חמדה הסרט ... תהיות

שי12346

Well-known member
בסך הכל סרט נחמד
אך די צרם לי התחושה שהסרט שיקף סוג של יחס סלחני לארוע שבו אישה כבת חמישים מקיימת יחסים עם נער בן 17.
ארוע שנסגר עם סטירה מאימו של הילד. נכון הילד כבר בן 22 אך עדיין זה ההתייחסות היחידה.
אני תוהה מדוע אין שיוויון כאן בארץ ביחס לבעילת קטין לעומת קטינה?
מסתבר שעדיין הדרך עוד ארוכה ויש הרבה לחנך והטמיע מאותם זמנים שנכתב השיר הידוע ״ לו היית פחות המורה שלי ״ ........

in bal1

Well-known member
בסך הכל סרט נחמד
אך די צרם לי התחושה שהסרט שיקף סוג של יחס סלחני לארוע שבו אישה כבת חמישים מקיימת יחסים עם נער בן 17.
ארוע שנסגר עם סטירה מאימו של הילד. נכון הילד כבר בן 22 אך עדיין זה ההתייחסות היחידה.
מסתבר שעדיין הדרך עוד ארוכה ויש הרבה לחנך והטמיע מאותם זמנים שנכתב השיר הידוע ״ לו היית פחות המורה שלי ״ ........
אם זה היה הפוך מזמן כבר היו עוצרים את הגבר. וזה גם אחד הדברים שקשים לי במדינה שלנו.

Yakir4179

Well-known member
אם זה היה הפוך מזמן כבר היו עוצרים את הגבר. וזה גם אחד הדברים שקשים לי במדינה שלנו.
הפגוגרס השתלט על המדינה , שמאל קיצוני ופמינזים רידקלי לכן אני אוהב את טלי גוטליב שאומרת את האמת גם סמטוריף ובן גביר, מפחיד כאן להיות בשיא המיניות אפילו במסיבת סקס, אתה לא יודע מאיפה יתהפכו עלייך כאן, הכול נוטה לטובת האישה, ככה שהגבר מסכן בזמן גירושים או בגידה או שהילדים לא שלו

יעיש התימני

Well-known member
הפגוגרס השתלט על המדינה , שמאל קיצוני ופמינזים רידקלי לכן אני אוהב את טלי גוטליב שאומרת את האמת גם סמטוריף ובן גביר, מפחיד כאן להיות בשיא המיניות אפילו במסיבת סקס, אתה לא יודע מאיפה יתהפכו עלייך כאן, הכול נוטה לטובת האישה, ככה שהגבר מסכן בזמן גירושים או בגידה או שהילדים לא שלו
סלח לההערה שלי -
גוטליב נתבעת בבית משפט על שקרים שהיא מפיצה.
סמוטריצ ובנגביר - חסרי כל קשר למציאות. הם ניזונו יותר מדיי נספרות ה"היכלחות" ומכתבי יעקב פרנק או הבעש"ט.

Yakir4179

Well-known member
אם ניקח בחור צעיר ואישה בוגרת ממוצעת חמודה, והם גרים יחדיו או נמצאים בחדר או בטיול ויש קליק וכימיה , אז סביר שיהיה סוג של משיכה , היא תהיה יותר עצורה בגלל הנורמות החברתיות , והלו בחור יפה יש לי ילדים בגילך ונכדים אולי , ככה היה לי עם בוגרות במקום להנות עם גבר צעיר, הכניסו לי את המשפוחה שלהם כאילו שאני הולך להכיר אותם ולסעוד איתם בשישי

יעיש התימני

Well-known member
אם ניקח בחור צעיר ואישה בוגרת ממוצעת חמודה, והם גרים יחדיו או נמצאים בחדר או בטיול ויש קליק וכימיה , אז סביר שיהיה סוג של משיכה , היא תהיה יותר עצורה בגלל הנורמות החברתיות , והלו בחור יפה יש לי ילדים בגילך ונכדים אולי , ככה היה לי עם בוגרות במקום להנות עם גבר צעיר, הכניסו לי את המשפוחה שלהם כאילו שאני הולך להכיר אותם ולסעוד איתם בשישי
לא צפית בסרט. מתברר שהיא היתה במצב קשה בו בן זוגה עבר ניתוח קשה ואיבד את יכולתו לקיים יחסי מין באמצעות חדירה.
הבחור כפי שאמרה לי היה צדיק תמים.
ודוק - אני שוכב על ספת מסאז' הנ"ל מעסה ונוגע ושום סקס לא קורה. ברגע שהוא יתחיל להיות מיני, זה ישנה את הצמונה.
בענין של אפי ודוד, הוא רצה לשכב עם המורה שלו למוזיקה. הוא היה בסביבות גיל "המותר" 17.5. לא תינוק ולא ילד, כפי שהוא מנסה למנפל אותה עכשיו.
עובדה, כששי מודיע לו חגיגית, שאם עוד פעם אחד יופיע בחייה, בוא יזיין ת' אמ-אמא שלו ויהרוג אותו. את זה הוא הבין, ה"ילד" האומלל.
יש בי התנגדות ליחסי מין בין מורים לתלמידים, אבל כשתלמיד שלי מסיים תיכון, והוא בן 17.5 ורוצה לשכב אתי, למה לא?! [לצערי על אף יופיי הרב, מעולם לא קרה. רב ההומואים שלימדתי היו אוחצ'ות בהתהוות. לא לי.]

יעיש התימני

Well-known member
בסך הכל סרט נחמד
אגב, אם זה היה גבר בן 50, מייד היה נכנס לכלא, לו הנער היה מתלונן.
מעבר לכך - "הוא גבר", וגבר מטבעו שואף לטמון ציפורו בקינים שונים, אז לכעוס עליו, באמת?! נהפוך הוא.

mיטלמן

Well-known member
אגב, אם זה היה גבר בן 50, מייד היה נכנס לכלא, לו הנער היה מתלונן.
מעבר לכך - "הוא גבר", וגבר מטבעו שואף לטמון ציפורו בקינים שונים, אז לכעוס עליו, באמת?! נהפוך הוא.
ואפרופו "ציפורו",

יעיש התימני

Well-known member
בסך הכל סרט נחמד
אני כותב אחרי שצפיתי בסרט עם בת זוגי וזוג חברים שלנו.
אני תוהה אם צפינו באותו סרט אותו הגדרת כסה"כ נחמד.
הענין של אפי עם דוד דהאן הוא סעיף בעלילה, אגב לא ממש מרכזי, והצגת אותו בצורה קצת מעוותת.
בשיחה האחרונה שלה עם דוד, לפני ש-ששי מאיים עליו, היא מגיעה אחרת לגמרי. היא אומרת לו את האמת בפנים, די קשה לו עם זה.
כאן זה נגמר.
הסרט מתעסק בסוגיות מורכבות אחרות - כמו יחסי אב-בן, מכור להימורים שברח מהארץ עם בנו, שאם בנו נפטרה, שהוריו מממנים את כל החובות שלהם.
גיבור הסרט, או האנטי-גיבור הוא ששי מפריפריה "לא קלאסית", מהמושבים הוותיקים, שמדבר עברית צחה וערבית שוטפת וחייו בפרק זמן קצר, של שבוע בערך, חנוכה..
החמדה כפי שהוא מסביר למתנחל בשיעור תורה היא סיבה לחיים.
פתיחת הסרט ממסגרת אותו בהקשר של אין אונות, תחושות אשמה קשות, הנכד יפה התואר, הזכרי לגמרי, שאולי מייצג את אותה חמדה שעברה ל-ששי בעקבות הניתוח שלו. כמובן שמי שרוצה יכול להרחיב לאלגוריה או לסמליות של התפרקות דור האבות, התפרקות תנועת המושבים מנכסיה, כששי מסמן את דור האבות, שנולד עם המדינה ועומרי, הנכד, את דור הבנים שנטש את המושב, אבל נשען במלוא כובדו על אביו.
הסרט מסתיים פעמיים:
במכונית בלילה ששי ואפי וההחלטה של ששי לא לוותר, ועומרי [במלעיל - יש כאן משחק מורכב על השפ הישראלי כלכך אך גם על השיר המפורסם של אום כולת'ום - אינתא עומרי, אתה חיי!] פוגש את חמדה במלרע בשדה התעופה.
אני ממש רוצה לציין לשבח את המשחק המופלא של ששון גבאי, בכיתי, פעמיים בסרט.
אסי לוי עושה תפקיד מעולה.
הקאסט לשם שינוי לא מורכב מדוגמניות ומדוגמנים, וכך אנחנו זוכים לתצוגות משחק עמוקות וטובות.
האם יש מסר לסרט?
זה סרט טרום ה- 7.10.23. הוא מנסה להציג ישדאליות נורמלית עד כמה שניתן, של ישראלים שחיים ברחבי ישראל ולא בבועה התלביבית. כלומר מהבחינה הזו זה סרט חברתי שמשרטט את המעמד הבינוני הישראלי העסוק בדאגותיו "הקטנות".
אפשר גם לשייכו לז'אנר - דרמת משפחה, סודות, יחסי אבות-בנים/בנות, התפרקות המוסד הפטריארכלי לגמרי, אולי אפילו גם בחברה הערבית.
ממליץ בכל פה.

למעלה