חלונות

tiltilon

New member
חלונות

היי, אנו נמצאים בשלב התכנון בנושא החלונות, כרגע, איך שזה נראה אנו הולכים על המוצרים של קליל. במסגרת התכנון התבקשנו להחליט על סוגי החלונות. מטבע הדברים החלון השימושי ביותר והנוח לשימוש היינו חלון כיס, אינו תופס מקום בחדר, כמות כניבת אוויר מקסימלית. אך יחד עם זאת הבנו שמדובר בבעית בידוד אקוסטי וטרמי. הייתי מעוניין לדעת האם מישהוא יודע על ההשפעה המדוייקת יותר על הבידוד, כמה באופן יחסי זה מוריד את הבידוד, האם בכזאת צורה משמעותית? אשמח לשמוע דעות בנושא. בתודה מראש

בינא

Member
קליל 7000 סידרה מוצלחת ויוצרת כיס מחדיר אור

חלון כנף על כנף נותן למעשה את הכיס, אבל תוך החדרת האור, אם בקיץ החם או בחורף הקר והמעונן. לחלונות הכיס אין תקן כי הם אינם מצליחים למנוע חדירת הקור בחורף, בעיקר בימים של רוחות ובמידה ועם הרוח גם מגיע גשם שמכהישירות על החלון, המים חודרים לכיס ומשם לתוך הבית. אם זה לא קרה בשנה הראשונה, זב יקרה לאחר מכן. חלונות הכיס יוצרים מצב של חוסר בידוד בחלק של הכיס גם יחסית לבלוק רגיל עם סתם טיח, שלא לדבר על מבנה מבודד. זה אומר שגם אם מכניסים זכוכית בידודית לחלון כזה, לא מבודדים את המבנה בגלל הכיס. מי שעשה חלונות כיס בביתו לעולם יטען שהוא עשה בשכל רק כדי לא להראות "פראייר", אבל הוא בדיוק זה. יש עדיין יותר מידי אדריכלים שמשכנעים את לקוחותיהם לבצע חלונות כיס (תוך כדי עבירה על חוקי התכנון והבניה המחייבים אותם) ולמה הדבר דומה...? למורה לנהיגה שמאפשר לתלמיד שלו להיכנס ב"אין כניסה" כי "אף אחד לא רואה"... חלונות הכיס הומצאו כדי לפתור בעיה של חוסר מקום לתריס, רשת וחלון נגררים בחדרים קטנים בהם חזית המבנה לא אפשרה להכניס חלונות גדולים ועדיין לאפשר שימוש ב"קיר" שיצר הכיס. חלון הכיס יוצר עיוות קונסטרוקטיבי מעל ומתחת לחלון מה שגורם לסדיקה אלכסונית, בדרך כלל משני צידי הסף ומעל לחלק העליון הנגדי, אשר מחדירה מים ומתרחבת עם השנים וזאת בכל סוגי הבלוקים וגם בקירות יצוקים בבטון. קלבנים נאלצו לבצע תיקונים יקרים על חשבונם בסדקים אלה, לאחר שהפסידו במשפטים שנערכו נגדם בגין בעיות אלה. אין היום אך יצרן שעובר את בדיקות התקינה של חלונות כיס ולכן היצרנים וכמובן המרכיבים אינם יכולים לתת אחריות לחלונות מסוג זה. יתר על-כן, שימוש בתריסי הגלילה יצר מצב בו מחירם ירד, יש להם מנועים שקטים ואפשרויות שימוש ידניות בשילוב עם מנוע בנוסף לנעילות מסוגים שונים ואף שלטים (כמו למזגנים). מרווחי האוויר בין השלבים הוגדלו כך שהם מעבירים אוויר בכמות מספיקה למי שרוצה לישון עם חלון פתוח, אך מחפש הגנה של התריס, אשר לו ניתן להוסיף שלב בריח תחתון, המונע פריצה.

noray50

New member
בינא , כאחד שמעריך את תשובותיך תרשה לי

לחלוק על המשפט הבא שכתבת: "מי שעשה חלונות כיס בביתו לעולם יטען שהוא עשה בשכל רק כדי לא להראות "פראייר", אבל הוא בדיוק זה" כתבתי פה בעבר שעשיתי חלונות כיס ,ומאוד נוח לי איתם ,ואני לא מרגיש פראייר כי הוצע לי גם החלון הרגיל כנך\ף על כנף ובחרתי בכל זאת חלונות כיס .למה?כתבתי בשרשורים קודמים. ואם ישאלו אותי אם כדאי ?אגידבמפורש כן (מישור החוף-ראשל"צ) . שבת שלום noray50 .

קורן401

New member
מה הכוונה לחלון כיס

קליל 7000 הזזה הוא חלון כיס?אם כן מה הבעיה איתו או שחלון כיס זה שהחלון נכנס לגמרי בתוך קיר הבלוקים?

בינא

Member
7000, 4300 וכיו"ב = סוג פרופיל של היצרן

חלון שנכנס ל"כיס" הוא חלון שכנפי הרשת, התריס והזכוכית נכנסים על מסילה לתוך הקיר ל"כיס" שנבנה בתוך הקיר החיצוני. ה"כיס" הזה יוצר מצב בו בחלק החיצוני של המבנה במקום הימצאות הכיס והחלק הפנימי הם בעובי של עד 4 ס"מ ואם הקיר הוא 20 (עובי בלוק רגיל) הכיס שנשאר הוא ברוחב של 12 ס"מ. החלל הזה אינו מבודד ואינו אטום. לעומתו, חלון כנף על כנף (כע"כ) הוא חלון שכנף אחת של חלון הזכוכית נכנסת מאחורי השניה, הרשת היא רק על חצי מרוחב (מפתח) החלון והתריס הוא תריס גלילה לארגז שנמצא מעל לחלון. היצרנים מספקים חלונות מכל הסוגים עם פרופילים שונים. כאמור, לכל סוג של פרופיל יש מספר יצרן. בדרך-כלל המספר מראה על גודל/משקל הפרופיל לכל מטר אורך, אבל לא תמיד. מספר כמו 7000 מראה שהפרופיל יהיה עבה יותר, חזק יותר וכבד יותר ממספר כמו 4300 שהוא הפרופיל ה"בלגי". ככל שהמספר גבוה יותר והפרופיל חזק יותר הוא מתאים למפתחים וגבהים גדולים יותר. במגורים מקובל להשתמש עד לפרופילי 7000 שהם הכי נפוצים, אבל מי שמבצע סלון בגובה 6 מ' עם ויטרינה וחלון קבוע מעליה, יאלץ להשתמש בפרופיל 9000 בגלל מימד הגובה.

esr124

New member
האם קליל 7000 נקרא בשם זה אצל יצרנים נוספים?

ללא הקליל כמובן, נניח אלומפיל 7000, או שהדגם נקרא כך רק אצל קליל?

בינא

Member
לכל חברה יש את המספרים שלה...

אבל, כדי לבלבל את הקונים הפוטנציאליים, יש מספרים דומים לפרופילים דומים בצורתם למרות שהם אינם בדיוק אותו דבר.

למעלה