חלוקה לפי הנוהל

ראשל20

New member
חלוקה לפי הנוהל

לפי טבלת ישויות פוליגוניות השכבה preparcel מסמנת שטח לאיחוד וחלוקה : נניח שיש חלקה שאותה אני רוצה לחלק ל2 במסגרת ת.ב.ע . האם הפוליגון בשכבת preparcel מקיף את כל השטח לחלוקה , במיקרה זה איך מגדירים את החלוקה ?או שאני כבר יכולה לשרטט 2 פוליגונים בשכבת preparcel סמוכים שמגדירים את החלוקה.

חלוקה ב

ראשל ידידתי (הרי נפגשנו כבר היום, לא?)

את הסימון של מתחם איחוד וחלוקה יש לסמן רק במקרה הבא:
אם בחלק משטח התכנית מוצעת או נדרשת פעילות של איחוד חלקות, ולאחר מכן חלוקה שונה של השטח שאוחד.

אם כך - מתי אין להשתמש בסימון הזה?
כאשר בכל שטח התכנית מוצעת או נדרשת איחוד וחלוקה;
או
אם בכל שטח התכנית, או בחלק ממנו, מוצעת חלוקה בלבד.

ההגיון:
אם מדובר על כל שטח התכנית - הרי שאנו יודעים זאת על פי זיהוי התכנית. גם בתשריט וגם בהוראות ייכתב שזו תכנית שעוסקת באיחוד וחלוקה, ולכן לא צריך סימון.
את הסימון צריך רק אם זה על חלק מהשטח, כדי שהמעיין בתכנית יראה על איזה שטח מוצע/נדרש איחוד וחלוקה, ועל איזה חלק לא.

לגבי חלוקה בלבד:
איחוד וחלוקה הוא עסק סבוך למדי, הכולל הסכמות של כמה בעלי קרקע שונים, ולעיתים זה גם נעשה ללא הסכמתם.
צריך לזה שמאי, ולוח הקצאות, והסכמים, ומלא בלגנים. מאד חשוב ליידע את בעלי הקרקע, המתבוננים בתשריט, ששטחים בבעלותם אמורים לעבור תהליך כזה.
חלוקה, לעומת זאת, זה עסק פשוט להפליא: בעל קרקע רוצה לחלק את מקרקעיו. לא ממש מעניין אף אחד.
החוק אפילו מאפשר לעשות זאת באמצעות תשריט חלוקה, ערוך ע"י מודד, ללא הפקדה ובדיון אחד בוועדה המקומית.
ולכן לא צריך שום סימון לזה. זה הרבה פחות מעניין, או "מכאיב", מכל פעולה תכנונית אחרת שאין צורך בסימון מיוחד לגביה
(שינו זכויות בניה, למשל, או שינוי קווי בניין, או שינוי יעודג, או שינוי בינוי, וכו').

בהצלחה

ראשל20

New member
חלוקה לפי הנוהל

אני מודע לך מאוד על התגובה המהירה אך לפעמים יש צורך לבצע חלוקה במסגרת ת.ב.ע . למשל במקרה של התכנית שאני רוצה להגיש , החלוקה מקטינה את הגודל המינימלי של החלקות ביחס לתכניות בתוקף , היא גם משנה קווי הבנייה.

חלוקה ג

ראשל ידידתי,

אין ספק. וכי כתבתי משהו שבו אני טוען אחרת?
רק כתבתי שחלוקת חלקה היא לא עסק רציני, חשוב וכואב, ולכן אין צורך לסמן אותה בסימון מיוחד.
פשוט מחלקים. כמו שפשוט מסמנים קו בניין - בלי רסטר מיוחד של "אזור שינוי קווי בניין".

הבאתי, כדוגמה לכך שזה לא חשוב/רציני/כואב את זה שלעיתים ניתן לבצע חלוקה אפילו ללא הפקדה.

בהצלחה

למעלה