חלונות....

gamad88

New member
חלונות....

מרוב התלבטויות איבדתי כיוון. אולי תוכלו לעזור לי לעשות קצת סדר. עיקר ההתלבטות היא האם לעשות חלונות "כיס" (ואז אמנם יש פתיחה מלאה, אבל הכיס מוריד את יכולת הבידוד) או לעשות חלונות "כנף על כנף" (ואז אמנם יש יותר בידוד, אבל פתיחה של חצי בלבד). התלבטות נוספת היא האם לעשות תריסים רגילים (רפפות) או תריסי גלילה. ואם גלילה, אז חשמליים או ידניים?

כנף על כנף!

הכיס אומנם נפתח כולו, אבל מלבד הבידוד יש גם בעיה עם הניקוי של המסילות שבכיס- עינוי של ממש לגבי התריסים, זה ענין של תקציב, כשהגלילה החשמלית היא מבחינתי האופטימלית אבל מן הסתם היקרה ביותר מה שכן בכל מקרה, גם אם אין כרגע תקציב לכך, הייתי מציעה לעשות הכנה, כך שאם בבוא היום תחליטו להוסיף זה לא יהיה סיפור גדול

איריסג

New member
אפשרות שלישית

פתיחת ציר... לי יש טראומה מחלונות כיס - שנעשו אצל ההורים שלי בצורה שמגדירה מחדש את המנוח "רשלנית" ולכן אני לא מוכנה לשמוע על האופציה הזו בשום דרך. כנף על כנף - אכן יש רק חצי פתיחה לאויר (אור נכנס מכל גודל החלון מן הסתם). ולכן - רוב הבית אצלנו, בצורה כזו או אחרת (בחלוקות של הבלגי) יהיה פתיחה של ציר - זאת אומרת שכל חלון חצוי לשניים - וכל חצי נפתח על ציר - ככה גם יש פתיחה מלאה וגם אין את הניג'וס של הכיס...

את הפתיחה הזו יש אצלנו כרגע

ואני ממש לא אוהבת את זה מאוד מעצבן כשיש וילון, אי אפשר לפתוח רק קצת אלא חייבים לפתוח את כל החלון מה שגורם לנו או להשאיר את החלון סגור או לפתוח את כולו ואז כל הדלתות בבית נתרקות בזו אחר זו

רונס

New member
חלונות, פתיחה ושאר ירקות ../images/Emo13.gif

חלונות כיס: מאפשרים פתיחה של 100% חלון, בעייתיים בנושאי בידוד, ובנושא של איטום מרוחות. חלון כנף על כנף/הזזה, אין בעיות של בידוד, הפתיחה היא רק של 50%. חלון קיפ, פתיחת ציר של חלקו העליון/תחתון של החלון, מאפשר איוורור של הבית, אין פתיחה מלאה של החלון. דריי-קיפ, מאפשר פתיחה של החלון על ציר, וכן פתיחת חלק עליון של החלון לשם איוורור. הסברים ופרטים נוספים ניתן למצוא כאן: http://www.or-online.co.il/openings.html מקווה שעזרתי. רון

למעלה