חלופות לריטלין

ליהיג

New member
חלופות לריטלין

שלום רב, אני חדשה כאן ומאוד מבולבלת: בני בן השמונה אובחן כ- ADHD הפרעות קשב וריכוז ללא היפר אקטיביות. ההמלצה היא לתת לו ריטלין להשפעה של 8 שעות. כמובן שמאז אני מנסה ללמוד את הנושא באמצעות הרשת, וממש מתבלבלת... הייתי שמחה לשמוע מנסיונכם ומהידע שלכם האם אתם מכירים טיפול אחר מלבד הריטלין, טבעי/הומופאטי וכו' שיאפשר להגיע לאותן תוצאות של הריטלין? האם הוראה מתקנת בלבד יכולה לעזור להפרעות קשב וריכוז, שוב - במקום הריטלין? תודה רבה !

ריטה ב

New member
אין תחליף לריטלין

רובנו אם לא כולנו התחלנו בחיפוש אחר תרופה "טבעית" או שיטה לא תרופתית... ומה לא ניסינו! אך ברוב המקרים - לשווא, בזבוז הרבה זמן (השיטות האלטרנטיביות לא פועלות מיידית, אם בכלל) ולא מעט כסף... טיפול התנהגותי ו/או הוראה מתקנת לא יכולים להתמודד עם הפרעת קשב, מכיוון שזוהי הפרעה נוירולוגית ולא פסיכולוגית. הוראה מתקנת באה לסייע לילד להתמודד עם קשייו הלימודיים, אך בשביל שההוראה המתקנת תהיה מוצלחת יותר, צריך לעזור לילד להיות קשוב ומרוכז יותר. וכאן הנסיון (וגם הרבה מחקרים) מראה שאין כמו ריטלין. בקישורי הפורום יש המון מידע רלוונטי בכל מה שקשור לטיפול תרופתי בהקר"ה, לטיפולים אלטרנטיביים ועוד ועוד.

טיפול חלופיים או משולבים

ליהיג, ערב טוב אני די חדשה בפורום, אך גם אני עקב עבודתי מחפשת וחוקרת את הנושא בימים אלה. אני לא שוללת ולא פוסלת שום טיפול שיכול לעזור לילדים ולמנוע חששות מההורים. אין אני מייצגת שום שיטה/טיפול כזה או אחר, אלא מיעצת לשמור על ראש פתוח והכי חשוב אל תפחדי מהתוצאות...של כל טיפול שתבחרי בו... ראשית את הרייטלין לסוגיו את מכירה, מבד הרייטלין, אני ממליצה לך בחום להוריד פחמימות וסוכרים, אך לפני כן בבקשה בבקשה התייעצי עם דיאטיקנית או עם הנוירולוג... חוצמזה ישנו טיפול הומאופתי שיכול לסייע מאוד... וכמובן את הטיפול של אלבאום...ויש עוד שפספתי כנראה....המשיכי לחפש עד שתמצאי את מה שמתאים לכם, יתכן ותוכלו לשלב בין מס' טיפולים...לרוב הם לא סותרים אחד את השני אלא משלימים..... המון המון סבלנות וכוח. פתחתי ואסיים בערב טוב, נצח

למעלה