חלוקת תפקידים

מירבb

New member
חלוקת תפקידים

אני באמת מנסה להבין אם התפיסה שלי לזוגיות היא נכונה או שאני חיה בסרט כלשהו.

קצת רקע: אני ובעלי בני 35, הבאנו ילד אחרי רצון גדול מאוד וטיפולי פוריות.
לבעלי יש נטייה "למחסן" הכוונה היא להפוך כל חלל למחסן של חפצים, בין אם זה חדרים או על השולחן בסלון או אפילו על המקרר (!). הוא לא עושה את זה מאוד במודע נראה לי, פשוט דוחף דברים איפה שנראה לו כי כנראה אין לו כוח לארגן.
הייתי מנסה כל הזמן לשדרג ולשפר ולגרום למראה יפה יותר של הבית וכמובן דיברתי איתו על זה.
הכל טוב ויפה, עד שהגעתי למצב של דיכאון אחרי לידה (סיפור ארוך, היה לי הריון קשה מאוד) וחוץ מלטפל בתינוק 24/7 לא ממש תפקדתי, הזנחתי את עצמי כמעט לגמרי לטובת התינוק.
והבית... איך להגיד את זה בעדינות, לא היה בדיוק במצב מלבב.
הצעתי לבעלי שנביא מנקה, הוא אמר שהוא יחפש מישהו כי הוא רוצה המלצות וגם זאת בעיה כי הבית לא מסודר ובלה בלה בלה, מנקה לא היה בבית עד היום.
ככה בשארית כוחותיי הייתי מנקה מדי פעם.
תודה לאל אני כבר אחרי הדיכאון בזכות טיפול. התעוררתי, התפזר הערפל שכיסה לי את כל האונות במוח והתחלתי לסדר ולנקות את הבית כאילו אין מחר. וכל זה עורר אצלי כעס, איפה הוא היה בכל הזמן הזה? למה הוא לא ניקה?.
נכון, הוא עובד ומגיע בשש בערב הביתה, אני מעריכה את זה כמובן, אבל יש עוד כמה שעות ביממה שאותן הוא מעדיף להעביר בגלישה במחשב/צפייה בטלויזיה.
הוא חוזר הביתה למקלחת של הילד והרדמה. כל עזרה עם הילד מעבר לזה אני מרגישה שהוא ממש עושה לי טובה, הוא א-ף פעם לא מתעורר מהבכי שלו בלילה, אני צריכה להעיר אותו ולהתחנן אליו שיקום.
בבוקר כמובן אני זו שמטפלת בילד עד לגן. (הייתי איתו שנה בביתה וגם אז המצב היה זהה במחינת הבעל).

מגיעה לפואנטה וסליחה על החפירה, זה התפקיד של בן הזוג? לעבוד וזהו? לעשות טובה שהוא נושם?
מרגישה איפשהו שהכל נופל עלי, שאין לי שותף, שאני המובילה והוא מצטרף בדרך.
לא הכל שחור ולבן, הוא כן תמך בי לאורך הקשיים בדרך. פשוט קשה לי להסתדר עם המצב בהרגשה שאני די לבד.

יש מה לעשות או לקבל את המצב כמו שהוא?
דיברתי איתו על זה המון, ברוגע, בריב, שום דבר לא עוזר.

מקווה שיצאתי ברורה ותודה מראש על העזרה

נומלה

New member
חלוקת תפקידים

בעקרון אם את רוצה שיקרה משהו, תעשי אותו, אל תשבי ותצפי שבעלך יבין דברים מעצמו. כל אחד מיבין מה שהוא מבין וחושב מה שהוא חושב ואין לו יכולת להבין מעצמו מה עובר לך בראש אם את לא מתקשרת את זה. שיחות חפיריה על "כמה אתה לא עוזר" נכנסות באוזן אחת ויוצאות בשניה. דבר שני, אם את רוצה שהוא יטפל בילד יותר, תשאירי אותם לבד ותצאי מהבית ותני להם להתרגל להיות אחד עם השני. כשאת בסביבה ורוצה לפקח כי אולי ככה ואולי אחרת, את לוקחת פיקוד ואחריות ונשארת עם כל הטיפול. (פילאטיס פעמיים בשבוע בשעה 6 זה מצויין).
דבר שלישי, את רוצה עזרה בסדר ונקיון? למה היא צריכה להגיע דווקא מהבעל? תביאי עוזרת. לך זה חשוב? תפעלי. (וכדאי להקצות חדר בבית (אם אפשר, אם לא אז ארון) לבעל שיוכל לצבור שם כל מה שהוא רוצה ואת תוכלי לזרוק לשם את כל מה שהוא מפזר בבית)

נושא חשוב

לא כל כך ציינת איך עובר עליך היום. את עובדת? נמצאת עם התינוק כל היום? חלק מהיום? יש לך זמן לעצמך מתישהוא? זה חשוב כי אולי בכלל תוכלי לקבל עזרה במשימה השוחקת הזו גם במהלך היום כשבעלך בעבודה.
את צריכה לחשוב ולהגדיר מה את רוצה. למשל, כמו מה שכתבו לך למעלה, פילאטיס.אולי את רוצה סרט. חברות. לא משנה מה. גם אולי בעזרה עם הבית יש מקום לחלוקה מחדש.
לאחר מכן דברי עם בעלך וראי איך אפשר להגיע לשם ולממש את זה. זה אולי נשמע קל אבל זה באמת מצריך תיאום ומאמץ מצד שניכם.
דרך אגב, את מפרגנת לו? הוא גם יכול קצת לצאת ולהתאוורר אחרי יום עבודה ארוך או שלא?
כהורה לילד קצת יותר גדול אני יכול לומר שמאוד תיסכל אותי לחזור מהעבודה, לקבל את הילד עד לשינה כאילו נחתי בעבודה והגיע הזמן שאעשה משהו. זה מאוד הכעיס אותי שזה שאני מפרנס את הבית גם לא ממש הוערך כראוי.
ואכן, צריך להגיע לעמק השווה את ובעלך לגבי המטלות השוחקות של הבית. נקיונות, בישול וכביסה. אני מניח (?) שאת אחראית על זה ואם כן, זה צריך לבוא לידי ביטוי בחלוקת אחריות שלכם.
אני מציע לך לעשות היפוך תפקידים ולדמיין את הצד שלו. אולי תחשבי עליו פחות כמישהו שצריך לעבוד כל הזמן (הניסוח שלך שיש עוד כמה שעות ביום שהוא ער היה קצת מרגיז...)
בהצלחה :)

את שואלת על חלוקת תפקידים

ואני רואה פה בן זוג שלא מעורב בשום דבר שקורה בבית ולא ניראה שמעניין אותו.
מילא לא לנקות, מילא להשאיר הכל מבולגן ולהיות אגרן (בעיית קשב וריכוז???)
הוא לא לוקח שום חלק בגידול הילד המשותף שלכם.
מה זה, ילד גדל על אוטומט? בשביל מה נילחמתם במרפאת פוריות, בשביל מה סבלת את כל זריקות ההורמונים וההחזרות והאכזבות בשביל לשבת אחר כך מול האינטרנט?
(אני מזדהה איתך כי גם לנו יש שני ילדים משנים של הפריות ועוד שלישי יצא טבעי)
את צריכה לשבת איתו לשיחה רצינית ולשאול אותו מה לדעתו הוא חושב שצריך לעשות מעבר לעבודה על מנת לתרום למפעל הזה שקוראים לו משפחת XXXXX
הוא חושב שהדברים יעשו מעצמם?

אני לא יודע אם את עובדת כרגע, אם לא הייתי מייעץ לך כן לחפש מקור הכנסה ולו בשביל שיהיה לך סיפוק שאת עושה משהו מעבר לעבודה בבית. ניראה שאת מתוסכלת.
את אומרת שבעלך חוזר בשש בעבר. זו שעה בהחלט נורמלית, אין לו כמו שאני מבין קריירה מטורפת שחוזרים הביתה בשעה 21:00-22:00
שש בערב הוא בהחלט יכול לשים יד ולהשתתף. אז אם הוא שונא לנקות שיטפל בילד, יעשה קניות, יוריד את זבל.
תעשי רשימה של מטלות שיש לעשות ותחלקו אותה. את חייבת להיות אסרטיבית מולו כי נשמע שקצת וויתרת לו.
את לא השפחה של הבית הזה. תדגישי בפניו את זה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בשום מקום לא כתוב מה חלוקת התפקידים הנכונה

ורק לסבר את האוזן, את אומרת "הוא עובד כמובן" אבל המסקנה שלך היא עדיין "אני עושה הכל"

מסקנה? לכל אדם יש את הראייה שלו על מה הוא עושה ומה האחר. כמעט תמיד יש הבדל עצום בתפישה של שני בני זוג לגבי איזה חלק מהמטלות הם עושים.

ואני גם יכול להגיד לך שכמטפל, אני אף פעם לא מנסה להגיע למספר האובייקטיבי מי עושה כמה, כי אין כזה.

כמטפל, ההסתכלות היא אחרת לגמרי.

אתם נמצאים (כאילו דה) במאבק כח. כל אחד מושך לכיוון שלו, ובטוח שהצדק איתו.
במצב כזה השאלה מי צודק היא מיותרת לחלוטין ואפילו מזיקה.
השאלה שצריך לעסוק בה היא איך יוצאים ממאבק כח בחזרה למצב של לסמוך, לאהוב ולפרגן.
ולא שיש לי תשובה פשוטה. אחת הדרכים היא כמובן טיפול זוגי, אבל אני מבין שזה לא מתאים לכולם (או ככה לפחות הרבה חושבים)
סבבה. עדיין המשימה שלכם היא איך לצאת מהמאבק.

ואני אתן לך רמז אחד איך לא יוצאים מהמאבד: לא מנסים לשכנע שהשני אשם במאבק... זה לא עובד....

מה כן? קירבה, חברות, אמון... ברור לי שקשה מאוד לנפק את אלו בדיוק באמצע המאבק. אבל סורי. אני לא המצאתי את המצב. אני רק כותב עליו.

חייבת להגיד לך

שבלי שום קשר לחלוקת התפקידים, הצורך החזרתי הזה לנקות ולסדר, אם את לא כפייתית - הוא מטריף ת'פילים! וזה שהתעצבנת על הבלאגן זה כי הוא הצטבר והצטבר
. קל 'להפיל' את הכעס הזה על הבעל, במיוחד שיש לו 'נטיות'... אבל הבעיה לא שם, כאמור, אלא בחוסר חשק שלך להתעסק בזה כל פעם מחדש

יש גברים שזה לא מזיז להם, הברדק. ויש כאלה שדרך הברדק 'כובשים' טריטוריה, ומנכיחים את עצמם בבית. במיוחד אם הוא עובד שעות מרובות איך 'תדעי' שהוא גם 'קיים' בבית הזה?!

בקיצור, המלחמה, אם נכנסים לשם על טנק, היא די אבודה מראש, ולא רק שתפסידי בה, גם תצאי מותשת באפיסת כוחות... הדרך הכי היגיונית 'להילחם' בזה היא לקבוע עם עצמך מהם הדברים הכי חשובים שיהיו מסודרים. לעשות באמת רשימה של המטלות, ולשבת איתו על הרשימה ולראות מי לוקח מה. לגברים נוח מאוד להיות 'אבו עלי', זה דיפולט. אם את רוצה חלוקה יותר מאוזנת - זה משא ומתן + עוזרת.
חוץ מזה, אם במישור הרגשי הוא סבבה, ותומך, ויש אהבה - זה מה שחשוב בסוף!
גם אם הרצפה קצת מלוכלכת

אמרלדה

Active member
הי

כל הכבוד לך שהצלחת לצאת מהדיכאון. גם אם זה בזכות טיפול, העבודה היא שלך.

הרבה גברים עדיין חיים בהרגשה שתפקידם הוא להיות מפרנס וזהו. והרבה מאוד נשים מגיעות לשאלה: "מה לעשות?" האם לפרק את המשפחה על הרקע הבנאלי של "הוא לא עוזר לי"? זה חוזר כל כךהרבה פעמים...

אז קודם כל, סליחה על דברי הכפירה, אבל אם הבית ינוקה כמו שצריך פעם בשבועיים (על ידי עוזרת) ועוד פעם בכמה ימים תעבירי "ויש" של אקנומיקה על הכיורים והאסלות, מה יקרה? לא יהיה מבריק כל הזמן. לא נורא.

שנית, מה זה "הצעתי לבעלי שניקח מנקה"? כן התאים לו, לא התאים לו, בינתיים אין מנקה - מעולה.לא מתאים לו, שינקה. הוא לא מנקה? אז זה לא עניינו. את מחפשת,מוצאת ופשוט מודיעה שסגרת עם מנקה והיא מגיעה מחרתיים לראשונה. נקודה. על כל הטענות והמענות לענות ב"אני לא יכולה, לא עומדת בזה, ובשום מקום בכתובה לא כתוב שבגלל שיש לי ציצים זה התפקיד שלי ולא שלך. נקודה" (שככה יהיה לי טוב שעניתי פעם כך בקשר לגיהוץ. זה השתיק את העניינים)

שלישית, כבר עם הולדת התינוק יש שינוי בחלוקת התפקידים בבית, וזה העניין העיקרי. כי חלוקה חדשה או "חוזה סמוי" או גלוי חדש, נעשים במעמד שניים. זה לא מה שקרה כאן. התנאים השתנו, הם דורשים חוזה חדש, ובעלך אינו "יושב" אתך לייצר את החוזה הזה, גם אם את מבקשת הלוך וחזור ובקש.

אז מה שנותר הוא לייצר חוזה במעמד צד אחד בלבד, בדיוק כפי שהוא עושה. להודיע. אם זה המנקה, אם זה הבישולים, אם זה כל מה שקשור בתחזוקת הבית. פשוט להודיע - פוס. גם אני לא במשחק הזה. רק שינוי התנהגות יביא לשינוי ולא ניג'וסים שנוסו כבר עשרות פעמים.

ואחרון חביב, השאלה הכל כך חשובה של אייבורי: את עובדת? למה זה חשוב? קודם כל, כי מה לעשות, אם הוא עובד בחוץ עד 6 ואת עובדת בבית עד 6, אז צריך לראות את התשואה. גם במשכורת שלו, וגם בבית. זו עבודה ככל עבודה אחרת, אבל צריך לראות אותה.

ושנית, כי כל עוד את לא, יקשה עלייך לעמוד על שלך, לבקש שינוי בחוזה, להיות בטוחה בעמדתך ולעמוד איתן מאחוריה. כי כדי להיות במקום הזה צריך אדם להיות בטוח בעצמו, בטוח שהוא עושה את כל המאמצים למען המשפחה שלו, ולא להיות עלה נידף מול כל מילה של הצד השני. וזה קצת קשה אם אין לך חיים משלך מלבד הבית והילד.

אחרון חביב: אין לי ספק שבעלך עושה מולך איזשהו מאבק כוח, גם אם לא מודע, גם בזמן שהיית בדיכאון. מכירה כאלה: "היא לא עושה? גם אני לא עושה". כי הניקיון והסדר לא חשובים להם מספיק בפני עצמם, וה"קרב" חשוב להם יותר. גם אם הוא עצלן מטבעו או לא מסודר מטבעו, הוא ישתמש בכך ש"היא לא עושה" כתירוץ לכך שהוא לא עושה. ושוב, אפילו לא מודע. אז כנראה זה מה שקרה כשהיית בדיכאון. ועכשיו, בבקשה להודיע שאת לא מתכוונת לחיות כך יותר, בלי שיתוף פעולה, וגם להתכוון לזה. ברגע שתתכווני לזה זה יהיה ברור גם לו (רק שזה צריך קודם כל להיות ברור גם לך. ואת צריכה להיות מוכנה לשלם את המחיר של פייט על עוזרת, או כל דבר חמור יותר). בהצלחה.

בת האש

New member
כמעט להכל

אפשר בהחלט להיות בטוחה בעצמך גם בלי לצאת לעבוד. אפשר לראות את זה אצל החרדים בזרמים בהם האישה מפרנסת והבעל לומד תוה. או אצל רמים נוצריים קיצוניים בארה"ב שמשאירים ילדיםבחינוך ביתי כי בתי הספר לא מספיק נוצריים לטעם. וגם בחלק ממשפחות החינוךהביתי. כלומר - נחוצה אידיאולוגיה שמסבירה למה העבודה של בן הזוג הלא עובד היא חשובה ונחוצה.
&nbsp

למעלה