חלמאות או חלום ?

zhvart

New member
חלמאות או חלום ?

שלום לתושבים הנחמדים של מזכרת בתיה כשקוראים בהיסטוריה של ארץ ישראל רואים שתושבי מזכרת בתיה נקראא חלמאים. למה ? בגלל הנאיביות והפשטות של עובדי האדמה החרוצים וטובי הלב (פרוש שלי). כשאני נכנסת למושבה בשעה מאוחרת ורואה שומר משועממם בכניסה של רוטשילד שמכניס את כולם ללא בדיקה משום סוג... ומימין יש כניסה לנתיב השיירות ללא שומר ????? תוסיפו לזה שער נוסף שבו יש גם שומר עייף (בצדק) שפשוט מעלה ומוריד את השער, גם אם במקרה יהיו במכונית שודדים לא עלינו או שהידים בפוטנציאל.... אני מבינה שמזכרת בתיה עדיין יכולה להקרא - "חלם" מה קורה בכל זאת יש כאן תושבים נעורים ואינטלגנטים ? יש תשובה לשאלה הפשוטה - למה ? הרי אם למישהו מתחשק הוא פשוט יכול להכנס מנתיב השיירות וזהו. אז מה ? חג שמח ומלא שמחה זהבה

maria100

New member
עכשיו אני יודע מאין להיכנס ..שהיד..ושודד. ...

בפונטציאל ...תודה אפשר לקבל כתובות של בתים שכדאי ליפרוץ אליהם והבעלים לא בבית ובאיזה שעות כמה שיותר פרטים יעזרו . וכמו חן מקום ריכוז של אנשים לצורך פיגוע ....מהשודד השאיד .

maria100

New member
חלמאות וחלם זה גם להעלות אינפורמציה כזו ...

אפשר לדווח לגורמים הממונים ישירות בלי מחיאות כפיים ......לדעתי הצנועה .

havzitzi

New member
היא לא נתנה להם רעיונות

הם כבר יודעים את זה. הרי יש הרבה אנשים מהשטחים שבונים לנו את הבתים החדשים של המושבה. ואני לא חושבת שגנב /שודד /שהיד דווקא היום יחליט להיכנס לפורום של מזכרת בתיה בשביל " לקבל רעיונות חדשים".....

zhvart

New member
תודה

כתבתי על מנת לקבל תשובה עניינית, כתבתי להעיר את עיניכם. מאמינה שכל מי שיש עיניים רואה את מה שנעשה. אנו משלמים מיסים מגיע לנו תשובה לדבר הבאמת טיפשי שקורה. השומרים בפתח שתי הכניסות לא בודקים כלום ו- חברה' יש כניסה פתוחה לגמרי בלי שומר בנתיב השירות ??????? חג שמח !

havzitzi

New member
אני גם ראיתי את זה

אבל אין לי כוח "להילחם" במועצה בשביל להשיג את הסדר הנדרש. לפני שעברתי למזכרת בתיה שאלתי אנשים שגרים פה על הנושא של הפשיעה. והסבירו לי שבאים מבחוץ בשביל לגנוב, וכל גנב כבר מכיר את השטח ומהיכן להימלט, ולכן הוא גם לא נתפס. אני גרה כאן שלוש שנים,וגם משלמת אבטחה, והתושבים הותיקים אומרים שהפשיעה עלתה מאוד מאז שהתחילו לבנות את הבתים החדשים. אז גם משלמים על אבטחה וגם שום דבר לא השתנה. כשביקשתי מהמועצה מספר פעמים לראות את הסטטיסטיקות של הגניבות בשנים האחרונות, הם לא הביאו לי . וכששאלתי במשטרה , הם אמרו שאין שום שינוי... אז המועצה "מספרת" שהפשיעה ירדה, אבל בתכלס שום דבר לא השתנה. אז לוקחים לנו כסף בשביל לתחזק את השערים, ובשביל לשלם כסף לחברת אבטחה. ולא בשביל "להילחם בפשיעה".

AT18

New member
לידיעתכם, אחוזי הפשיעה והפריצה לבתים אכן ירדו

ובהרבה! נחסמו הרבה כניסות "פיראטיות" ומזכרת בתיה היא מהמובילות בהורדת הפשיעה בשנים האחרונות... העניין עם השער הוא באמת טיפשי... וגם אני כבר ראיתי את זה ושאלתי את עצמי מה קורה... אפשר לפנות למועצה באופן סדיר ולהתלונן על זה... וזו נראת לי דרך הרבה יותר טובה מאשר סתם לדון על זה בפורום...

havzitzi

New member
תקראי את מה שכבר כתבתי....

ואל תגיבי סתם... ואני אכתוב שוב תראי לי את הסטטיסטיקות ואז אני אאמין לך. ואני מבינה שלא פרצו לכם בזמן האחרון.... אלינו פרצו בסוף מאי בלילה כשהיינו בבית והיו עוד 4-6 פריצות ברחוב לידי וכולם היו בבית ישנים. וכשדיברתי עם השוטרת היא אמרה לי שבסופי שבוע במזכרת בתיה אלו מספר הפריצות. וכשדיברתי עם המוקד בשביל לשאול כמה פריצות יש היא לא רצתה לענות לי אז התקשרתי יותר מאוחר ודיברתי עם מישהי אחרת וגם אותה התגובה וגם שלחתי מייל ולא הגיבו למייל הזה בכלל. אז למי אני אאמין ? לשוטרת שלא שאלה שאלות למה אני שואלת ואמרה בתמימות את האמת. או למוקד שלא רצו לאמר לי מפני שהם מסתירים את האמת. אוי , איזה אנשים מעצבנים שמביעים דעה בלי שום ידע מוקדם, או ידע בכלל על הנושא המדובר....... אם תשיגי מהמוקד או מהמועצה את מספר הפריצות כל שבוע{מדוייק} ואני מהמשטרה ונתאם את זה בינינו. ואלו יהיו אותם המספרים, אז אני אאמין... אם תצליחי להשיג מהמוקד, אני מורידה בפנייך את הכובע....... אבל לא בעל פה.. ולא שיגידו לך ירד ממאה אחוז ל 60 אחוז. או משהו בסגנון הזה....

havzitzi

New member
ועוד כמה דברים

כבר פנינו למועצה בפניות האלו, ואנחנו מתלוננים בפורום כי לא הקשיבו במועצה. ודבר שני את בעצמך כותבת שהשער טיפשי , אז אם גנבו רכב ושומר נותן בכל זאת לכולם לצאת , אז איך הדברים השתנו? אז הגנב יוצא וצוחק לו מהכניסה הראשית.

shavitzadok

New member
גם אני מרגישה שהפשיעה ירדה

בעבר (ואני מדברת על לפני כחמש שנים) לא היה שבוע שלא היתה "פשיטה" של גנבי הרכבים על רחובות שלמים. והיום שקט. לא לכל דבר צריך מספרים וסטטיסטיקה - אנשים מרגישים אם פורצים אליהם/אל שכיניהם הביתה יותר או פחות. ייתכן שהמצב עדיין לא מספק אבל אי אפשר להגיד שאין שיפור.

havzitzi

New member
על גניבת רכבים לא שמעתי בכלל שיש

אבל על פריצות לבתים יש ועוד יש הרבה. ועל זה דיברתי. וצריך מספרים וסטטיסטיקות, כי הרי לפי זה יודעים אם הפשיעה ירדה או לא,. ושמעתי על הרבה פריצות לבתים, בשלוש שנים שאני גרה במזכרת בתיה יותר מ20 שנה שהייתי גרה בעיר. חחח ואנחנו מרגישים בכל הבניינים שלידי שפורצים יותר במיוחד למי שפרצו לו.

ביטחון בישוב

עד שלא יתקפו/ ירצחו פה מישהוא לא נתעורר? כולם צריכים לפנות,כל הזמן, בלחץ בילתי פוסק למועצה,למשטרה ,לתקשורת ולכל גורם אפשרי, רק אם הממונים על העניין יבינו שמהעניין הזה לא יהיה שקט עד שזה יטופל לא נוכל לחיות בשקט. ראיתי מקרוב איך זה טופל ברחובות , בשכונת מקוב, ע"י וועד אקטיטבי ולוחמני. בסוף המנגנון התקפל. אל תהיו אדישים, העקשנות, והצפה של פניות תכריח את מי שמוסמך לטפל בבעיה החמורה.

הי זהבה

בואי נעשה משהוא מאורגן בעניין, יש לי כמה כוונים בכוחינו להפסיק את התופעה. peleg@slimail/com

למעלה