חלקת דלועים (שמש)

drorjs

New member
חלקת דלועים (שמש)

רבותיי המלומדים. בימים אלו אני שוקד על פיתוח רציני של הצד האחורי של הקרוון שעד עתה הוזנח. שתלתי מספר שתילים (צ'סטרום,זיתים,אבלייה ועוד) ואני מכשיר חלקה לא רחבה אבל ארוכה מאוד יחסית (בשאיפה לאורך כל הקרוון) שאמורה לשמש בקיץ לגידול דלועים (קישואים,אבטיחים,מלונים וכו')השאלה היא אם אפשרי הדבר מבחינת מספיק אור שמש.צרפתי ציור שמתאר את העניין. הקרוונים הם בגובה 2.5 מטר ואורך 11 מטר אם זה משנה. החלקה האמורה היא הפס החום והעיגולים מאחוריה הם השתילים החדשים.אז מה דעתכם תהיה בעייה של אור שמש? עד כמה? ומה אולי כדאי לגדל שם במקום דלועים?

רוּפֵן

New member
שמש ודלועים

בקיץ, השמש גבוהה בשמים, על כן, יגיע מספיק אור ושמש אל הדלועים שתשתול שם. 7 שתילים לאורך של 11 מטר, נותן מירווח מחייה של כ 1.5 מטר לכל צמח וזה מתאים לאבטיחים ומלונים אך לא כל כך ל'דלעת' שיכולה לכסות את השטח הזה, לבדה.. ואני מתכוון לצמח אחד.. מזרע אחד ! היתרון בדלעת (כן, אני ממליץ מאוד !) הוא בכך שניתן להזרים לצמח 'מים אפורים', והוא יסתדר איתם בקלות ובהנאה וגם יטייב את האדמה וינקה אותה מרעלים מוסתרים. אגב, לדלעת לא תהיה כל בעייה עם שמש, היא מטפסת חופשי ולא תתבייש לכסות לך את הקראוון ולגדל דלעות על הגג. כך שתוכל לזרוע דלעת באחת הקצוות של החלקה האחורית הזו, צמוד לקראוון ולכוון את צמח הדלעת לטפס על הקראוון, ע"י כל אמצעי מאחז שיהיה שם - חבלים, רשת הדלייה, מוטות וכו' זכור, שעם תנאים טובים, יכול צמח אחד לגדל לך אספקת דלעות לשנה שלמה ! גידלתי בעבר, צמח אחד (מזרע אחד), לצורך הכשרה ראשונית של האדמה.. גדלו 19 דלעות עם משקל ממוצע של 40 ק"ג ! במידה ואתה זורע מלונים ואבטיחים, זרע אותם במרחקים של 1 מטר האחד מהשני ובדרוג - כלומר ב 2 שורות מדורגות כשבין הרווחים של האבטיחים, גדלים המלונים. גם האבטיחים והמלונים, ישמחו ויסתדרו עם מים אפורים (מהמקלחת / מטבח. כנ"ל לגבי קישואים מסוגים שונים, ישמחו לטפס לגובה על כל 'רשת הדלייה' או כל מתקן שתכין להם. כך תרוויח הרבה שטח, כי רוב הגידול יהיה לגובה. בהצלחה,

drorjs

New member
אפרופו רופן...

אותם 7 שתילים שמסומנים הם עצים ושיחים שחלק מהם כבר שתלתי... המגמה שלי היא גיוון של דלועים שיתפשטו על כל השטח הקצת מכוער שבין אותם שתילים לשביל המעבר בין הקרוונים. כלומר גם כיסוי ירוק וגם פירות "שווים".לפי מה שאתה אומר אז כנראה יהיה לי צמח אחד מכל אחד.. כי כל אחד מהם יכול לכסות הרבה. עוד שאלה לי אליך רופן ,איך אמרת שגורמים לבטטה להבחיל?

רוּפֵן

New member
אוופס.. סליחה..

אם כך, אז ממש לא 'דלעת'..! היא תגמור על העצים..! לגבי הבטטה - אור וחום בקור הן בתרדמה ובחום מתעוררות אור כדי להתחיל בהליך ההטמעה - ואז ה'נבטים' ירוקים ולא 'לבנבנים' רצוי לשתול את הפקעות לאחר שהוציאו כבר עיניים/נבטים - כך הגדילה תהיה יותר מהירה. לשתול בעומק כשמעל לחלק הכי גבוה, יש כ 2-3 ס"מ של אדמה. רצוי שהאדמה תהיה מדושנת. פברואר זה קצת מוקדם בשבילן, עדיף לחכות לאפריל, כי הבטטות לא אוהבות שינויים קיצוניים בטמפרטורות, בין יום ללילה וכו' שלא כמו תפוחי אדמה, בטטות אפשר להרבות מייחורים. ענף עם 5 עיניים ויותר, תוקעים באדמה והוא נקלט. זרור הבחלה כללי - לתפוחי אדמה, אבוקדו וכו', להכניס לשקית ניילון אטומה יחד עם בננה או תפוח. שספגו כבר מספיק גז אתילן. דרך אגב, כדי לעצור הבחלה מהירה או כדי לשמור על תפוחי אדמה שלא 'יוציאו עיניים' במזווה - אז לשמור על חושך ו...לפזר לידם ענפים ועלים של נענע.

dusa

New member
נשמעכ מגניב הדלעת מאיפה אני משיגה

זרע אחד של דלעת? האם מהדלעת בסופר זה מספיק? האם לזרוע קודם בעציץ ואז להעביר לגינה? יש אצלנו מבנה של חניה שהוא בלוקים וחשבתי לכסות אותו במטפס כלשהו (חשבתי על פסיפלורה אבל עניין הדלעת נשמע אחלה) מה שכן, יש עליו רב היום צל מעץ הברוש, האם זה בסדר?

רוּפֵן

New member
זרעים של דלעת, כן, מהדלעת שבסופר...

היא זקוקה לשמש מלאה... ואם לא תתני לה, אז היא תחפש שמש ותטפס על כל דבר כדי לקבל שמש, ואז.. תהייה לך דלעת של 30 ק"ג תלוייה מעל הראש, וזה ממש לא נעים... אצלי היא טיפסה לקומה שנייה, לחדר שינה.. וכל פעם כשהייתי יוצא לגינה, היו מעלי 4 דלעות של 20 ק"ג כל אחת.. תלויות ומתנדנדות.. עד שנשברתי וניתקתי את הצמח מהקיר והורדתי אותו לאדמה.

למעלה