חלון ממ"ד חד או דו כנפי - יתרונות וחסרונות? תובנות?

חלון ממ"ד חד או דו כנפי - יתרונות וחסרונות? תובנות?

אפשר עזרה בבקשה?
אני אפילו לא יודעת איך זה נראה..
מה עדיף? מה טוב יותר?

תודה רבה!!!!!

גיל160

New member
חלון ממ"ד חד או דו כנפי

אם אפשר דו כנפי מהיבט תכנוני עדיף
קל לפתוח ולסגור אם צריך (משקל)
גיל יפת

Sanchez

Member
אין שום הבדל...
לי בבית יש חד כנפי ולהורי דוקא דו כנפי.
שניהם הותקנו טוב ולכן אין שום בעיה לסגור/לפתוח אותם.
לחמי, לעומת זה, יש דו כנפי שכנראה לא הותקן כל כך טוב (או לא איכותי) ולכן נסגר/נפתח ממש בקושי רב.

בינא

Member
כדי לראות כיצד נראים סוגי חלונות שונים לממ"ד

תוכלי להכניס בגוגל: חלונות ממ"ד ותקבלי הרבה אפשויות כולל תמונות של כל סוגי חלונות הממ"ד של כל היצרנים.
בנוסף לחלונות כנף פלדה 1 או 2 כנפי פלדה פתיחה, קיימים גם חלונות עם כנף הזזה או 2 כנפי הזזה.
&nbsp
יתרונם של חלונות ההזזה מתבטא בכך שאינם נפתחים החוצה למצב שנדרש להישעם עם חצי גוף החוצה כדי לסגור אותם.
יתרון נוסף לחלונות הזזה הוא האפשרות להכניס בתוך הכיס שלהם גם כנף תריס עם כנף רשת, מה שמאפשר אוורור באזורים מוכי יתושים וזבובים והתריס מאפשר החשכה גם ללא סגירת כנפי הפלדה.
&nbsp
עקרונית, גם בחלון הזזה וגם בכנף
יתרונן של 2 כנפיים הוא במשקל הנמוך יותר להזזה ופתיחה.
מעשית, אם הייתי צריך לבחור כיום, הייתי בוחר בכנף הזזה* אחת עם נעילה, לתוך כיס המאפשר גם הכנסת תריס ורשת.
*הסיבות אוביקטיביות לחלוטין:
1) רוצה שהכנף תהיה מספיק כבדה כדי שילד לא יתעסק איתה ומפחד שהזזת 2 כנפיים לאמצע עלולה להוריד אצבע לילד ולמבוגר ;
2) זול יותר ויעיל יותר מ-2 כנפיים, גם של התריס והרשת ;
3) כנף הזזה בודדת מתוכננת כך שתיכנס עד הסוף לאפשרות נעילה ובכך "נעלמת" בימים שאין צורך בה.

שיקולי תכנון עבור סוג חלון ממ"ד.

ללא קשר לשיקול עיצוב החזית או הממ"ד וללא קשר למשקל הגרירה.
(למרות שחד כנפי לא אמור להיות משמעותית כבד יותר מחלון דו כנפי, שכן השימוש אמור להיות נגיש לכל אדם).

בשיקול התכנוני כאשר יש צורך למקם את חלון הממ"ד שלא במרכז הקיר,
אלא צמוד יותר לאחת הפינות חלון חד כנפי נגרר לתוך כיס יעשה את העבודה מבחינת תקני פיקוד העורף.
כאשר רוצים למקם את החלון במרכז קיר הממ"ד ואין מספיק מקום להכניס כנף אחת נגררת לתוך כיס
עושים שימוש בחלון דו כנפי.

אין חובת שימוש בחלון דו או חד כנפי כל עוד תכנון הממ"ד עומד בתקנות פיקוד העורף.
אני אישית עושה שימוש תכנוני בשני סוגי החלונות (וגם כנפי נפתח על ציר) בהתאם לשיקולי ואילוצי התכנון.

עיטד

New member
חלון ממ"ד

שלום,
זה עניין של עיצוב ותיכנון בלבד.
חד כנפי נגרר בד"כ משתלב בתוך הקיר ולא נראה לעין ניתן להלביש עליו חלונות מתקדמים עם זכוכית וכו'.
דו כנפי בד"כ הכנפיים נפתחות מחוץ לבית ואין בהם שימוש וכול הזמן נראה לעין.
עניין אישי שנייהם נותנים את אותה תוצאה.
בהצלחה.

למעלה