חלימה על הקוטב (1)

charlila

New member
חלימה על הקוטב (1)

ראיתי את השמיים מעל לקוטב הצפוני, מלאים לויינים הטסים במהירות, והיתה שם מנהרה בשחקים דמויית צינור פלסטיק שקוף שחיברה בין הקטבים – אבל היתה ישרה – וחללית חלפה בתוכה במהירות הבזק – וום! ונעלמה. ואז ראיתי שיש עוד צינור כזה, ועוד צינור, מלא חלליות במרחקים קטנים קצובים. כשראיתי את זה לא התרשמתי כל כך, אבל אחר כך כשחשבתי על כך, חשבתי "נו, ברור שאני חיה בפאניקה כזו מן החור באוזון, עם כל הדברים האלה שכל אחד מהם יכול להתפוצץ כל רגע," ואז אמנם נכנסתי קצת לפאניקה. (הקטע הזה הוחש כצלול) היינו (מי זה?) באוטובוס, עם עוד אנשים, חיפשתי את איבן ואשתו שהתחמקו ממני – איבן הוא כרסתן חביב שניסה להתחיל אתי (במציאות) בשיטה המפגרת של העמדת פנים שאיזו כוכבית החזירה אותו אלי, ואמרתי לו בנימוס תקיף שלא התקשרתי אליו – אחר כך באיזה מצב שהתקשרתי אליו לצורך סידורים כלשהם אמרתי לו (בנוכחות אשתו ואחרים) "עכשיו כן התקשרתי אליך", והוא התבייש נורא. בחלום הם שמרו על קבוצת עוברים משוכפלים, ואלי נצמד ילד (ילדה? שיער ארוך) כבן 8 מקבוצת המשובטים שלהם, וכל הזמן טיפלתי בו. אמרתי למישהו (כשהם מאחורי פינת מסדרון, בטווח שמיעה) "לפחות יצא להם ממני בייביסיטר", וצחקנו. ואז אשתו אמרה מעבר לפינה: "תדעי לך שאנחנו שומעים כל מילה ושאת פוגעת בנו בצורה ממש (...). (החלום זיהה אותם בטית-בתים. והאישה – הגעתי למסקנה לאחר מחשבה רבה בערות – איננה אשתו המוכרת לי, שהיא נחמדה. הזו שבחלום היתה פוסטמה ואוייבת.) למישהו יש מושג מה ראיתי? חלימה על הקוטב (2) נסענו (מי? בתי היתה אתי, קטנה קצת מגילה האמיתי) לאיזה מקום די צפוני, שהיה ספק מחנה פועלים, ספק סקווט. גרנו בחדר עם מלא אנשים – לא זוכרת. עברתי ליד פועל כושי שרגלו נשברה, והוא ישב על גדר נמוכה וייבב, השתולל מכאבים, ולידו ישבו אנשים שלא יכלו לעזור לו בכלום. "החֵברה אמרה שתשלח רופא, ולא שולחת," אמרו לי. אני חושבת על אירועים קודמים של החלום (שעכשיו אינני זוכרת – מישהו בכיר שדיבר טלפונית עם ההנהלה על דברים אחרים ובדרך אגב אמר שמגיע עיתונאי, וזה מנע איזו עוולה שאחרת היתה מתבצעת דרך שגרה) ואומרת להם, "טוב, אנסה להתקשר אליהם ולהגיד שאני עתונאית שמגיעה עכשיו, אז הם ישלחו רופא." ואני הולכת להתקשר, אבל אז חושבת, לא – יכירו את קולי. יש שם בחורה אחת, בלונדינית, עם מבטא אנגלי, ואני מחליטה לפנות אליה שתעשה את השיחה במקומי. זמן ממושך אני אורבת לתשומת לבה, לבסוף פותחת בשיחה אתה, אבל מייד היא צריכה ללכת, ואני ממשיכה לחכות. אני במגורים, רואה מהחלון ירח כמו זה שהיה מצולם בעיתון בידיעה על ליקוי הירח הצפוי (שבת שעברה או משהו), ומישהו אומר "עכשיו לא תראו את השמש חמישה ימים, זה הלילה הצפוני". (הקטע הוחש כצלול.) "מה! הולנד נמצאת בחוג הלילה הצפוני"? אני אומרת (מסתבר שזה בהולנד, אם כי במחשבה מאוחרת – אולי במקום שהוא בשלטון הולנדי?) וחושבת (באופן מאוד לא אופייני לי בחיים): יה, אתקשר מייד להורי, לספר להם שראינו את הלילה הצפוני!
 

charlila

New member
הפועל נפצע ממטען במשקל טונות, בצורת

תיבה עומדת, שנפל מן החלל - זה מה שהם היו פורקים. כמה ימים אחרי החלום קראתי כתבה על פועלי הנמלים בארץ, שחיים בפחד ממטענים כאלה שעלולים ליפול עליהם מהמנופים. ולפני כן קראתי בעיתון על כושים שהובאו לארץ כמשרתים ולא מקבלים עזרה רפואית כשהם בצרות.
 

kung fu

New member
קראתי.

לא ממש הבנתי מה זה. חלום רגיל? חלום צלול? חלימה? אם חלימה, את מסתכלת בכפות הידיים שלך, ואת פשוט לא מתארת את זה בפירוט החלום בכתב?
 

charlila

New member
גם אני תוהה. התופעות בחלומותי מעורב

בות. את הקטע של הסתכלות בידיים נטשתי לפני שנים, ומעולם לא הגעתי לשימוש סדיר בו. לעומת זאת, החלום הראשון שבו הסתכלתי בידי (שחזיר אכל כמה מאצבעותיהן) וידעתי שזה חלום, היה בגיל שלוש. ואחרי זה די הרבה זמן הייתי מתעוררת מחלום בחלום אחר. ולרוב אם אני חופרת, מתברר לי שאני יודעת בזמן החלום שאני חולמת, אבל משתדלת להסתיר זאת מעצמי. (הפעם הראשונה שניסיתי למצוא את ידי התברר לי להפתעתי שגופי לא שם ואני צופה בחדר מגובה התקרה. בשנייה, לא הצלחתי לכופף את ראשי, ואז חשבתי - "אני יכולה לעמיד מולי ראי במקום זה." העמדתי ראי עם מסגרת נחושת יפה, הסתכלתי בידי, ואז יכולתי לכופף את ראשי, הסתכלתי בידי, בסצינה, בידי, והחלום נגמר) אני שואלת את עצמי מה ההבדל בין תצלול לחלימה. יש הבדל בכוונות ובאחריות; אבל טכנית, מה ההבדל? את יודעת להגיד?
 

kung fu

New member
מה הכוונה טכנית?

אוקיי, נראה אם הבנתי למה הכוונה ב"טכנית". מהנסיון שלי (נסיון בחלומות צלולים ובחלימה) הבדלים ששמתי אליהם לב: * בחלומות צלולים לא הסתכלתי בכפות הידיים (דבר הגורם לרעידה של גוף האנרגיה) * בחלומות צלולים התחושה היתה שונה. הייתי מודעת לכך שאני חולמת, אבל זרמתי כזה....עשיתי דברים נפלאים, אבל זה ריק. איך משהו מאחורי זה. (אני מנסה לתאר במילים...קצת קשה לי) * זה פשוט שונה. לא יודעת להסביר במילים. מקווה שהבנתי אותך. למה זנחת את ההתבוננות בידיים? יש סיבה?
 

charlila

New member
כשהתחלתי לחפש את ידי בחלום, (זה

היה בשנת תרפפ"ו בערך) בהתחלה זכרתי את זה רק בהירדמות ולא בחלום עצמו. אחרי זמן-מה, בעודי נכנסת לשינה, ראיתי במרכז שדה הראייה שלי כף יד שחורה גדולה, והבנתי שזו אזהרה לא להמשיך לחפש את ידי. אז "לא האמנתי בזה", אבל יצא שכל זאת נשמעתי לאזהרה. כעבור שנתיים,ראיתי כף יד לבנה קטנה בצד ימין של שדה הראייה, והבנתי שהאזהרה בוטלה. ואז, בחלום ארוך ודי בהיר, היה קטע שאני עושה מסז' לבן כיתתי לשעבר השוכב על מיטת טיפולים, ולצדו שכב גופו בגירסה מעוותת ומושחרת, ואז הסתכלתי בידי וחשבתי, "אה, אני חולמת, ואני צריכה להסתכל בידי, ואחר כך באיזה פרט במראות סביבי, ואחר כך שוב בידי." עשיתי הכל נכון, אלא שקצות אצבעותי התפוגגו לאנרגייה. כנראה נבהלתי מזה, לא יודעת. זה היה מתיש, וכאילו שאם לא אפסיק, אתפוגג כולי. והחלימה שלי נעה בזיגזגים, וכפי שתיארתי בחלום הנ"ל, פתאום יש קטע צלול (בתחושה), פתאום זה חוזר לעכור... כפי שסיפרתי, תפסתי את עצמי כמה פעמים מסתירה מעצמי שאני יודעת שזה חלום (חשיבה על העבר בחלומות הרבה פעמים מעלה לי עבר מפורט ומורכב של סדרת חלומות זו או אחרת, שבשאר הזמן אינני זוכרת כלל- אז בהיזכרי בהם ידעתי שהם חלומות ושאני חולמת). מניחה שמסוכן לי מדי להסתובב בגוף האנרגייה שלי, עם כל מי שמנסה לצוג אותי. אגב, ליזארד שאל בפורום למה הוא חש נפילה בחלימתו. אם אינני טועה, מאותה סיבה עצמה. "אין משהו מאחורי זה" - אם אני לא טועה, בתצלול אתה מנסה לבנות עולם דמיון, ואילו בחלימה אתה מנסה להגיע למקומות אמיתיים. מה דעתך?
 

kung fu

New member
תגובה ../images/Emo13.gif

אני לא זוכרת את זה במדוייק, אבל אם איני טועה אז גם כאני בהתחלה תירגלתי חלימה אז בהתחלה לא ראיתי את כפות הידיים שלי שלמות, או שאצבע אחת היתה גדולה יותר, והמשכתי להתאמן וזה הסתדר. רשמת: "אם אני לא טועה, בתצלול אתה מנסה לבנות עולם דמיון, ואילו בחלימה אתה מנסה להגיע למקומות אמיתיים. מה דעתך?" מסכימה!
 

charlila

New member
חיפוש מתקדם

הלילה ניסיתי שוב. הייתי עייפה והתחלתי לחלום מיד, אלא שכל נסיון להסתכל בידי החזיר אותי לגוף הפיסי, לערות. נזכרתי שעם הצטרפותי לפורום עברו עלי כך כמה לילות כמעט ללא שינה, ואמרתי – אחכה קצת, אנסה כשאהיה עמוק בחלום. מיד נרדמתי ושמעתי ילד צועק "אמא, את רוצה הזמנה?" ואז ראיתי, צלול מאוד, את נמר וזבובית, החתולים שלי, עומדים על מרצפות בדגם לא אחיד, פני האחד לזנב השני, בעיגול. חשבתי "ואו, עצם הכוונה למצוא את ידי מעלה את הצלילות", והחתולים נעלמו, משאירים אחריהם סימן על הרצפה, כמו רישום עיפרון רך, נתפס בקושי, כמו רישום הלטאות של אֶשֶר, שבו הן מומרות מרישום עיפרון ללטאות תלת ממדיות מלאות חיות, זוחלות במעגל, ולבסוף מומרות שוב לרישום. החלום זיהה את חתולַי כלטאות במקור (לטאות, כפי שציין דון חואן, מצטיינות בראייה) והכי מרגש, שי רוצה שאוזמן ליום הולדת שלו! (על כך לא אספר כאן יותר.)
 

kung fu

New member
מעניין. הממ מחכה לשמוע איך תרגישי

כשתמצאי את כפות ידייך, והן גם יהיו שלמות...
 

charlila

New member
אה, זה פסה

לאור הודעתך, בדקתי בריקוד, והריקוד טוען שמה ששם הרגשתי זה נכון: זה לא שטרם הגעתי לשלב - עברתי אותו בדרך עוקפת, כיוון שלמבוקשים כמוני עדיף לא לקחת את גוף האנרגייה למעבר במחסומים ("שבעת שערי החלימה" וה-250 שהוא מזכיר מאוחר יותר). זה מה שהראו לי חתולי - איך להיעלם, להתפזר לכל רוחות השמיים, ולהשאיר רק צלם ("אייקון") שבאמצעותו אפשר לחזור ולהתאסף. (פעולה שאני עושה כנראה עוד מלפני שהתחלתי לתרגל חלימה.) אבל מכיוון שאת לוחצת, אולי אבחר משהו אחר להתבונן בו מחלימה.דון-חואן אמר בזמנו לקרלוס שלא משנה במה הוא יבחר להסתכל, הידיים נוחות כי הן תמיד שם, "אבל מצדי אתה יכול להסתכל בדוקרן שלך" (שזה, אני מניחה, תרגום מסורבל לyour prick) אנסה את אייקון החתולים, ואם זה לא יילך, אחליף. סומכת על נמר וזבובית.
 

kung fu

New member
נכון. זה באמת לא משנה על מה מסתכלים

כל עוד את נותנת לעצמך הנחייה בעירות להסתכל על משהו...
 

L i z a r d

New member
בדיוק

החלימה היא אמיתית. חלום רגיל או מה שקורה בדרך כלל ב"צלול" דומה למצב של רוח שנעה בין העולמות... רואה וחווה כל מיני דימויים אבל לא ממש נמצאת. בחלימה הרוח מתגשמת לחומר ומתקבעת במקום מסוים, ועל כן היא אמיתית ובאותה מידה יותר מסוכנת. "ליזארד שאל בפורום למה הוא חש נפילה בחלימתו. אם אינני טועה, מאותה סיבה עצמה." לא זכורה לי השאלה הספיציפית הזו- באיזה הקשר שאלתי אותה? ומה היא הסיבה?
 

רשף כשף

New member
מעניין למה חשים נפילה באמת

שמעתי פעם הסבר שמצא חן בעיני- כשנופלים בחלום זהו המצב שהנשמה (או במקרה הזה, החולם עצמו) חוזרת לגוף הפיזי בפתאומיות, והרגשת הנפילה באה מכך שהנשמה (החולם) נופל במהירות אל תוך גופו מבלי להתכונן קודם. מה דעתכם?
 

charlila

New member
bysness before pleassur

ליזארד לא מוצאת את שאלתך בפורום - בפתיל של קונג פו על חלימה, שאלה המתייחסת להערתי על חלימתך - התשובה, שלא התכוונתי ל"נפילה בחלימה" כלשונה, אלא להודעתך (גם אותה חיפשתי ולא מצאתי – אולי היא בדפים רחוקים, חיפשתי עד 4) שבה סיפרת על חלימה שניטל ממנה הרטט, או ההתעלות, שהיית חש כרגיל, ונראה לי שהגורם לכך הוא שהתחלת להילחם ברצינות, ואינך יכול עוד להרשות לעצמך להיות ממש נוכח בסצינת החלימה, במו גוף האנרגייה שלך, פן יתפסו אותך אויבים, ועל כן אתה חולם ממצב תפזורת-אנרגייה, כמוני, שהוא ללא ספק פחות מהנה. מה לעשות! לפעמים bysness before pleassur (איזה באסה!)
 

loquado

New member
גם אני קראתי

וויתרתי באמצע - תחושה לא נעימה עולה מרוח התזזית. הדבר היחיד שמשך אותי להמשיך לקרוא עד לאמצע הוא כישרון הביטוי בכתב שלך -רוצה לומר : על מסילה אחרת בטח היית כותבת מפורסמת ...
 
למעלה