חלוקת זמן

ferran

New member
חלוקת זמן

אני לא יודע אם זה קשור לעזרה שהפורום יכול להציע, אבל אני אכתוב יש לי עבודה, יש לי בת זוג, יש לי בית, יש לי חברים, ויש לי כל מיני עיסוקים שונים. עם כל זאת, אני מוצא שאיני מחלק את הזמן שלי כראוי. למשל, גלישה באינטרנט לוקחת נתח רציני מהזמן שלי. האם יש ברשותכם תרגילים לחלוקת זמן טובה יותר? מה אני יכול לעשות? תודה

נירש

New member
עצות

מנסיוני האישי, ולא תרגילים (קטונתי
). ובכן,גם אני סובל מבעיית התמכרות רצינית לאימייל ולפורומים (אהמממ) ולכן אני מחליט מראש שאני מקציב לעצמי פרק זמן מסוים, נניח - רבע שעה עד חצי שעה, להתעסקות עם כל "השטויות", ואח"כ אני עובר לדברים "רציניים" (כמו שיעורים). דבר נוסף שטוב בשבילי זה להחליט מראש מה אני עושה באותו יום וכך לקבוע לעצמי לו"ז מסוים, מה שמאפשר לי גם לפנות זמן בערב לחברה או לטלוויזיה. וגם - אם יש מטלה מסוימת, ארוכה במיוחד, שצריך לבצע בעוד פרק זמן ידוע מראש, כדאי מאוד לחלק אותה למנות קטנות (אם זה אפשרי) וכך לבצע כל יום חלק ממנה, עד הדד-ליין (למשל, התכוננות למבחן).

ferran

New member
שלום נירש

אני לא יודע אם זה יעבוד אצלי. להקציב לעצמי זמן מראש-ניסיתי כבר בעבר. תודה על התשובה בכל אופן!

סתר

New member
רעוך רשימה מצאי של מה שיש לך,

ומה שאין לך, ועבור לפורום דרך הלוחמים, שם תמצא קשרשור של ספרי קסטנדה, עיין בכוח השקט עמ´ 140 ... אוהבת... סתר

ferran

New member
תודה סתר

אני אחפש בפורום דרך הלוחמים את השרשור שאת מתכוונת אליו.

יש דרכים רבות לגשת אל ה"בעיה" הזאת

וקשה לדעת מראש מה יהיה נכון בשבילך. כיצד אתה מנהל את זמנך בעבודה? יתכן ששווה לך ללמוד מכך, כלומר, להתייחס לזמנך האישי באופן דומה לאופן שבו אתה מתייחס לזמנך בעבודה. משמעות הדבר היא להקצות זמן לעצמך, לדברים שאתה אוהב. אולי אתה מבלה הרבה זמן מול האינטרנט בגלל שאתה נהנה מזה? במקרה כזה, מה רע בלהקדיש הרבה זמן לעצמך, בעצם? לדברים שאתה אוהב? שגורמים לך הנאה?
עובדה שהחיים שלך לא קורסים. כנראה זה לא הכרחי שתשנה את היערכות הזמן הנוכחית שלך... תקן אותי אם אני טועה. כמובן, יש דרכים רבות שבאמצעותן אפשר ללמוד לנהל את הזמן טוב יותר. אני מצרף קישור בנושא. אשמח לפרט יותר. אל תהסס לבקש... שלך בן

ferran

New member
שלום בן

אני אכן נהנה לבלות באינטרנט. מה זה רע? כי זה בא על חשבון דברים אחרים כמו מטלות יומיומיות שאיני מבצע בזמן. נכון, החיים שלי לא קורסים אבל הייתי מעדיף לחלק את הזמן באופן יעיל יותר. נכנסתי לקישור עכשיו, הוא מאד עזר לי. הוא נתן לי כלים חדשים להתבוננות.

ferran

New member
זה מאד תרם לי. אתה איש טוב.

"שלוש טכניקות פשוטות, שאני חושב שעושות עבורי את העבודה, כשאני משתמש בהן: 1. אמירה / חשיבה מתאימה: המחשבה "אין לי זמן, אין לי זמן, אני לא מספיק, אני לא מספיק" משיגה בדיוק את המצב שהיא מתארת: אין לי זמן, אני לא מספיק... לעומתה, המחשבה "יש לי זמן, יש לי זמן, אני מספיק הכל בקלות, אני מספיק ל-X (כל פעם זה משהו אחר) בקלות", משיגה בדיוק את המצב שהיא מתארת: יש לי זמן, אני מספיק... 2. השימוש במלה "עכשיו", השימוש באנרגיית המוות: עכשיו אני עושה את זה ואם לא אני לא דוחה את זה כי אין סיבה אמיתית לדחות. אם חבל לי לבזבז על זה עכשיו את הזמן חבל לי לבזבז על זה את הזמן. נקודה. אז אני מוותר על זה, לא משקר את עצמי ומעמיס על עצמי על ידי כך ש"אדחה" את זה. לא דוחה. אם ארצה בעתיד, אעשה. בינתיים לא רוצה, לא דוחה, לא עושה. בקיצור - לעולם לא לדחות: או לעשות עכשיו או לוותר על זה בכלל, שלא יעיק, שלא יכביד שלא יציק. החיים קצרים, המוות עשוי למצוא אותנו ברגע הבא. לעשות או לוותר. רק העכשיו קיים. רק העכשיו!!! 3. אני חופשי עכשיו - להבין שאני חופשי ופנוי תמיד. ושהבחירה שלי לא להיות פנוי ברגע מסויים כי אני "צריך ל..." הינה בחירה שלי ושאני בעצם פנוי. עכשיו. לגמרי."

למעלה