חלוקת צ'ופרים

חלוקת צ'ופרים

טוב אני אציג את עצמי קודם, אני אנאל, אני בכיתה י', השנה אני מדריכה כיתות ד'(10 חניכים אבל גם זה משהו) בתנועת נוער של העיר שלנו(כרמיאל), זו תנועה שעוסקת בעיקר בשטח למרות שכמובן שאנחנו מכניסים גם ערכים. בקיץ עשיתי קורס מד"צים מחוז צפון, והופתעתי שאחרי כל פעולה מביאים צ'ופרים. בתנועה שבה אני נמצאת, צ'ופרים מביאים רק בטיולים ובמקרים מיוחדים(פרידה וכאלה), עד עכשיו לחניכים שלי נתתי רק צ'ופר לילה טוב בטיול. דיון: לדעתכם נכון להרגיל את החניכים לצ'ופר כל פעולה?

אנאל יקרה

מאוד חשוב להין שמשמעות הצ'ופר הוא סיכום נעים יותר של הפעולה. צ'ופר לא חייב להגיע בסוף כל פעולה. יש מדריכים שמאוד אוהבים להכין ולחלק צ'ופרים כמה שיותר. כשאני הייתי מד"צית בתנועת הנוער בעירי לא חילקתי באופן קבוע צ'ופרים בגלל חוסר זמן של לימודים, אבל כן הדרכתי טוב והכנתי פעולות מכל הלב. מאוד חשוב להבין שהפעולה זה לא הצ'ופר- אם יש לך פעולה טובה שגם סיכמת אותה טוב את בהחלט יכולה להיות רגועה ולהבין שאינך חייבת לחלק בכל פעולה צ'ופר. היום כשאני רכזת נוער אני מחלקת צ'ופרים בעיקר בטיולים או בפעולות שחשוב לי שהמסר יהיה חד וברור או אם פתאום התחשק לי לפנק את החניכים
אין לך ממה לדאוג: קבוצה נמדדת באיכותה ובמספר הפעולות האיכותיות והטובות שבה ולא לפי כמות הצ'ופרים שחילקו בה
מאחלת לך המון הצלחה בפעולות וברוכה הבאה לפורום
את מוזמנת לתפוס כיסא ולהצטרף למעגל

אממ

אני שלמה עם איך שאני מחלקת צ'ופרים, אני גם לא חושבת שזה העיקר. מעניין אותי לדעת על איך אחרים.

einav132

New member
לדעתי...

תראי מושמושים או בשפתך צ'ופרים צריך לתת בהקשר לפעולה. לטעמי עדיף לא לתת כל פעולה מכמה סיבות: א. תפתיעי את החניכים כל פעם כדי שלא יצפו לזה. ב.קצת אנוכי : אבל זה דורש מלא זמן להכין כל מושמוש ולפעמים זה לא מתאפשר. ג. מכך שתחלקי כל פעולה זה עלול להיות מניע : אם לא תתנהגו יפה לא תקבלו צ'ופר" - וזה סתם יהרוס את כל הפעולה שלך. מקווה שעזרתי! עינב

מסכימה../images/Emo45.gif ומוסיפה-

כדאי לתת צ'ופרים לפעמים,זה תורם להרגשה הטובה של החניכים וזה תמיד נחמד, אבל להרגיל אותם לכל פעולה?-זה כבר לא מיוחד,לא?

למעלה