חלוקת תפקידים...

m i t a l y

New member
חלוקת תפקידים...

בילדותכם, איך היתה חלוקת התפקידים בבית? האם היה מוטל עליכם איזשהו תפקיד שהוא רק שלכם? האם הוריכם ציפו מכם לעשות משהו מסוים? ואיך זה היום, ביניכם לבין ילדיכם/נכדיכם?

מי עושה מה ../images/Emo35.gif

בגלל הנסיבות (סבתא שגרה בבית וגם השתלטה עליו ועל דייריו) היתה בין הורי חלוקה מאוד שיוויונית. אמי עבדה הרבה יותר שעות (וגם הרוויחה הרבה יותר) ואבי עשה הרבה עבודות הקשורות לבית. עם זאת, הקשר עם הילדים היה כולו שמור לאמי. כחלק מן השתלטנות של סבתי היא שמרה לעצמה את כל התפקידים (כולל נקיון). אף אחד לא יכול היה לעשות את הדברים באותה שלמות, ועל כן היו כל האחרים פטורים. תפקידנו היה להיות תלמידים טובים וילדים צייתנים (וכך, למרבה ההפתעה, היינו). אצלנו בבית אנחנו שומרים על שוויון , ולמעשה על היפוך תפקידים מגדרי. בעלי אחראי על הבישולים ואני על סידורים, בנקים וכו'. אני שמחה לראות שמסורת זאת של שיוויון נשמרת ביתר שאת גם בבתיהם של הילדים שלי. לגבי ילדי ונכדי, אני משתדלת לא לפתח ציפיות, על מנת שלא אתאכזב. אנחנו עדין המארחים הראשיים, אלה הנותנים מתנות, עוזרים בכסף ובשמירה על הנכדים. נדמה לי שאת ה"תפקיד" הזה אימצו ילדי בשמחה רבה.

ashlaya

New member
תפקידים

טוב אצלנו אמא שלי לא נתנה לנו לעשות גלום ממש כלום במה שקשור לעזרה בבית לא לנו הילדים ולא לאבא שלי לדעתי זאת טעות איומה ילדיי לא עושים כלום - טוב מותר להם אחד בן שלוש וחצי השניה בת 9 חודשים בעצם הגדול אוסף צעצועים שלו ביחד איתי לעומת החצי שמוותר לו בכל מה שקשור לבית שלנו אני והחצי עושים הכל יחד כמה שאפשר שווה בשווה

אצלי בבית../images/Emo41.gif

במשך זמן מה עקבתי אחר הפורום והיום החלטתי גם להגיב בפעם הראשונה אז לגבי חלוקת התפקידם אצלינו בבית אמא עשתה הכל כולל הכל מלבד קניות שאבא ביצע בגלל זה כשהתחתנתי לא ידעתי לעשות כלום מלבד טיגון חביתה למזלי היתה לי חמות מדהימה ממנה למדתי לבשל להחזיק משק בית וגם לחנך ילדים לשיתוף.בעלי עושה כל מה שצריך מלבד בישול גם בלי שאבקש ממנו אצלי הילדים (בנים ובנות) סייעו לפי זמנם הפנוי ולמדו לבשל לנקות ובקיצור הכל היום יש להם בתים בהם יש שיוויון מוחלט הרבה פעמים גם באחריות שזה החשוב ביותר.

גלבועא

New member
בסגנון החינוך הפרוסי שקיבלתי

ברור שלכל אחד היה תפקיד במשק הבית. אבל אמא שלי אללה ירחמה היתה חכמה, אז היא גיוונה: ניקוי אבק, טאטוא, שפיכת הזבל ועבודות כלליות. כל שבוע אחד מאתנו עשה תפקיד אחר. אנחנו מאידך דרשנו מהילדים להקפיד שהאזורים הציבוריים יהיו מסודרים, לדאוג לנקיון חדרם.

בילדותי

2 הורי עבדו אבי היה עצמאי, ואחר כך שכיר, אמי עבדה במפעל המשכורת של אבי שימשה לצרכי הבית וכאשר עזבנו את הבית, היו תקופות שאמי לא עבדה מחוץ לבית, עד כמה שאני זוכרת אמי תמיד חסכה חלק מהכסף וכאשר בבית רצו לקנות משהו פתחו את החיסכון.(לפעמים כמה מאות שקלים לפעמים כמה אלפי שקלים) כיום בעלי פנסיונר (יצא לפנסיה מוקדמת) ומקבל קצבה ואני עובדת מחוץ לבית, אני חייבת לציין שבעלי לקח על עצמו את כל נושא הבית, ניקון הבית, מדיח הכלים, טיפול בגינה (הגדולה) ובישול באמצע השבוע. אני ממונה על הכביסה, על הבישול לשבת (בדרך כלל זה מחזיק מעמד עד יום שלישי רביעי) ואופה עוגות וכו'... אפילו את הניקיון הגדול "חלונות" בעלי מוריד מוציא לדשא ושוטף עם צינור.

pf26

New member
כרגע העוזרת ../images/Emo3.gif

מסדרת, מנקה, מכבסת, מגהצת... (עוזרת בתשלום, לא אני!!!) הילדים לצערי לא מסדרים/מסודרים, אבל הם מכניסים כלים למדיח, אוספים את החפצים שלהם ממרכז הבית ועורכים קניות יומיומיות. חוץ מזה, 3 הגדולים מסוגלים לארגן ארוחה למשפחה (והבנות גם אופות). הם גם עוזרים המון עם האח הקטן. כל השאר (מה נשאר?) מתחלק בין אישי לביני. מיטלי, עזרת לי המון עם השאלה הזו. הייתי בטוחה שאני מגדלת 3 טפילים גדולים וטפילון אחד קטן, ופתאום ראיתי שהם בעצם עושים הרבה יותר מרוב החברים שלהם. תודה

אצלי

שני הורי עבדו מחוץ לבית - אבל אימי תמיד עשתה את כל עבודות הבית שזה כולל בישול, כביסות, כלים ומה לא? הסגנון הזה אף פעם לא התאים לי לכן חיפשתי (ומצאתי) גבר לחיים שישתתף יחד אתי במטלות הבית. ואילו אחי שאב מאורח החיים בו גדלנו את הרעיון שהאשה צריכה לעשות הכל הכל הכל ולכן מצא לו את זוגתו שעושה כך. (שהיא , אגב גדלה בבית דומה לשלנו - כי גם אמה עשתה את כל עבודות הבית, אבל היא משום מה חושבת שהכי טוב שהאשה מנקה לבד ושהגבר לא יפריע לה לנקות כמו שצריך).

למעלה