חמוסה מיוחמת???

tupsh

New member
חמוסה מיוחמת???

שלום, יש לי שני חמוסים בני חמישה חודשים.
"ירדו" לזכר לפני בערך חודש ה"קטנים" כשהייתי אצל וטרינר הוא אמר שהוא ממליץ לסרס רק אחרי שאנחנו מעקרים את הנקבה ונתן לנו סימנים לחפש אצלה למתי לבוא לעיקור.
בגלל שהיא ממש ממש קטנה יחסית הוא אמר שנבוא משהוא כמו עוד חודש וחצי (זה היה לפני חודש התור הוא לעוד שבועיים).
בבוקר כשבאתי להוציא אותה מהכלוב היא הייתה פועה בצוואר ועצבנית, לא היה דימום או נפיחות באזור איבר המין. בצהריים אני שומעת אותה צועקת (משהו שמאוד נדיר כי היא יותר דומננטית ממנו) והוא מעליה.
אני רוצה לציין שאינני מעוניינת החמוסים לצורכי הרבייה, עכשיו הוטרינר סגור ואין לי עם מי להתייעץ, מה אתן אומרות?

WTR

New member
יכול להיות שהם סתם רבים

לא הבנתי, למה ההמלצה לסרס אחרי שהיא תעוקר? מה הקשר בין השניים?

האם איבר המין שלה נפוח? האם היא יותר עצבנית מהרגיל?
לשמחתי אין לי ניסיון עם חמוסות מיוחמות אבל אלו חלק מהסימנים...

zivit1123

New member
מתוך ניסיון עם חמוסים בייחום....

קחי את הזכר לסרוס יחד עם הנקבה. רוב הסיכויים שהוא מנסה להזדווג איתה כי הוא כבר בשל להזדווגות והניסיונות להזדווג איתה יגרמו לה להיות מיוחמת מהר מאוד - לדעתי אל תחכי לעוד שבועיים. תדברי עם הוטרינר כמה שיותר מהר. בהצלחה!

tupsh

New member
היינו אצל וטרינר

היא לא הייתה מיוחמת, הזכר מסתם לא ברור למה קפץ עליה.
אבל שניהםהאחרי סירוס ועיקור לזכר זה לא הזיז התעורר וישר רצה לשחק לנקבה לקח עוד רבע שעה אבל שניהם חזרו להיות שובבים.
יש לי רק שאלה הנקבה קטנה יחסית לנקבות חמוסות אחרות, והיא רזה יחסית (הם מקבלים אוכל לא גורי חתולים לא זוכרת את הסוג אבלזה מתאים מבחינת ה% לחמוסים) לדאוג?

WTR

New member
יש נקבות קטנות יותר ופחות

אם המשקל שלה תקין לעומת גודלה אז אין מה לדאוג

zivit1123

New member
אני יודעת שיכול להיות שיהיו מתנגדים .....

למה שאני אומרת אבל תעשירי להם את המזון. אני לקוץ נתתי ללקק עד גיל שנה גבינה מועשרת בסידן, אחר כך הוספתי ביצה רכה, ביצה קשה מפוררת, ירקות - מלפפון, פלפל, גזר מגורר. תפוח, אגס, ענבים. את כל אלה חתכתי לחתיכות קטנטנות ועירבבתי כמו סלט. גם נתתי לו תקופה קצרה חזה שניצל עוף/הודו לא מבושל חתוך דק וקטן,ומעט בשר טחון. בסופו של דבר הוא החליט מה הוא אוהב מכל הדברים והיו לו העדפות משלו לירקות, פירות וכו'. אבל החשוב ביותר זה שהוא העלה במשקל בצורה טובה והוא נחשב לחמוס גדול.... מאלה שיכולים לתרום דם לאחרים שזה מראה גם על הבריאות שלו. פייבל יותר בררנית והיא לא אוכלת הרבה דברים וגם היא יותר קטנה בגודל שלה אבל סה"כ אם את רואה פרווה נקייה וחלקה והמשקל אולי יעלה בקצת אז כבר יהיה שיפור. יכול להיות שהמשקל לא יעלה מיד אבל תראי איך היא מתמודדת עם התוספים שאת מביאה לה אולי זה יעזור. בכל מקרה קחי בחשבון שהנקבות יחסית לזכרים יותר קטנות.

WTR

New member
אין צורך להעשיר את האוכל

אם החמוסה במשקל תקין ואם האוכל הקבוע שלה איכותי מספיק.
tupsh - איזה אוכל הם אוכלים?

לגבי המזונות שציינת ספציפית... זה בסדר לפנק חמוס בגבינה וירקות אבל לא יותר מכפית ביום של גבינה וביצה לא יותר מאחת לשבוע
לגבי ענבים ספציפית - אני אישית לא נותנת יותר ענבים וצימוקים אחרי שהתגלה שאצל כלבים הם יכולים לגרות לאי ספיקת כליות ולמוות
נכון שחמוס זה לא כלב, אבל אנחנו עשרות שנים אחורה במדע בכל הנוגע לחמוסים (לעומת כלבתולים) ואי אפשר לדעת אף פעם.... אז אני מעדיפה לא לקחת סיכון

tupsh

New member
תודה

האוכל עכשיו בקופסאמפלסטיק (יש לי עוד חיות וזה הדרך היחידה שאני מצליחה שהכלבה לא תוכל להם את כול האוכל) אבל זה אחד מסוגי המזון שהמליצו פה כשחקרתי את הנושא לפני שלקחנו חמוסים.
לגבי המשקל לפי הוטרינר היא במשקל תקין אבליעשה רק טוב עם תשמין, קנינו ה קופסאות שימורים לגורי חתולים (לה ולכלבה שגם צריכה להשמין) מקווה שזה יעזור.
שאלה נוספת האם יש משמעות להיררכיה שלהם ולמיקום השינה? טחינה (הנקבה) לא נותנת בשום פנים ואופן לאח שלה לישון על הנדנדה והוא הרבה יורתגדול ממנה (בעך פי 4)

WTR

New member
לא רק מקומות שינה... גם עוד הרבה דברים

אחרים
בד"כ הנקבות שולטות על הזכרים. כמו עם בני אדם

חמוסה מיוחמת

חמוס זכר מומלץ מאוד לסרס בגיל 5 חודשים בכדי להפחית את הריח שרבים חושבים שהוא ריח חזק ולא נעים הנודף מחמוסים. בנוסף סרוס חמוס מפחית את האגרסיביות שלו והנטייה לנשוך, את הנטייה לסמן את הטריטוריה שלו בשתן במקומות שונים בבית וכמובן מפחית בעיות רפואיות כגון בעיות בפרוסטטה ומקטין מאוד את הסיכון לקבל גידול סרטני באשכים.
בחמוסה לעומת זאת, חובה אבל חובה!!! לעקר.
חמוסה לא מעוקרת - רמת הורמון הפרוגסטרון שלה עולה לרמה שהופכת לטוקסית וגורמ לאנמיה קשה מאוד ולמוות.
בטבע חמוס מיוחמת מתעברת תוך זמן קצר ורמת ההורמון יורת לרמה בסיסית. בשבי זה לא קורה ולכן חובה! לעקר חמוסות כבר מגיל 5 חודשים

למעלה