"חמאה"

"חמאה"

קורה גם לכם שאתם בתחילת ארוחה במסעדה, מעלים על סכין באיטיות מן הרך הרך הזה, הצהבהב, מורחים על לחם חמים וטרי, ו.....
מגע על הלשון מבטיח לכם שזה חיקוי זול לחמאה אמיתית? לעניות דעתי, מסעדה שחוסכת בחומר הבסיסי הזה- לא ראוייה לביקור נוסף. לפני זמן מה ישבתי עם בן זוגי ב"פינגווין" נהריה. מסעדה בת עשרות שנים (3 דורות), שאחת הכותבות פה היללה ושיבחה אותה. כשקרתה בפי התקרית המוזכרת, קראתי למי שהיה מנהל משמרת שם/מנהל. פתחתי ואמרתי כי נראה שמשתדלים להגיש בצורה נעימה, ורק המחסור בחמאה אמיתית פוגם באיכות, וחבל. באותו רגע הבחור (ייתכן שאפילו מנהל את המקום, כי היה בשנות השלושים לחייו, לא נער) הסמיק והאדים, ואמר לי: "זו חמאה, חמאה של תנובה". נשארתי מבואסת פעמיים. השנייה- משום שעשו ממני , חסרת חושי טעם. ניסיתי וטעמתי עוד פעמיים מהדבר המלאכותי, ואני משוכנעת שלא חמאה הושמה על שלולחני שם. אחרי הכל, בביתי אוכלת כל יום חמאה , ופעמים לא מעטות מתוצרת תנובה. בהזדמנות זו חייבת להזכיר געגוע לחמאה בנורמנדי
, עת שטיילנו שם. (* נכתב בהשראת המפלט האחרון של חליל).

ננה f

New member
נו ... אולי לא שמעת את המ...מ....

וזו היתה מ-חמאה -:) הנה עשיתי לך את זה שוב, בשלישית. את גם לא שומעת טוב..
מתסכל, אני מסכימה. אני מנסה לא להשוות לחמאה האירופית. יש בעיה בארץ חמה עם כמויות החמאה ששמים לנו באוכל. יש גם בעיה באיפסונה. במקום הנכון במקרר כדי שתשאר ב... מרקם הראוי. לקח לי במקרר שלי זמן עד שהבנתי שכל החבילות האחרות יהיו עמוק בפנים במקום הכי קר ורק זו שבשימוש תהיה על הדלת. אחרת הטעם מחמיץ. והמירקם מתחלק ואם חם מספיק ליותר מדי זמן (לא הרבה ,רק חצי יום) החמאה פשוט מתפרקת בקיץ שלנו.

ננה f

New member
בערך 3-4 לאפייה .

לא משתמשת במרגרינה. אז רק שמן או חמאה.

למעלה