חלות לשבת

shokolate

New member
חלות לשבת

במתכון אמא שלי אמרה לי לשים קילו וחצי קמח, כמה כוסות קמח?

רותי410

New member
כוס קמח=140 גרם.

קילו קמח= 7 כוסות ושתי כפות. קילו וחצי= 10 ו-3/4 כוסות (הכוונה לכוסות מדידה שמקבילות בערך לכוס זכוכית רגילה לשתיית משקה חם. זאת עם הידית.)

shokolate

New member
טוב יש לי כוסות מדידה

אני הולכת להתחיל לעבוד זאת הפרשת חלה כיוון שאני בחודש תשיעי, בעז"ה לידה קלה בזמנה ובעיתה. תחזיקו לי אצבעות פעם ראשונה שאני מכינה בצק ועוד חלות

רותי410

New member
שתהיה לך לידה קלה ובשעה טובה

לך ולתינוקת (נדמה לי שזאת תינוקת?) גם אני נולדתי בדצמבר - ב-24 בחודש (נר ראשון של חנוכה). ואני לא אחזיק לך אצבעות (שזה הצלבה של האצבעות - כלומר סימן צלב), אלא אאחל לך מכל הלב שהחלות יצליחו לך. כל טוב, וחנוכה שמח

shokolate

New member
תודה רבה

לא ידעתי על עניין האצבעות, טוב לדעת. ותודה על האיחולים. אכן זאת בת חשבתי שיהיה נורא לנפות קילו וחצי אבל סיימתי תוך שתי דקות

יפית מן

New member
דג ברוטב פלפלים

גוון קל ומהיר לדג קרפיון או נשיכת הנילוס החומרים: 6 פרוסות דג קרפיון/נסיכת הנילוס 4-5 גמבו1 קופסא רסק עגבניות,100 גרם 11/2 כוס מים 2 כפות שמן 2כפות סוכר 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף אופן ההכנה אם בחרת בדג קרפיון-שטפי ונקי אותו. אם בחרת ב"נסיכת הנילוס" הסירי את העור והשהי אותו במעט מיץ לימון,ומלח לחצי שעה ע"מ להפיג את ריחו,שטפי היטב. חתכי את הגמבות לקוביות,הכניסי לסיר אם שאר החומרים מלבד הדגים. הרתיחי ,הוסיפי את הדגים,הביאי לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. את הקרפיון בשלי כשעה,את דג הנסיכה בשלי בין-40 ל35 דקות. שימי לב לקראת סוף הבישול שיש מספיק רוטב, אם חסר הוסיפי מים. -הדג מצוין בהקפאה -הגישי חם.

למעלה