חלון לנפשו של אסף

conatus

New member
חלון לנפשו של אסף

אני לא מאמין בדבר על פני האדמה מלבד אפשרותי/יכולתי למנוע מעצמי התייסרות וסבל. ברוח זו אני פועל כלומר שואף כל העת לכוון את עצמי לבצע פעולות שירחיקו ממני סבל וייסורים מיותרים. אולי זה נשמע רע אולי חלקכם יאמרו אבסורד אך אלה הם חיי וזוהי משמעותם עבורי. כל השאר אינו מסקרן כלל או מגרה כלל את רוחי במידה כזו שאשאף לבוא במגע עימו. כל הדברים החולפים על פני האדמה אינם אלא תעתוע חולף אף הוא ואין בהם ממש ובטח שלא להביא מזור לנפשותינו מלבד תחושת סיפוק רגעית שנעלמת כעבור זמן מה. שכל האדם על כל יתרונותיו אף הוא מוגבל ביותר בשל העובדה שהשפעות אחרות וזרות משפיעות על נפשותינו מבלי שנרצה בכך. אין כוונת ההודעה לגרום למשב של מלנכוליות אלא רק לתאר הרגשה/אמונה. מי שמכירני מקרוב יודע שאני אדם חיוני מלא בשמחת חיים נוהג לחייך ובסך הכל מאושר בדרך חיי הכל כך פשוטה ברעיונה אך הקשה מנשוא בביצועה. הפשטות היא דרכי הסתפקות במועט זהו ערך יסוד אצלי ותמיד תמיד הידיעה שאני בעצמי כל מהותי וישותי חולפות המה חולפות כלא היו במדבר האין סוף של נצח הזמן. אם אנסה לתאר ויזואלית את דבריי אבחר לתאר אותם כך : אני מניח שכל אחד מכם יכול לתאר לעצמו מדבר נידח וקרן בראשו של פגר של שור שחציה שקוע באדמה וחציה בולט מעליה והנה זה בדיוק הדימוי המושלם שלי את עצמי אותו ראש פגר במדבר שכוח אל זה אני כרגע אני מחופש בסך הכל אותו ראש פגר בתחפושת שעוד מעט ממש ממש עוד מעט יהפוך למה שהוא באמת. תעתועי החיים הצליחו להתל בי מעל לפעם אחת כשלתי פעמים רבות מול פיתויים עלובים אך בסופו של דבר הגיעה ההתפכחות הרצויה ועל כך אני אסיר תודה (אין כרגע נמען ברור) על עצם העובדה שיכולתי ליפול על מנת לגלות את הבלי הדברים שכרוכים בדברים החולפים שאינם אלא תעתועים. אני מודה ומתוודה שאין דבר אחד בעולם הזה שלמענו ארצה לחיות כי כל מושא חולף שתדבוק בו נפשי הוא בהכרח רע בשבילי. החיים סוף להם מבחינת האדם והתעתועים הינם נצח לעולם הם שם ולעולם אינם מסתיימים או מתעייפים. נפשי אינה חפצה באמונה כלשהי ובטח שלא באמונה דתית. נפשי חפצה בשחרור אותו היא יודעת שאין היא מסוגלת להשיג כי הוא מעל לכוחותיה הדלים ומה נשאר נשאר כל העת ללחום על מנת להשיג את מקסימום החופש האפשרי מתוך הכבלים הרבים האורבים כציפורי טרף לשבש את פעולת ההכרה הטהורה ולעשותה עכורה. זהו התפקיד הראשי שלי בהצגה הזו הנקראת חיים לשמור על ישותי ועל קיומה (ולהתעלם מהידיעה על היכחדותי העתידית) להימנע כל העת מסבל ומייסורים (היכולים לפקוד אותי מבלי כוונה או רצון אך אלה שבידיי להימנע מהם אותם אמנע) וכל העת לסדר ולתקן את תעתועי הנפש הרבים בעזרת תבונתי ושכלי על מנת שנפשי לא תסורס במידה שלא אוכל עוד להתערב בתוך נפשי פנימה מה שיביא עלי כלייה עוד בחיי. מעל לכול אני מאמין שיש לשמוח ולחייך כי השמחה היא קרן אור קטנה ביקום הענק הקפוא והקר... אסף

conatus

New member
חלון שני

היום אני בן 34. והחלטתי לא להביא ילדים לעולם (גם לא להתחתן כמובן). איני חפץ בממשיכים משום שאני רואה את החיים כמיותרים. מיותרים ממש כך. ומשום כך איני חפץ להביא עוד דור של ילדים שיגדלו כבני אדם ללא כל משמעות מיוחדת. להיות פה 60 או 80 שנים זה בזבוז כה רציני ולשם מה בכלל. לו הייתי מוצא סיבה אחת ולו רק אחת משכנעת שאוכל להתחבר אליה בכל מאודי הייתי אולי מוצא נחמה בה אך אפילו את אותה הסיבה האחת איני יכול למצוא ומשום הבל זה החלטתי שלא אקים דור צאצאים שילאה את מחשבותיו כל העת בסיבת הימצאותו המיותרת על פני האדמה. להיות האם זו מטרה ? להיות האם זו הגשמה ? לא בעיניי כלומר אני יודע שזה כל מה שיש אך אני יוצא נגד זה נגד האיוולת הזו שכל מה שאני צריך לעשות זה להיות זה התעתוע הגדול מכולם "להיות" פשוט להיות למלא את ריאותיי אוויר להביט לעבר האופק ופשוט להיות והרי מונח כאן תעתוע מספר אחד הנקרא להיות תעתוע הניתן ב"מתנה" לכל אחד על פני האדמה מתנת חינם שאינך יכול לסרב לקבלה ואתה אנוס להעמיד פני נהנה מאחר ובמידה ולא תעשה כן פשוט תסבול...

s u p e r mind

New member
אם תבחן את עצמך...

אולי תבין כי משמעות חייך, היא לתור אחר משמעות - לחשוב ולהגות רעיונות ואפשרויות פילוסופיות שונות. "איני חפץ להביא עוד דור של ילדים שיגדלו כבני אדם ללא כל משמעות מיוחדת"- די אגואיסטי מצידך לקבוע שאם אתה רואה את החיים כמיותרים וכחסרי משמעות, הרי שגם הבאים אחריך יחיו באותו אור אפל. תסתכל על מרבית האנשים מסביבך, כמה מהם נאבקים באותם הקשיים בהם אתה נאבק? אז למה אתה סבור שאותה תפיסת עולם תיתפס גם אצל ילדיך?

Philosopher

New member
אני מסכימה ומוסיפה

שאכן עליך להבין כי אתה יצור סובייקטיבי, והקשיים או ההארות שאתה מתמודד עימם, לא בהכרח יעברו לילדייך. אני דווקא מאמינה שלהיווצר כאדם בעל תבונה זוהי מתנה נפלאה מאין כמוהה, ואני יכולה להבין שלא כולם מעריכים את זה, אך עדיין, מה שטוב בלהיות אדם הוא שיש את יכולת הבחירה לקבל או לא לקבל את אנושיותנו. אין לך שום דרך לדעת שילדייך בהכרח גם לא יהנו מהעולם הזה ולא יופתעו ויוקסמו מהפלאים שבו. הרי שהוא מלא קסם ויופי, צריך רק להביט, לא לחפש יותר מידי.

conatus

New member
תגובה ל Philosopher

כפי שעניתי ל super mind קשייהם העתידיים של ילדים (שהם כרגע דימיוניים בלבד) שהם כרגע במסגרת האפשרי אינם מעסיקים כלל וכלל את רוחי אלא מעסיק את רוחי ההכרחי בלבד. הבאת ילדים לעולם היא אפשרות שאדם בעל בחירה יכול לממשה לחיוב ולשלילה (כלומר להביא או לא להביא) ואני בחרתי בשנייה.

conatus

New member
תגובה ל super mind

ידיד יקר ! משמעות חיי אינה יכולה להיות זו שתשייך לי אותה אתה והסיבה מובנת (ולכן אינני מפרט). לגבי האפשרות שציינת (..."לחשוב ולהגות"...) איני רואה בזה משמעות אלא הלך רוח של הרוח באשר היא מעצמה שואפת לדעת וזהו הביטוי של היותה מצייתת לחוק הטבע שהיא כפופה לו שכל דבר נמצא בתנועה. אינני רואה בכוונתי לא להעמיד דור של צאצאים אגואיזם מסוג כלשהו ואינני חש כמי שחי באפלה. אני רואה עצמי בעל יכולת בחירה בנושא זה ומממש את בחירתי לצד מסויים. הבאים אחרי אינם מעסיקים את רוחי או את מחשבותיי מכיוון שהם בגדר האפשרי בלבד כרגע ואינני נוהג להעסיק את רוחי במה שהוא בגדר האפשרי אלא רוב הזמן בגדר מה שהוא הכרחי. בקשר למשפט האחרון לא הבנתי אותו תוכל לערוך אותו מחדש עבורי, תודה. אסף

s u p e r mind

New member
כך היית צריך להתנסח מלכתחילה :)

זכותך המלאה לא להעמיד צאצאים, ואין לי או לאחרים זכות לנסות לשנות את החלטתך. לגבי המשפט האחרון - עתה הוא כבר לא רלוונטי.

a d i n a

New member
אסף , מה קרה ????

אני קוראת את זה וניהיה לי עצוב ? אסף . החיים קשים . מלאים במכשולים והתנסויות . ויש רגעים מאוד קשים . לעיתים נופלים וחושבים שאי אפשר לקום שאין יותר כוח להיחם ואני מרגישה שהגעת לנקודה שאין לך כוח להילחם . אבל אסור לך לוותר על הרצונות שהיו לך בעבר . יש דברים יפים בעולם רובם נסתרים ולא נגלים בקלות אך הם שם מחכים לך . ויש ירידה לצורך עליה . אז תחשוב שאם אתה נכשל ונופל למעין תהום זה רק בגלל שאתה כבן אדם יכול לקום והרים עצמך והצליח , זה לא יהיה קל אני מבטיחה אבל זה אפשרי וזה תלוי רק ברוחך . עד כמה אתה חזק ? אתה אומר שאתה אופטימי . אז אם אתה אופטימי איך אתה יכול לוותר על כל נפלאות העולם ???? לא פעם נאמר שילדים ממלאים עולם . להביא ילד זה כמו לברוא עולם . אולי עדיין לא פגשת את המיועדת אבל היא נמצאת ומחכה לך . גיל 34 זה כלום עדיין לא חווית כלום מהחיים יש כאלו שמתחילים חייהם רק בגיל מאוחר אל תבזבז זמן . כי החיים בעולם הזה מוקצבים וקצרים . חבל . . . אתה לא צריך פתאום לחשוב שהכל יתוקן מעצמו אתה צריך לתקן את הדבר הקל ביותר והכי קרוב וחשוב לך . תכין לך רשימת מטרות ותתחיל להגשים את הקלה ביותר אח"כ את השניה וכו. . . זה לא יהיה קל ויהיו מכשולים אבל תתמיד .אתה יכול להשיג אותן . אני מקווה שתשנה דעתך ביום מן הימים . עדי

conatus

New member
עדי היקרה !

תגובתי לך זהה היא לתגובה לנזיר ולכן העתקתי אותה להנה על מנת לחסוך ממך הקלקה או שתיים : "אל תעצב ולו לרגע קט בשל מחשבותיי ורצוי שלא תעצב בשל דבר בעולם הזה זכור כי העצבות עננה חולפת היא. אינני אומר את הדברים בנימה של עצב אלא בנימה של התפכחות אני אפילו אומר אותם בחיוך. כבעל גישה רציונאלית אני בוחן דברים בשכלי ומנתחם על פי הבנתי והשקפתי. שמחתי היא בחירה מודעת כלומר אני בוחר בשמחה על פני העצבות אך הבלי העולם נותרים בעינם רק הסתכלותי משתנה היא. או במילים אחרות כשאני שמח העולם לא משתנה וכדאיות החיים לא מטפסת פלאים אלא נשארת כפי שהיא - כלל לא שווה בעיניי. אני סבור שכל אדם נושא בתוכו מחשבות מהסוג הזה שלי ולכל אחד דרך ביטוי שונה להם. יש כאלה ש"מחסלים" את עצמם בסמים ובאלכוהול יש כאלה שמאבדים את שפיותם יש כאלה ששולחים יד בנפשותיהם ואני אני לא שייך לאף אחד מהסוג הזה. אני מבטא מילולית את הדברים ונותן להם דרור אך איני שוקע בעצבות מפני שאינני רוצה לחיות כשרגש של עצבות ממלא את נפשי ופה אני מתערב במודע כלומר מבטא דברים פאסימיים ביותר מילולית אך איני נותן להם למלא אותי בעצבות. אני מכיר באיוולת החיים אך ממשיך לחיות אותם. אני חושב שהחיים דבר מיותר הם אך אני יודע שכבר יצאתי למסע ושאין דרך חזרה אלא רק נקודת יציאה בעיתוי שלי אין שליטה עליו. אני חי את חיי וכמו שכבר אמרתי באחת מהודעותיי הקודמות מטרתי במסע זה אחת היא בלבד - לסיים אותו עם מינימום תקלות ולחסוך לעצמי ייסורים וסבל שיכולים להיחסך ממני על ידי התערבות ישירה ופעילה שלי בחיי. כל השאר הבל בעיניי חסר משמעות ומיותר לחלוטין. אין החיים שווים את עצמם כך אני חושב וממשיך לחיות כיצור שהחיים נאנסו עליו ואני יוצא בדרכי כנגד אינוס זה : ראשית, לא אביא צאצאים לעולם על מנת לאנוס אותם במודע לחיות כאנוסים, שנית, אני חי את חיי תוך כדי הצרת גבולות תמידית אינני מתרחב ומרחיב את גבולות חיי מעבר למינימום ההכרחי הנדרש על מנת לקיימם, שלישית, לא אביא כל תרומה משמעותית לעולם לחיזוקו ולביצורו. זהו המרד האישי והפרטי שלי כנגד אותה ישות האחראית להימצאותי פה ואם יכולה היא אזי מוזמנת היא להגיב על דבריי... אסף בהודעה הבאה אתייחס למספר נקודות שהעלית תעקבי :

conatus

New member
חיים אנוסים

ראשית, אל תעצבי בשל דברי כי עלייך לדחות עצב מכל סוג שהוא ולדבוק בהיפוכו השמחה. שנית, אני מלא כוחות להילחם רק שאין בנמצא איזשהו דרקון. גיליתי מספר דברים יפים שקיימים בעולם כדברייך, אך גם הדבר היפה ביותר לא יכול לגרום לי לחשוב שהחיים הם מסע כדאי. בקשר לילדים אין לי כלום נגדם רק שאיני רוצה לאנוס אף אחד לחיות. לו הייתה ניתנת נקודת יציאה מהעולם (כמו בפק"מ) לא הייתי חושב פעמיים ומתנסה בכך, אך לאנוס ולכפות חיים על מישהו אחר איני חפץ בכך איני אלוהים.

a d i n a

New member
אתה לא אונס אף חיים . . . .

לצאת ממך . אם לא ממך אז יצאו מגוף אחר . זה כזה אירוני . שעד שיש לך הזדמנות להיות שותף לבריאת חיים . אתה מוותר עליה . זו ההזדמנות היחידה בה אתה שותף לאלוקים . ואל תדאג אתה לא כופה על אף אחד { מנקודת מבטי כמובן} כי מי שאמור להילווד אם לא יצא ממך אז יצא מאחר . אין לי אישית ילדים {וזה נראה לי גם פחד אימים להוליד} אבל למה לפספס מתנה יפה כזו ?? נ.ב אני חושבת שהדרקון הוא בדרך כלל אנחנו ולא הסביבה . מצב ללא מלחמה היא התאבדות . מלחמה תמיד קיימת . ברגע שנוותר עליה נוותר גם על חיינו . האם אתה מוותר על החיים ?

conatus

New member
הזדווגות זו פעולה שתוצאתה עובר

הזדווגות היא פעולה שתוצאתה הריון שתוצאתו עובר שתוצאותו ילד שאנוס לחיות את חייו (את מכירה אפשרות נוספת למישהו שבא לעולם מלבד לחיות) עד סופם. ייצאו מגוף אחר - ברור שייצאו מגוף אחר גם בעת כתיבת מילים אלה עוסקים זכרים ונקבות בפעולת ההזדווגות ועוד ילדים באים לעולם הרי גלגל החיים לעולם לא פוסק ולא עוצר ואין בכך כל חדש. אני מגדיר זאת כאיוולת וזו זכותי המלאה אדרבא שכנעי אותי שאין מדובר באיוולת ושמסתתר כאן איזשהו רעיון נשגב שאיני יכול לתפוס אותו במוחי המצומק והמיובש. "שותף לבריאת חיים" כהגדרתך ובהגדרתי שותף לאיוולת מתמשכת של דורות אינסוף. "שותף לאלוקים" אם כך גם רוצח שפל הוא שותף לאלוקים מפני שהאל הזה שלך גם נוטל נפשות מעת לעת (בלשון המעטה) ולא רק נותן. "מתנה" להשתעבד לגידול ילדים קרוב לעשרים שנה (לפחות) הרי זו "מתנה" שאני שמח לוותר עליה. אני מוותר על החיים בגלוי ובגאון האם זה לא משתמע מהודעותי בצורה הברורה ביותר (אין הדבר אומר שאשלח יד בנפשי). החיים הם איוולת וב 34 שנות חיי כפי שכבר טענתי לא מצאתי ולו דבר אחד קט שארצה להיות או לחיות עבורו. הבל הבלים ובאמת הכל הבל החיים הם תעתוע מתמשך ומיותר. החיים יכולים בנקל להתאכזר אלינו כאילו היינו נמלה נרמסת על ידי ענק. החיים מלמדים שהפרטים המתקראים בעלי חיים ובני אדם נטבחים, נרמסים ומתים ברבבותיהם מדי יום (כנראה שאפילו אלוקייך אינו "שם" על הבריות האלה אותן ברא) האם בכך ישנו מקור של תקווה או של אור ? ועדיין לא הבנתי מה מכוון את חושייך ואת תבונתך לכיוון החיים כאילו היו דבר נשגב מלבד אמונתך באיזושהי ישות עלומה שאחראית להימצאותך כאן. אני לא רוצה להעביר מעלייך עננה שחורה אך אם ביום מן הימים שיבואו תתבדי מרעיון זה ותזניחי אותו כי תביני שאין מדובר בממש תמצאי את עצמך באמת באפלה ומה ייתן לך אז את האור.

a d i n a

New member
אסף , אז תסביר לי

בשביל מה אתה חי ? מה מניע אותך ? זה לא אומר שהשתכנעתי , כי לא השתכנעתי . פשוט הייתי חייבת לשאול זאת . בקרוב אענה על השאר .

conatus

New member
adina

אני חי מהסיבה שנאנסתי לחיות. לפני כשלושים וארבע שנים בערך יצרו של אבי גבר עליו והתייחמותו זו שלו הביאה אותו חיש לגהור מעל גופה של אימי ולקיים מגע מיני שאני הוא תוצאתו. חלפו כתשעה ירחי הריון עד שהגחתי לאוויר העולם ועוד שלושים וארבע שנים של חיי אונס עד הרגע בו אני כותב הודעה זו. זו הסיבה שאני חי ואין אחרת.

dejavue

New member
במסע האינסופי הזה..../images/Emo41.gif

מה עם אהבה? אהבה אינה דבר חולף ואין באפשרותה להרע, היא יכולה לפתוח את נשמתך לחיים האינסופיים אם רק תיתן לה.. נראה לי שאתה כ"כ עסוק בניסיון להימנע מסבל ומייסורים,עד שאתה מדחיק ומרחיק את החיים מעליך! ממה אתה מפחד? האם מאז ומעולם היית כך? אני מניחה שמשהו בעברך הביא אותך למסקנות, ולראית עולם שכזו.. יש כ"כ הרבה דברים בעולם הזה ששווה לחיות ולמענם.. תן לעצמך להשתחרר ולהפתח.. הנח לעצמך לחיות,לחלום ולהגשים.. במסע האינסופי הזה אני מאחלת לך מודעות והגשמה עצמית, אור ואהבה בהצלחה...
dejavue

הנזיר 1

New member
בעולם מתקדם ונאור כשלנו.

לכל יצור אנושי יש חלונות. מהם מלאות תקווה ושמחת חיים ומהם מלאי עצב וסבל. אבל אני חוזר על המנטרה שלי לנושאים אלו. חייבים לקבל שהחיים בנויים ממערכת שלמה של איזונים בין טוב לרע וכ'ו. אין טוב בלי רע וההפך. מאחר ואנחנו יצורים תבוניים בשונה מיצורים אחרים השוכנים על פני האדמה. יש לנו את היכולת לנתב את עצמנו בשבילי הטוב והרע. אני מאמין שגורלו של אדם בידיו. והוא מנתב לעצמו את הדרך חרף המכשולים הצצים כל הזמן. האמינו לי אף אחד בשום נקודה ביקום לא קובע איך נתנהל ומה יעלה בגורלנו. הכל תלוי אך ורק בנו. אם נרצה. נמצא משמעות לחיים גם באגרטל דומם הניצב מולנו. חופש הבחירה של כל יצור תבוני איך לנהל את חייו. היא חופשית ונתונה בידיו. כך שלשאלה האם להביא ילדים לעולם או לא היא פרי החלטה עצמאית של כל בן אנוש. הרי בל נשכח שרק החיות מביאות צאצאים לעולם על פי האינסטיקט. אין ספק שלכל אדם באשר הוא יש חיבוטי נפש במליון ואחת נושאים. אבל אם נשכיל להבין שהאיזון בכל דבר הוא שם המשחק בטוחני שהקלות וההתמודדות מול קשיים יהיו קלים יותר הנזיר

conatus

New member
תגובה ל הנזיר 1

ידיד יקר ! האם תוכל להסביר לי או לאם שעוברה מת איזושהי מיתה מסתורית בתוך בטנה בטרם נולד (אני מניח שיש מקרים כאלה) שמדובר באיזון בין טוב ורע כלומר מהו פה הטוב ומהו פה הרע התוכל להסביר זאת. החיים אינם מערכת החיים הם הבל מתמשך (קרא קוהלת הרי אמר זאת מי שזכה לתואר החכם באדם) שאנו חיים אותו בעל כורחנו. לו היו החיים דבר טוב באמת ובעלי איזון כדבריך הרי שבראש ובראשונה היינו צריכים לקבל לעצמנו את ההחלטה האם להיות פה או לא ועובדה שלא ניתנה לנו האפשרות הזו. הרשה לי לתקנך יש רע ללא טוב (תרצה דוגמה אתן לך). היותך יצור תבוני אינה מעניקה לך עצמאות קיומית מוחלטת שהרי הינך כפוף לחוקים שלא אתה יצרת אותם. כשאתה טוען שהכל תלוי רק בנו אתה מתעלם מאירועים חיצוניים ממך ומהשפעות שכלל וכלל אין לך שליטה עליהם. אסף

הנזיר 1

New member
אסף ידידי. עוד אוסיף ואומר

נכונים הם הפרטים וההשגות בדבר מתן הסבר לאם שעוברה מת. בבטנה אין ספק. אבל בוא ונסתכל ביחד על המכלול. אותו מכלול שאנחנו מגדירים במילה אחת - החיים - הרי תסכים איתי שהמורכבות של החיים היא ארוכה מסובכת ומפותלת מאין כמוה. ובכל זאת אם נסתכל ביחד וננסה ולו במעט לפשט את המורכבות הזאת. נראה לפי השקפתי כמובן. שהחיים מורכבים מאין ספור סיטואציות שהן בשליטתנו וכאלה שאינן בשליטתנו. ונכון הוא שעצם הגעתנו לאויר העולם זה לא נתון שמישהוא שאל אותנו בכלל או איפשר לנו את חופש הבחירה. ואף על פי כן. מהרגע שנזרקנו לביצה הזאת שנקראת אויר העולם והחיים.יש לנו לדעתי שני אפשרויות.חרף כל הקשיים. ההתלבטויות. האכזבות. התיסכולים. ושפע השאלות והתהיות. שאין עלהן תשובה מוסכמת אחת. מה אנחנו מחליטים ואיך אנחנו רוצים לחיות. האם נקבל כל קושי כנתון סופי שכך צריך להיות ואין מה לעשות. או נקרא תיגר במידת האפשר וננסה לשנותו ולהופכו לטוב. או לפחות לעשותו פחות קשה. מאידך קורים בחייו של אדם הרבה מאוד דברים של טוב ואפילו טוב מאוד. ותסכים איתי שגם אתה יודע שאין רע בלי טוב זה בדיוק האיזון שעליו אני מדבר ואותו אני מנסה להאיר. ואין להם שום קשר לשאלות של עצם הבאתנו לעולם או לא. בטוחני שאם היה אפשר לשאול או להציג קדימון של החיים לעובר שטרם נולד. הרבה מאוד מאותם עוברים היו מוותרים על " התענוג" ובכלל גם אותה אם שאיבדה את עוברה רחמנא ליצלן. ההסבר היחידי שאוכל לתת לך הוא שגם הפונקציה נחמה או ניחומים נמצאים תחת אותה קטיגוריה של הטוב. אחרת לשם מה קיימים. הנזיר

conatus

New member
נזיר one

החיים מיותרים הם ממש כך. מין טיול חינם סביב השמש טיול כזה מטופש וחסר טעם. אינני מוצא היגיון בלקיים את החיים אינני מוצא כל היגיון בלהיות וגם מבחינת הרגשה החיים הם לא מציאה. האיוולת בהם רבה על התועלת. וברגע אחד הכל נגמר כלא היה. החיים חסרי טעם הם זוהי הרגשתי האמיתית כלפיהם. נכון הגחנו לעולם על כורחנו ללא אפשרות להחליט על כך או במילה אחרת אנו אנוסים לחיות וזה רק מעיד על כך שאנו רק כלי משחק על גבי לוח העולם. מבחינת מה שתלוי בנו ונמצא בידינו הרי מדובר בתעתוע בלבד מהסיבה שתוכל למצוא מיליוני מקרים בהם ידם של בני אדם על התחתונה מול אירועים שונים בחיים. והאמת היא שהשליטה שלנו היא רק אשלייה מתוקה המעניקה לנו תחושה שיש לנו שליטת מה על חיינו ועל המתרחש בהם. אסף

למעלה