חלונות

car123

New member
חלונות

התבקשתי לבחור סוג חלונות וסגנון עיצובי ואין לי מושג מאיפה להתחיל. מדובר במראה חיצוני, לאחר מכןף נבחר אם אלו יהיו חלונות כיס או חלונות שמתלבשים זה על זה. יש אתרים בהם ניתן לראות דוגמאות של חלונות? ומה באמת עדיף מבחינת בידוד, אטימות ומחיר - חלון כיס או חלונות שמתלבשים אחד על השני?

car123

New member
אני לא רוצה חלונות שנפתחים לתוך החדר

זה נראה לי מפריע. אני מניחה שפרופיל בלגי יקר יותר אז נראה לי שאני ארד ממנו.

avi5199

New member
את שבויה בקונספציה

חלונות בלגיים עם ציר אפשר לעשות שנפתחים "חצי על חצי" ושלא בולטים לתוך החדר וזה ממש לא מפריע. האלומיניום מאד התיקר בשנים האחרונות והיום בלגי מברזל לא יותר יקר מלאומיניום . חלון כיס יוצר בעיה קשה של בידוד, בעיה תיכנונית, חלל שלא ניתן לניקוי, מחבוא לחרקים, לטאות, וכ"ד... הרוב כבר לא משתמשים בשיטה הזאת, אלא בחלון הזזה שנפתח חצי על חצי או חלון ציר שנפתח גם חצי על חצי . אני מציע לך לא להנעל על קונספציה, ואל תפסלי כלום על הסף, כדאי שתלכי לראות בפועל, כל אחד מסוגי החלונות לפני שאת מחליטה.

car123

New member
הלוואי וזה היה כזה פשוט לבדוק חלונות...

אני בונה את הבית מחו"ל ומסתמכת על ניסונם של אחרים. אני מקווה לדלות מידע בעצמי בפורומים השונים כדי לא להינעל על מה שמציעים לי. (אחד אומר הזזה חצי על חצי ואחד אומר לי כיס).

avi5199

New member
את בונה מחו"ל בלי לבקר באתר בכלל ? ../images/Emo12.gif

זה מאד לא מומלץ ! עדיף כבר לקנות בית מוכן.

car123

New member
מה שנעשה נעשה

המגרש קיים, עכשיו בונים עליו. אשתו של בעלי כבר בנתה את ביתה, אני סומכת עליה ואני שותפה בכל החלטה. .

avi5199

New member
בתמונה חלון בלגי שנפתח חצי על חצי

החצי הימני קבוע והשמאלי נפתח עליו כמו ספר. כשהחלון פתוח הכנף השמאלית חופפת לימנית ואין בליטה לתוך החדר . היתרון הגדול של הפרופיל הבלגי הוא שהוא דק מאד ועדין, ועם זאת חזק מאד. בחלון הזזה חצי על חצי גם תמיד חצי קבוע כך שרוחב הפתיחה בחלון הבלגי שבתמונה ובחלון ההזזה באותו רוחב זהה. בחלון כיס החלון זז לתוך כיס וכאילו נפתח 100 אחוז אבל זו רק אשליה, כי את מפסידה את כל החלק של הקיר שיש בו כיס הוא יכל להיות חלק מהחלון. זה חלק מבוזבז שלא יכול להכיל נקודות חשמל , החלון חייב להיות רחוק מהקיר כדי לאפשר את הכיס, הכיס מהווה מקום דק וחסר בידוד שמעביר חום וקור מבחוץ, ומהווה אזור שלא ניתן לניקוי ומדגרה לחרקים, לטאות וכ"ד.

car123

New member
מה שחשבתי לעשות אחרי כל זה

הוא לעשות חלונות אלומינים עם הזזה בלבד בחדרי השינה (בלי כיס), במטבח ובפינת האוכל וחלון כיס לחלון הגדול של הסלון ולשני חלונות בסלון שמתוכננים להיות ברוחב של 1 מ'. מה אתה אומר? אני מעדיפה אגב חלון בלי ציר אלא חלון הזזה ותריס חשמלי. עוד לא יודעת אם לעשות פרופיל בלגי או לא. זה יהיה תלוי בעלות.

avi5199

New member
בכל מקרה עדיף בלי כיס

את צריכה להחליט איזה פרופיל אלומיניום את רוצה יש כמה דגמים, הבלגי יקר יותר. (כנסי לאתר של קליל) אנחנו כבר הינו סגורים על פרופיל אלומיניום בלגי של קליל ,אבל במקרה ראינו בית עם חלונות בלגי מברזל ואישתי נדלקה על זה. אחרי שראינו את הברזל, האלומיניום כבר נראה לנו מגושם ולא יפה. תריס חשמלי זה מיקר מאד, בחלונות קטנים אין סיבה לעשות חשמלי (המתקינים מנסים לשכנע שכדאי, אבל הם לא צודקים, המנגנון הידני מצויין) , אני עשיתי מנגנון חשמלי רק בחלונות גדולים ובדלתות האחוריות .

car123

New member
מתחיל להיות לי מסובך.

כנראה שאני מעדיפה בכל מקרה בסלון חלון כיס כדי שאני אוכל במידה הצורך שיהיה לי פתוח 180 ס"מ (זה הרוחב של דלת היציאה לחצר) ולא רק 120 ס"מ (אם זה חצי על חצי בחלון יותר גדול). אני עוד אבדוק את השאר. לגבי הפרופיל, קטונתי, אני אבקש עזרה בבחירה מהאדריכלית וממביני עניין. מה זה אגב, מנגנון ידני של תריס, אתה מדבר על תריסים "של פעם"?

למעלה