חלק חסר

חלק חסר ../images/Emo4.gif

סיימתי את הפאזל הראשון שלי - ואני מכורה
הפאזל הוא של 1000 חתיכות, ומסתבר שהתחלתי עם אחד די קשה (הרבה צבעים דומים), אבל היה לי כ"כ להרכיב אותו, וכבר הזמנתי את הבא שלי אונליין. בכל מקרה, חסר לי חלק אחד בפאזל. ממש מבאס לעבוד שעות על פאזל ובסוף לגלות שחסר חלק. לא יודעת לאן הוא נעלם לי, אבל חיפשתי בכל החדר והוא איננו. מה עושים? אני רוצה למסגר את הפאזל אבל מתבאסת מהחלק החסר. יש איזשהו פתרון? אולי לשים מתחת קרטון בצבע של החלק החסר? והנה אני משוויצה עם תמונה של הפאזל הגמור. מצעטרת שהיא קצת כהה - היה לי קשה לצלם עם פלאש בגלל שהוא השתקף לי בפאזל

אופס, תיקון טעות בהודעה הראשונה

בשורה הראשונה התכוונתי לכתוב שהיה לי כ"כ כיף להרכיב אותו. הנה תמונה של החלק החסר

מממאיה35

New member
החתיכה החסרה..

היו פה המון שאלות על זה בעבר וגם תשובות. בגדול, את יכולה להכין את החלק הזה מהקופסא - לגזור מהתמונה של הקופסא בדיוק את הצורה של החלק ולהרכיב אותו בפאזל. והפאזל באמת נראה קשה, כל הכבוד!

Silly LoveSong

New member
יש לך מדריך ../images/Emo3.gif

במאמרי הפורום - ישנו מדריך שיעזור לך להתמודד עם האובדן של החתיכה החסרה. מקווה שהוא יעזור. ^_^

אני גם יודעת ש...

בחלק מחברות הפאזלים אפשר להזמין (חינם) את החתיכה החסרה. לדוגמא, באדוקה... הבעיה שנראה לי שמדובר במשלוח מחו"ל אז אין לי מושג אם תהיה כרוכה פה עלות בדמי המשלוח, אבל שווה לבדוק! וסחטיין על ההרכבה

תודה לכולם על התשובות

אני בהחלט אציץ במאמרים של הפורום. לגבי משלוח של החתיכה - אני גרה בארה"ב, כך שמבחינת משלוח לא צריכה להיות בעיה. אני פשוט לא יודעת מה הפרוצדורה ואם כדאי לי בכלל להתחיל עם הבלגן הזה. נראה לי שאני באמת אגזור את החלק מהקרטון. זה רעיון מעולה
שוב תודה, ושמחה להצטרף לפורום הזה

mgos0911

New member
חלק חסר - פתרון הייטק וזול

שלום. רעיון אפשרי - ניתן לסרוק למחשב את התמונה (הקופסא של הפאזל) תוך נסיון למקד את הסריקה על האיזור שבו יש את החלק חסר (PRESCAN). ככל שיש יותר חלקים בפאזל רצוי לסרוק ברזולוציה גבוהה יותר (DPI 1:200 למשל) כעת בעזרת תוכנה לעריכת תמונה (לא חייבם PHOTOSHOP) ניתן בקלות להגדיר מה האיזור נידרש , להגדיל / להקטין (כולל שינוי רזולוציה) ולבצע התאמה בהצגה של 1:1 לאיזור ולגודל הנידרש יחסית לפאזל. שומרים את התמונה על דיסקט /שולחים דרך האינטרנט לפיתוח - עלות כ 0.8 ש"ח. עם התמונה בודקים ומתאימים לאיזור החסר בפאזל , מציירים את הקוים לחיתוך (מרכיבים את הפאזל כאשר התמונה מתחת ומסמנים. מדביקים על קרטון חיתוך למתן הצורה וזהו... אומנם תאורטי (החלק של ההדבקה והחיתוך) אך כל השאר בוצע בנסיבות אחרות.. בהצלחה.. מיכאל

למעלה