה שהוא יילמד, שאם הוא מנסה מספיק בכח הוא יצליח.

וכן, זה סוג של מלחמת התשה, צריך לדעת למה נכנסים...
זה לא פשוט ולעיתים מעייף ומתסכל אבל זה שווה כל רגע כשהם לומדים ומחזירים לנו את האהבה שלהם...

החמוסה שלי נשכנית מטבעה אם כי אני עדיין מקווה שהיא תשתנה (עדיין גורה). מה שכן בזכות הסקראפים והכלוב היא למדה לא לנשוך מאוד חזק אלא רק בתור משחק... ועם זה אני מוכן לחיות...

למישהו יש עוד רעיונות?

WTR

New member
בהמשך למה שנאמר מעליי

חשוב לבדוק מה הרקע של החמוס, מהיכן הוא מגיע אלייך
האם גדל בחנות? אם כן סיכוי גבוה שיהיה נשכן (בגלל שלא מחנכים אותו ורק מציקים לו בליטופים כל היום)
האם גדל אצל מגדל? בבית של מישהו? ואם כן, באילו תנאים?
בכלוב? האם הכלוב מרווח מספיק? האם הוציאו אותו מספיק פעמים ביום לשחרר אנרגיות?
ומה הבעלים מספרים עליו?
את ל א צריכה להתחייב בטלפון לשום דבר, תרמי טלפון למגדל/ת ותשאלי אם אפשר לבוא לראות
כשאת שם, תחזיקי על הידיים את החמוס שאותו את מעוניינת לקחת, תראי איך הוא מתנהג איתך, איך הוא עם הבעלים הנוכחיים שלו
מספיק 20-30 דקות כדי להבין את האופי

גורים לרוב יהיו נשכניים אבל זה מתוך משחק (בדיוק כמו שגורי חתולים וכלבים נושכים)
וצריך ללמד אותו גבולות כמו שכתבו מעליי
אבל אם הם גדלו בסביבה טובה, שבה התייחסו אליהם והם לא היו כל הזמן בכלוב, אז לא צריך להיות איזשהי התנהגות איומה חריגה...

בקשר להרמה בעורף שציינו מעליי, חשוב לעשות זאת נכון כדי לא להכאיב לחמוס ולהזהר גם שלא להפיל אותו במצב הזה
אבל זה כבר שלב מתקדם יותר, אם תרצי- אפרט על כך בהמשך

את מוזמנת לעשות חיפוש על הכינוי שלי ועל ונוס, לקחתי אותה בגיל חצי שנה (=מאוחר יחסית, והאופי כבר די מעוצב) ממגדל שהחזיק אותה עם עוד חמישה חמוס בכלוב ארנבים קטן
נתן להם להוציא אנרגיה רק באמבטיה, שעה ביום!!!!
אז כמובן שידעתי (לפחות חשבתי כך) למה אני נכנסת והייתי קוראת לה שטן בהתחלה... זה היה נוראי
אבל הגענו להבנה ונעזרתי בהרבה חברים שהכרתי כאן, והיא גדלה להיות חמוסה מקסימה שעדיין אוהבת לתת ביסים מדי פעם אבל למדנו להסתדר יחד והיא אפילו למדה לנשק בלי לתת ביס בשפתיים

zivit1123

New member
לשאלתך...

אני חושבת שאת חייבת להסתכל בשגר של חמוסים ולראות מי הכי פחות אגרסיבי, אותו תקחי. בדרך כלל הם היותר קלים לשינוי ולשיפור.
אני גם חושבת, כמו שאר המכותבים כאן, שיש להשקיע הרבה בליטוף החמוס ובזמן משותף איתו. כאשר יש נשיכה חזקה מידי או כשאת מרגישה שהנשיכה מתחילה להיות חזקה מידי תשחררי אותו מהיד ובתקיפות להגיד "לא"! אפשר גם את התפיסה העורפית כמו שציינו כבר קודם לכן וזה כאשר הנשיכה חוזרת על עצמה יותר מפעמיים. אני מניחה, שבגלל שכבר יש לך ניסיון בנשיכות, החשש בהתחלה עלול לגרום לך לסגת, אבל אל תפגיני את החשש שלך כלפי החמוס כי כמו כל בעל חיים אחר הם קולטים את החשש הזה מלגעת בהם שוב. תגשי עם הרבה בטחון ונחרצות. אני מניחה שזה תהליך אבל תשתדלי להראות לו כמו שאומרים "מי הבוס". הם מבינים מאוד מהר.
בהצלחה

למעלה